16.7 C
Chania
Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου, 2025

42 νεκροί από τα δύο ναυάγιο στο Αιγαίο

Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλουν, από τα ξημερώματα, στελέχη του Λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Καλόλιμνου, για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων, μετά τη βύθιση ξύλινου ιστιοφόρου σκάφους με άγνωστο αριθμό μεταναστών και προσφύγων, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 34 άτομα (16 γυναίκες, 7 άνδρες και 11 παιδιά).
Από το σημείο πλωτό του λιμενικού περισυνέλεξε 26 διασωθέντες (22 άνδρες και 4 γυναίκες), οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην Κάλυμνο και είναι καλά στην υγεία τους.
Τα ξημερώματα, επίσης, μια ξύλινη λέμβος με 49 μετανάστες πρόσφυγες, προσάραξε σε βραχώδες σημείο ανατολικά των ακτών του Φαρμακονησίου και βυθίστηκε. Από το ναυάγιο αυτό έχασαν τη ζωή τους 6 παιδιά και δύο γυναίκες.
Σκάφος του λιμενικού περισυνέλεξε σώο ένα κορίτσι, ενώ 40 μετανάστες/πρόσφυγες είχαν καταφέρει μόνα τους να βγουν στη στεριά.
Όλοι οι διασωθέντες και οι σοροί των άτυχων μεταναστών μεταφέρθηκαν στη Λέρο.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα