Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Κίεβο
Κατηγορίες εναντίον του αρχηγού της αντιπολίτευσης, Βίκτορ Γιανούκοβιτς, εξαπέλυσε η πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Γιούλα Τιμοσένκο. Η Ουκρανή πρωθυπουργός, κατηγορεί το Γιανούκοβιτς ότι προσπαθεί να πάρει την εξουσία με τη βία.
Λίγες ημέρες πριν τον δεύτερο γύρο των εκλογών στη χώρα, το πολιτικό κλίμα στην Ουκρανία είναι φορτισμένο. “Η εκλογική επιτροπή κάνει σαν όλα να πηγαίνουν καλά, ενώ υπάρχει νοθεία”, δήλωσε η Τιμοσένκο σε συνέντευξή της, ενώ το περιεχόμενο των δηλώσεών της δημοσιεύθηκε και στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης. “Γύρω από το Κίεβο όλα τα κέντρα διακοπών είναι γεμάτα με στρατιώτες έτοιμους να πάρουν την εξουσία χρησιμοποιώντας όλες τις μεθόδους”, προσέθεσε η Ουκρανή πρωθυπουργός. “Τα θυμόμαστε όλα αυτά, είναι όπως το 2004. Ο Γιανούκοβιτς δεν έχει αλλάξει, οι μέθοδοί του δεν έχουν αλλάξει ούτε η πολιτική του”, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο Βίκτορ Γιανούκοβιτς, είναι το φαβορί για τον δεύτερο γύρο των εκλογών που θα διεξαχθεί στις 4 Φεβρουαρίου. Το 2004, η κάλπη των είχε αναδείξει πρώτο σε ψήφους, όμως το αποτέλεσμα ακυρώθηκε εξαιτίας νοθείας και υπό την πίεση εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών.
“Οπως το 2004 θα ξαναβάλουμε (τον Γιανούκοβιτς) στη θέση του με αυστηρό τρόπο και δεν θα αναλάβει ποτέ την εξουσια στην Ουκρανία”, τόνισε η Τιμοσένκο που ήταν μία από τους επικεφαλής της Πορτοκαλί Επανάστασης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα