Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Συνάντηση Ιερώνυμου – Θεόφιλου
 Αθήνα  
Τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο επισκέπτηκε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος, λαμβάνοντας τη δέσμευση της ελληνικής εκκλησίας για διαρκή αρωγή στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.
Ο Αρχιεπίσκος Ιερώνυμος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το Πατριαρχείο “ενίοτε περνάει δοκιμασίες, φέρει Σταυρό, όμως προσβλέπουμε στην Ανάσταση”. Ο κ. Θεόφιλος δήλωσε προς τον Αρχιεπίσκοπο ότι η Εκκλησία της Ελλάδος είναι «τροφός» όλων των Πατριαρχείων, ενώ ανακοίνωσε και τη δημιουργία σχολείου στη Γάζα.
Τον κ. Θεόφιλο επισκέφτηκε χθες το μεσημέρι ο αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τα προβλήματα και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ
Εκρηξη σε αυτοκίνητο
Κάλυμνος
Ισχυρή έκρηξη σε αυτοκίνητο σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα στην Κάλυμνο. Από την έκρηψη δεν τραυματίστηκε κανείς, αλλά προκλήθηκε φωτιά η οποία κατέστρεψε ολοσχερώς το όχημα.
Το αυτοκίνητο ανήκε σε 35χρονη καθηγήτρια και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας, άγνωστοι είχαν τοποθετήσει μεγάλη ποσότητα δυναμίτη κάτω από το όχημα. Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή ώστε να προκληθούν υλικές ζημιές και στο σπίτι έξω από το οποίο ήταν σταθμευμένο το όχημα.
Για την υπόθεση άμεσα ενημερώθηκε η ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, και με εντολή του Ταξίαρχου κ. Ιωάννη Μεσοδιακάκη έχει ήδη αποσταλεί στην Κάλυμνο ειδικό κλιμάκιο με έμπειρους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, οι οποίοι και θα συμμετάσχουν στις έρευνες που γίνονται για την υπόθεση.

?
ΣΕ ΟΧΗΜΑ ΤΟΥ ΟΤΕ
Επίθεση με γκαζάκι
Σέρρες
Εκρηξη σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα σε αυτοκίνητο του ΟΤΕ στην πόλη των Σερρών. Άγνωστοι είχαν τοποθετήσει γκαζάκι κάτω από το όχημα με αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά που το κατέστρεψε ολοσχερώς.
Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών μετέβη άμεσα στο σημείο και έσβησε την πυρκαγιά, πριν προλάβει να επεκταθεί σε άλλα αυτοκίνητα. Η Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών διερευνά την υπόθεση.

?
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Κυκλοφοριακό χάος
Αθήνα
Κυκλοφοριακό χάος προκλήθηκε χθες το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, εξαιτίας δύο συγκεντρώσεων αλλά και μιας φάρσας για τοποθέτηση βόμβας.
Κλειστή παρέμεινε για αρκετή ώρα μία λωρίδα της Λεωφόρου Αμαλίας, από συγκέντρωση εργαζομένων σε προγράμματα Stage που ζητούν τη μονιμοποίησή τους, ενώ κλειστά ήταν επίσης και τα δύο ρεύματα της λεωφόρου Βασ. Σοφίας, στο ύψος της Βουλής, από συγκέντρωση πυροσβεστών. 
Τέλος, έπειτα από απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα, στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στην Πλατεία Κοτζιά, έκλεισαν: α) η οδός Πειραιώς, από Σωκράτους, β) η οδός Αιόλου, από Πανεπιστημίου και γ) η οδός Αθηνάς από Λυκούργου.

ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟ
Καταδίκη πανεπιστημιακού

ΘεσσαλονΙκη
Σε φυλάκιση 18 μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης. Ο καθηγητής αποδείχτηκε ότι χρηματίστηκε από φοιτήτριες προκειμένου να περάσουν το μάθημά του. Για την ίδια υπόθεση το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με τριετή αναστολή σε ηλεκτρολόγο – μηχανικό ο οποίος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, λειτουργούσε ως συνδετικός κρίκος μεταξύ του καθηγητή και των φοιτητριών, παραλαμβάνοντας τα χρήματα. Σύμφωνα με τη δικογραφία, τον Σεπτέμβριο του 2003 ο τότε αναπληρωτής καθηγητής, ζήτησε και έλαβε από τις δύο φοιτήτριες 250 ευρώ, από κάθε μία, προκειμένου να τις περάσει στο μάθημα των Μαθηματικών κατά την επόμενη εξεταστική περίοδο του Οκτωβρίου. Όπως κατέθεσε η μία εξ αυτών, ο καθηγητής την παρέπεμψε στον συγκατηγορούμενό του με το πρόσχημα της παρακολούθησης ιδιαίτερων μαθημάτων. Μάλιστα, η φοιτήτρια υποστήριξε ότι υπήρχε συγκεκριμένη ?ταρίφα?. “Το 5 κυμαίνονταν από 200 έως 250 ευρώ και το 10 στα 400 ευρώ”.
Απολογούμενος στο δικαστήριο, ο ηλεκτρολόγος -μηχανικός υποστήριξε ότι είναι αθώος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έπεσε θύμα σκευωρίας από ενδοπανεπιστημιακούς κύκλους.
Το δικαστήριο καταδίκασε τελικά τον καθηγητή, ο οποίος εκπροσωπούνταν από πληρεξούσιο δικηγόρο, για παθητική δωροδοκία, ενώ ο μηχανικός κρίθηκε ένοχος για άμεση συνέργεια στην παραπάνω πράξη.
Οι ποινές τους είναι μειωμένες κατά 6 μήνες, για τον καθένα σε σχέση με το πρωτόδικο δικαστήριο, το οποίο είχε απαλλάξει τις δύο παραπάνω φοιτήτριες από την κατηγορία της ενεργητικής δωροδοκίας.

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Ληστεία στα ΕΛΤΑ

ΑΘΗΝΑ
Το υποκατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων στο Σύνταγμα, λήστεψε χθες το μεσημέρι ένας άγνωστος άνδρας, ο οποίος κατάφερε να διαφύγει ανενόχλητος.
Συγκεκριμένα, η ληστεία σημειώθηκε στη 1.30 μ.μ., όταν ο άγνωστος νεαρός που ήταν οπλισμένος με πιστόλι, εισέβαλε στο κατάστημα των ΕΛΤΑ που βρίσκεται στην οδό Νίκης 33 και αφού ακινητοποίησε τους υπαλλήλους και τους πελάτες με την απειλή του όπλου του, αφαίρεσε από τα ταμεία όσα χρήματα βρήκε και διέφυγε ανενόχλητος, παρά το γεγονός ότι η περιοχή είναι η καλύτερα φυλασσόμενη στην Αθήνα.
Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο, δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τον δράστη, ενώ το έργο της προανάκρισης έχει αναλάβει η Ασφάλεια Αττικής.

ΛΟΓΩ ΚΩΛΥΜΑΤΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ
Διεκόπη η δίκη
Γρηγορόπουλου

ΑΜΦΙΣΣΑ
Διεκόπη η δίκη για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, λόγω ανυπέρβλητου κωλύματος της εισαγγελέως έδρας κας Βασιλικής Βλάχου. Η δίκη των δύο κατηγορούμενων για δολοφονία ειδικών φρουρών στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας, θα συνεχιστεί την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου. Όπως έγινε γνωστό, ο σύζυγος της κας Βλάχου πέθανε αιφνιδίως σε επαγγελματικό ταξίδι του στην Κίνα. Στην έδρα χθες, στη θέση της κας Βλάχου ανέβηκε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Λαμίας κ. Χαράλαμπος Λακαφώσης, ο οποίος είπε πως βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να αναγγείλλει το κώλυμα της εισαγγελέως έδρας.
Πολιτική Αγωγή και Υπεράσπιση τόνισαν στο δικαστήριο ότι βάσει του νόμου εφόσον έχει ξεκινήσει η αποδεικτική διαδικασία, η Αρχή του Ενιαίου της Εισαγγελίας κάμπτεται και επομένως η δίκη ή πρέπει να συνεχιστεί με την ίδια εισαγγελική λειτουργό ή αλλιώς να αναβληθεί και η διαδικασία να ξεκινήσει από την αρχή με άλλη σύνθεση.
Η δίκη είχε διακοπεί από την περασμένη Παρασκευή, οπότε και κατέθεσε η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου κα Βέρτζιν Τσαλικιάν, πρώτη μάρτυρας της υπόθεσης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα