Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΣΤΗΝ ΑΪΤΗ

Πορτ ο Πρενς,
Η πρεσβεία των ΗΠΑ επιβεβαίωσε την κράτηση δέκα Αμερικανών για “φερόμενη παραβίαση των μεταναστευτικών νόμων της Αϊτής”. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ανθρωπιστική οργάνωση, τα περισσότερα από τα 33 παιδιά που επιχειρήθηκε να βγουν από τη χώρα, δεν είναι ορφανά.
“Η πλειονότητα των παιδιών έχουν ακόμα τις οικογένειές τους”, δήλωσε η Πατρίσια Βάργκας, περιφερειακή διευθύντρια του κέντρου υποδοχής της οργάνωσης Παιδικό Χωριό SOS, η οποία προσφέρει στέγη στα παιδιά μετά την προχθεσινή σύλληψη μίας ομάδας Αμερικανών κοντά στα σύνορα με τη Δομινικανή Δημοκρατία.
Η Βάργκας είπε πως έχει αυτή την πληροφορία από το Ινστιτούτο Κοινωνικής Ευημερίας της Αϊτής το οποίο ασχολείται με τις υιοθεσίες και εμπιστεύθηκε προσωρινά τα παιδιά αυτά στο Παιδικό Χωριό SOS.
“Μιλώντας με τα μεγαλύτερα παιδιά, άνω των επτά ετών, μάθαμε πως οι γονείς τους είναι εν ζωή. Ορισμένα μας έδωσαν διευθύνσεις και αριθμούς τηλεφώνου”, είπε ακόμη η Βάργκας. Ένα κοριτσάκι, ηλικίας μόλις μερικών μηνών, ίσως επτά, εισήχθη χθες βράδυ στο νοσοκομείο “γιατί έπασχε από υποσιτισμό”, πρόσθεσε.
Το κέντρο αυτό, που εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια στην Αϊτή, δεν είναι ορφανοτροφείο αλλά φιλοξενεί προσωρινά τα χαμένα παιδιά, διευκρίνισε η διευθύντρια για την περιοχή της Κεντρικής Αμερικής και της Καραϊβικής της οργάνωσης στην οποία ανατέθηκε η ευημερία των παιδιών. Διακόσια σαράντα παιδιά στεγάζονται αυτή τη στιγμή στο κέντρο, που βρίσκεται στο Κρουά-ντε-Μπουκέ, μία φτωχή κοινότητα στα περίχωρα της αϊτινής πρωτεύουσας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα