Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΪΤΗΣ

Μαδρίτη
Την έντονη δυσαρέσκειά του προς το πρόσωπο της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον, εξέφρασε ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, επικεφαλής των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η Άστον δέχεται σφοδρές επικρίσεις για τη στάση της στο θέμα της Αϊτής.
Ο Κον Μπεντίτ υποστήριξε ότι η Άστον δε στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Αϊτή και προειδοποίησε με συνολική καταψήφιση της νέας Κομισιόν. «Δεν στέκομαι μόνο στο ότι δεν μετέβη στο Πορτ-ο-Πρενς. Εστιάζω στο ότι δεν πρότεινε απολύτως τίποτε, μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα» υπογράμμισε ο Κον Μπεντίντ μιλώντας προχθές από τη Μαδρίτη.
Ο επικεφαλής των Πρασίνων -ο οποίος έχει ήδη χαρακτηρίσει «ασήμαντη» την Κάθριν Αστον- δήλωσε επίσης ότι «τίποτε απ? όσα κάνει δεν παραπέμπει σε μία υπουργό Εξωτερικών» της ΕΕ.
Επικρίσεις για την Κάθριν Άστον έχουν εκφράσει και δεξιοί ευρωβουλευτές, ενώ η ίδια απαντά ότι «δεν αναζητά τους μεγάλους τίτλους» στα μέσα ενημέρωσης.
Ο Ντανιέλ Κον Μπεντίντ εξέφρασε συνολικά τις επιφυλάξεις του για τη σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία θα κριθεί την 9η Φεβρουαρίου το Στρασβούργο, λέγοντας ότι οι Πράσινοι βρίσκονται σε διαβουλεύσεις και υπάρχει η τάση να καταψηφίσουν τη νέα Κομισιόν.
«Ορισμένοι επίτροποι δεν έχουν τις τεχνικές γνώσεις που απαιτεί το χαρτοφυλάκιό τους. Είναι μία Επιτροπή προεδρική» τόνισε ο επικεφαλής της πολιτικής ομάδας των Πρασίνων.
Η Κάθριν Αστον έχει δεχθεί έντονη κριτική από τον ευρωπαϊκό Τύπο λόγω της απειρίας της στην εξωτερική πολιτική (περί «κυρίας Τίποτα» έχει γράψει ενδεικτικά το Spiegel), και η ίδια έχει υπερασπιστεί τον εαυτό της λέγοντας ότι «μέσα στους επόμενους μήνες και χρόνια σκοπεύω να αποδείξω ότι είμαι η καλύτερη για τη δουλειά».
Στην επίσημη ακρόασή της της ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου στις 11 Ιανουαρίου η Βρετανίδα βαρόνη δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σε θέση να διαδραματίσει έναν πιο ισχυρό και αξιόπιστο ρόλο στον κόσμο, και αυτό θα επιδιώξει η ίδια από τη θέση της υπουργού Εξωτερικών.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα