Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

Ισλαμαμπάντ
Πακιστανοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι ο Χακιμουλάχ Μεχσούντ, επικεφαλής των Ταλιμπάν στη χώρα, είναι νεκρός, φήμη που διαψεύστηκε από τους Ταλιμπάν.
Σύμφωνα με τις Πακιστανικές αρχές, ο Μεχσούντ μπορεί να σκοτώθηκε έπειτα από επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στις 17 Ιανουαρίου. Αξιωματούχοι της Πακιστανικής υπηρεσίας πληροφοριών, δήλωσαν ότι είχαν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι ο ηγέτης των Ταλιμπάν πέθανε έπειτα από σοβαρό τραυματισμό μετά την επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος εναντίον δύο οχημάτων που μετέφεραν αντάρτες στο Βόρειο Ουαζιριστάν.
Η κρατική τηλεόραση του Πακιστάν είχε μεταδώσει νωρίτερα ότι ο Μεχσούντ είχε σκοτωθεί και ταφεί, ενώ ένας εκπρόσωπος Τύπου του στρατού δήλωσε ότι δεν είχε πληροφορίες για τον θάνατο του.
Οι Ταλιμπάν του Πακιστάν από τη μεριά τους διέψευσαν αυτές τις φήμες. “Ο Χακιμουλάχ είναι σώος και αβλαβής, στόχος αυτών των φημών σχετικά με τον θάνατό του είναι να σπείρουν τη διχόνοια στις τάξεις των Ταλιμπάν”, δήλωσε σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το γαλλικό πρακτορείο ο εκπρόσωπος Τύπου των ταλιμπάν του Πακιστάν (TTP) Αζαμ Ταρίκ.
“Οσοι επιβεβαιώνουν τον θάνατο του Χακιμουλάχ πρέπει να εμφανίσουν αποδείξεις. Εμείς αποδείξαμε ήδη ότι είναι ζωντανός και δώσαμε δύο ηχογραφημένα μηνύματά του στον Τύπο”, πρόσθεσε.
Οι φήμες για τον θάνατο του ηγέτη των Ταλιμπάν στο Πακιστάν, είχαν ξεκινήσει έπειτα από μία επιθεση με αμερικανικούς πυραύλους στην περιοχή των φυλών του Βόρειου Ουαζιριστάν στις 14 Ιανουαρίου. Ομως δύο ηχογραφημένα μηνύματα του που μεταδόθηκαν λίγες ημέρες αργότερα διέψευσαν τις φήμες αυτές.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα