Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Ρώμη.
Σχέδιο δέκα σημείων για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, παρουσίασε η Ιταλική κυβέρνηση, σε έκτακτη συνεδρίαση στο Ρέτζιο της Καλαβρίας, έδρα της περιβόητης μαφιόζικης ομάδας “Ντραγκέτα”.
“Υιοθετήσαμε ένα σχέδιο δέκα σημείων που προβλέπει μεταξύ άλλων τη δημιουργία ενός κώδικα νόμων κατά της μαφίας και την ίδρυση ενός εθνικού πρακτορείου το οποίο θα διαχειρίζεται τα προϊόντα που κατάσχονται από το οργανωμένο έγκλημα, η έδρα του οποίου θα είναι το Ρέτζιο της Καλαβρίας”, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στο πλαίσιο του υπουργικού συμβουλίου.
Το σχέδιο αποτελείται από δύο μέρη διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι: Στο πρώτο προβλέπεται η άμεση δημιουργία ενός πρακτορείου για την διαχείριση των προϊόντων της μαφίας που κατάσχονται ή δημεύονται και στο δεύτερο, σχεδιάζεται η κατάθεση σχεδίου νόμου, που θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να τεθεί σε εφαρμογή, το οποίο προβλέπει εννέα σημεία.
Στο νομοσχέδιο αυτό, θα περιέχεται και η απόφαση για συγχώνευση όλων των νόμων κατά του οργανωμένου εγκλήματος σε ένα “κώδικα νόμων” αλλά και η δημιουργία ενός εθνικού χάρτη των δικτύων του οργανωμένου εγκλήματος.
Η κυβέρνηση απόφάσιε να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο στο Ρέτζιο της Καλαβρίας έπειτα από την έκρηξη μίας βόμβας μπροστά στο δικαστικό μέγαρο της πόλης, στις 3 Ιανουαρίου, πράξη που θεωρήθηκε πρόκληση της Ντραγκέτα.

Αποφασισμένος ο Μπερλουσκόνι

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Δεκέμβρη, ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, είχε εκφράσει στα Ιταλικά ΜΜΕ την πρόθεσή του να πατάξει πλήρως το οργανωμένο έγκλημα στη γειτονική χώρα.
“Η Μαφία είναι ένα παθολογικό φαινόμενο. Θα ήθελα να παρατηρήσω ότι, παρά τις κατηγορίες που διατυπώνονται κατά του πρωθυπουργού, καμία κυβέρνηση στην ιστορία της ιταλικής δημοκρατίας δεν έδρασε με τόση αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα εναντίον των εγκληματικών οργανώσεων”, υποστήριξε.
Η δήλωση αυτή του Μπερλουσκόνι, έγινε μετά από την καταγγελία του μετανοημένο μαφιόζου Γκασπάρε Σπατούτσα, ο οποίος κατέθεσε στις Ιταλικές αρχές ότι τόσο ο γερουσιαστής και στενός φίλος του Ιταλού πρωθυπουργού, Μαρτσέλο Ντελ Ούτρι, όσο και ο ίδιος ο Μπερλουσκόνι, υπήρξαν “πολιτικοί συνομιλητές” της Μαφίας τη δεκαετία του ?90.
Ο Μπερλουσκόνι, διαψεύδοντας τότε τις κατηγορίες, τις είχε χαρακτηρίσει “ως την πιο απίστευτη και ποταπή επίθεση που υπέστη τα τελευταία χρόνια”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα