Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ

Ουάσιγκτον
Νέο δόγμα στρατιωτικών επιχειρήσεων θα ανακοινώσει το Πεντάγωνο σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Βάσει του νέου σχεδίου στρατηγικής αποφασίστηκε πλέον να μη διεξάγονται ταυτόχρονα δύο μεγάλοι πόλεμοι, αλλά να προετοιμάζονται διάφορες συγκρούσεις και όχι όλες στο ίδιο ύφος.
Σύμφωνα με το CNN, το νέο σχέδιο θα αντικαταστήσει το σχεδόν 25ετές πλάνο που εφαρμοζόταν, βάσει του οποίου μπορούσαν να διεξάγονταν δύο σημαντικοί πόλεμοι σε δύο διαφορετικές θέσεις, προκειμένου να προστατευτούν τα συμφέροντα των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο από μια σειρά απειλών, όπως η τρομοκρατία.
Η ριζική αυτή αλλαγή θα ανακοινωθεί στο πλαίσιο της Τετραετούς Αμυντικής Αναθεώρησης του 2010, ένα έγγραφο που εξετάζει τις μελλοντικές απειλές και τις στρατιωτικές στρατηγικές που χρειάζεται να εφαρμοστούν για να μετριαστούν οι απειλές αυτές.
Η αναθεώρηση αυτή θα φτάσει στο Πεντάγωνο την ίδια ημέρα που θα παρουσιαστεί ο προϋπολογισμός του 2011. Η τελευταία σημαντική αναθεώρηση έγινε το 2006 και η άποψη του Πενταγώνου για τον κόσμο έχει αλλάξει δραματικά μέσα στα τέσσερα αυτά χρόνια. Η αναθεώρηση του 2010 θα στραφεί κυρίως στις απειλές που έρχονται από την Κίνα, ενώ θα εξετάσει και την ανάγκη να προστατευτεί η χώρα από την αυξανόμενη απειλή των κυβερνοεπιθέσεων.
Σύμφωνα με τους στρατιωτικούς ανώτερους υπαλλήλους, το Πεντάγωνο εξετάζει την ενίσχυση του αριθμού αεροσκαφών πέρα από τις ζώνες μάχης από περίπου 40 έως 50 μέχρι το 2013 και σε 65 μέχρι το 2015.
Περισσότερα κονδύλια
για το Αφγανιστάν
Την ίδια στιγμή, περισσότερα κονδύλια για τις επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν ετοιμάζεται να ζητήσει ο Μπάρακ Ομπάμα.
Αύξηση των δαπανών για τη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στο εξωτερικό, στα 159,3 δισ. δολάρια, προβλέπει ο προϋπολογισμός για την περίοδο 2010 – 2011. Ο Αμερικανός πρόεδρος θα ζητήσει από το Κογκρέσο να εγκρίνει ακόμη 33 δισ. δολάρια για τη χρηματοδότηση της νέας στρατηγικής στο Αφγανιστάν.
Ο τρέχον προϋπολογισμός προέβλεπε δαπάνες 130 δισ. δολάρια για τη χρηματοδότηση των στρατιωτικών επιχειρήσεων σε Ιράκ και Αφγανιστάν. Οι δύο πόλεμοι της εποχής Μπους έχουν στοιχίσει στους Αμερικανούς φορολογούμενους 1 τρισεκατομμύριο δολάρια. Ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει επίσης αύξηση των πόρων για την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό των πακιστανικών ενόπλων δυνάμεων, από τα 700 εκατ. δολάρια στο 1,2 δισ. δολάρια.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα