Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Τάσεις, ενστάσεις και εντάσεις

Η μόδα των τάσεω, όπως επικρατεί στον ΣΥΝ και υποκρύπτεται στο ΠΑΣΟΚ έφτασε και στη ΝΔ, με την κυρία Μπακογιάννη, φορέα της δεύτερης τάσης πέραν της αρχηγικής, να φέρεται αποφασισμένη να συγκρουστεί για να δείξει ότι στο κόμμα, θέλουν δεν θέλουν, υπάρχουν δυο (τουλάχιστον) τάσεις. Η κα Μπακογιάννη, το περιβάλλον της οποίας ισχυρίζεται ότι «στην Ρηγίλλης ψάχνουν ακόμη τις ψήφους» διευκρινίζει ότι «το παιχνίδι των διαρροών για διαγραφές δεν την φοβίζει» και σημειώνει περιλαμβάνοντας ικανό αριθμό στελεχών στην ομάδα των αυλοκολάκων που πρέπει να καταλάβουν μαζί με τον αρχηγό πως ο εσωκομματικός διάλογος είναι προαπαιτούμενο ότι, «Η εσωκομματική δημοκρατία πρέπει να εδραιωθεί, το κόμμα πρέπει να εμπνεύσει, να κινητοποιήσει όλο το στελεχικό του δυναμικό και να αξιοποιήσει άξιους ανθρώπους και όχι συμβιβασμένους αυλοκόλακες, ακραίους λαϊκιστές και αμετανόητους εραστές της παραπολιτικής και της ίντριγκας».! Δεν διαφεύγει από κανένα, ούτε από τον αρχηγό, ότι στις σχέσεις της ηγεσίας με το περιβάλλον της κας Μπακογιάννη υπάρχει ρήγμα και οι εξελίξεις οι οποίες σχετίζονται με θέματα επί των οποίων υπήρξαν ήδη αρχικές διαφοροποιήσεις, όπως το «γερμανικό» εκλογικό σύστημα, ο «Καλλικράτης» και το μεταναστευτικό, θα δώσουν πολλές αφορμές για την διεύρυνσή του. Πάντα οι τάσεις σε ένα αρχηγικό κόμμα με τις ενστάσεις τους οδηγούσαν σε εντάσεις που έκαναν το πολιτικό παιχνίδι εξαιρετικά ενδιαφέρον και απρόβλεπτο.
ΑΕΣ

Πολιτικοποίηση τώρα?!

Με τα ελλείμματα να καλπάζουν, τα εθνικά χρέη να διογκώνονται και την ανεργία να αποδιαρθρώνει τις ευρωπαϊκές κοινωνίες, η πολιτική Ευρώπη παραμένει ανύπαρκτη και προσηλωμένη στους κανόνες του Μάαστριχτ που διατηρούν σε ισχύ τον νομισματικό κανόνα και την αρχή του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού. Ενώ όλη η ευρωπαϊκή πολιτική μοιάζει υποταγμένη και καθοδηγούμενη από τους σπεκουλαδόρους της κερδοσκοπίας, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνεχίζει να ετεροκαθορίζεται από τους ιδιωτικούς οίκους αξιολόγησης οι οποίοι στο καιρό της κρίσης έδιναν πιστοποιητικά υψηλής (!) πιστοληπτικής ικανότητας σε τράπεζες και επενδυτικά σύνολα? λίγο πριν πτωχεύσουν. Η ΕΚΤ και υπό τις παρούσες συνθήκες, εξακολουθεί ανεξήγητα να εξαρτά τη στάση της απέναντι σε χώρες της ευρωζώνης από τις οικονομικές αξιολογήσεις αυτών των οργανισμών. Αυτή την στιγμή βέβαια δεν είναι μόνο η Ελλάδα που απειλείται, αλλά συνολικά η ΟΝΕ και είναι καιρός οι ευρωπαίοι εταίροι μας, αν πραγματικά θέλουν να υπερασπίσουν το ευρώ, να υιοθετήσουν ενιαία πολιτική απέναντι στις αχόρταγες αγορές και αντιδρώντας συλλογικά και ευθέως πολιτικά να συγκρουσθούν μετωπικά με το πλήθος των αδίστακτων κερδοσκόπων. Η ιδέα ότι δεν είναι καιρός για επιμονή σε δόγματα και δημοσιονομικές υστερίες ωριμάζει και ο Γερμανός πρόεδρος της ομάδας των σοσιαλιστών στην Ευρωβουλή κ. Μάρτιν Σουλτς, τονίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να εξυγιάνει την οικονομία της σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, χαρακτηρίζει ως απολύτως απαράδεκτη την άρνηση των κρατών της Ευρωζώνης να προχωρήσουν στην έκδοση ευρωομολόγων, όπως ζητά ο κ. Παπανδρέου. Καιρός είναι να δούμε την Ε.Ε να πολιτικοποιείται και τις ανεπτυγμένες χώρες του βορρά να εγκαταλείψουν την εμμονή στην άρνησή τους για ένα ευρωπαϊκό πακέτο στήριξης προς τις χώρες του νότου, δυναμιτίζοντας ολόκληρο το Ευρωπαϊκό εποικοδόμημα. Και επειδή αυτό δεν θα γίνει, αν γίνει, αύριο, εμείς πρέπει να αντιμετωπίσουμε μόνοι μας το παγόβουνο που έρχεται καταπάνω μας και κανένα μπλόκο δεν μπορεί να το σταματήσει.
ΑΕΣ

Μαδώντας
την μαργαρίτα?

Μαδούν την μαργαρίτα στον ΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ για το αν πρέπει να γίνει ή να μη γίνει το έκτακτο συνέδριο το οποίο επιθυμεί ο αρχηγός για να αποσαφηνιστούν θέσεις και σχέσεις στο εσωτερικό του κόμματος και του συμμαχικού σχήματος με το οποίο εκπροσωπείται στην Βουλή. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ υπεραμύνθηκε της ανάγκης διεξαγωγής του συνεδρίου υπαινισσόμενος ότι «η άρνηση του συνεδρίου συνιστά στην ουσία υποτίμηση των αντικειμενικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε», ο κ. Χατζησωκράτης χαρακτήρισε «διχαστικό και επικίνδυνο, το γεγονός ότι ο πρόεδρος αντί να εντοπίσει τα προβλήματα στις σχέσεις ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να θέσει διαχωριστική γραμμή εντός ΣΥΝ» και ο εκ των Ανανεωτών του ΣΥΝ, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Παπαδημούλης, δήλωσε ότι αν στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή (ΚΠΕ) διαπιστώσει ότι, «παρά τα λεγόμενα, βαδίζουμε με το κλίμα που επικρατεί, σε ένα συνέδριο εσωστρέφειας, μάχης μηχανισμών, διαλόγου κωφών, αντιπαράθεσης ομάδων και κλικών, δεν θα ήθελα να συμμεριστώ την ευθύνη για την οργάνωση του». Την ίδια ώρα ο κ. Τσίπρας, έχοντας στο τσεπάκι του την συμφωνία της βάσης του ΣΥΝ, η οποία στις περιφερειακές συνελεύσεις, που παρακολούθησε ο πρόεδρος, τάχθηκε υπέρ του συνεδρίου, αφήνει να εννοηθεί ότι αν δεν γίνει αποδεκτή η πρότασή του για σύγκλιση έκτακτου συνεδρίου είναι διατεθειμένος να φτάσει μέχρι παραίτησης..! Τέλος, ο κ. Αλαβάνος θεωρεί το συνέδριο ως θετική πολιτική πρωτοβουλία ιδιαιτέρως αν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ του ΣΥΝ και οι φίλοι τους, βγουν στους δρόμους και εξηγήσουν τις θέσεις της Αριστεράς, ζητώντας δημοψήφισμα για να μην εφαρμοστεί το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Μικρό χωριό πάντα ?γγαριά?!

ΑΕΣ

Επικίνδυνο φανάρι…
Αρκετές φορές έχουμε αναφερθεί στα “καμένα” φανάρια που κάνουν επικίνδυνη την οδήγηση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα των τελευταίων ημερών η φωτεινή σηματοδότηση στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, μπροστά από το “Time Out”. Ανάβει το κόκκινο φως, οπότε υποχρεωτικά σταματούν οι οδηγοί δίνοντας προτεραιότητα σε εκείνους που εισέρχονται από τον κάθετο δρόμο. Το πράσινο φως όμως έχει “καεί”. Ετσι, ο “Γρηγόρης” δεν υπάρχει σε ένα σημείο ιδιαιτέρως επικίνδυνο λόγω της αυξημένης κίνησης των οχημάτων τόσο επί της Ελευθερίου Βενιζέλου όσο και εκείνων που “ανεβαίνουν” από το Κουμ Καπί. Η ίδια κατάσταση επικρατούσε και χθες. Η αρμόδια υπηρεσία τι περιμένει; Και, μήπως, πρέπει να δημιουργηθεί συνεργείο που να ελέγχει καθημερινά τη φωτεινή σηματοδότηση; Λέμε, μήπως;
Γ. ΛΥΒ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα