Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΥΝΕΒΑ
Ακαρπη και η νέα έρευνα
ΑΘΗΝΑ
Ολοκληρώθηκε και ο δεύτερος κύκλος ερευνών για την υπόθεση της Κωνσταντίνας Κούνεβα, χωρίς όμως να προκύψουν νέα στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στους δράστες της επίθεσης.
Οι συνήγοροι της κας Κούνεβα καταγγέλλουν ότι μετά και το τέλος της συμπληρωματικής έρευνας, η υπόθεση εξελίσσεται σε «έγκλημα χωρίς τιμωρία».
Η Κωνσταντίνα Κούνεβα, στη δεύτερη κατάθεση που έδωσε πριν από λίγο καιρό στον ανακριτή, περιέγραψε λεπτομέρειες και γεγονότα, συνδέοντας ευθέως την επίθεση που δέχτηκε με βιτριόλι, με τη συνδικαλιστική της δράση.
Μάλιστα, περιέγραψε με όσες λεπτομέρειες θυμόταν τους δράστες της επίθεσης.

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σύλληψη πατέρα και
γιου για τοκογλυφία
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πατέρας και γιος συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατηγορούμενοι για τοκογλυφία και εκβίαση.
Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, η δράση του 54χρονου πατέρα και του 26χρονου γιου του -αθλητή πυγμαχίας- αποκαλύφθηκε έπειτα από καταγγελία 46χρονου καταστηματάρχη που έπεσε θύμα τους.
Όπως έγινε γνωστό, οι δυο συλληφθέντες κατηγορούνται ότι απαιτούσαν εκβιαστικά από τον 46χρονο την καταβολή χρηματικού ποσού 1.000 ευρώ σε μηνιαία βάση, ως όφελος από παλαιότερη οικονομική συνδιαλλαγή τους.
Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται, ενώ πατέρας και γιος θα οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα.

ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ
Διάρρηξη
γραφείων
Σέρρες
Διάρρηξη σημειώθηκε στα γραφεία της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών στις Σέρρες, όταν άγνωστοι μέχρι στιγμής, δράστες εισέβαλαν στο κτήριο της υπηρεσίας και απέσπασαν από το γραφείο του προϊστάμενου, Δ. Μαυρογιάννη, το ποσό των 4.000 ευρώ. Το γεγονός έγινε αντιληπτό από τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών, όταν χθες το πρωί αντίκρισαν την πίσω πόρτα του κτηρίου σπασμένη και τα γραφεία του διευθυντή παραβιασμένα. Το παράδοξο της ιστορίας είναι ότι οι δράστες δεν παραβίασαν τα ταμεία της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών, μέσα στα οποία βρισκόταν το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ. Η αστυνομική Διεύθυνση Σερρών ερευνά την υπόθεση.

ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Εκρυβαν χασίς σε σχολείο
Λάρισα
Σε εγκαταλελειμμένο σχολικό κτήριο έκρυβαν 62 κιλά χασίς, τέσσερα άτομα στο χωριό Μύρα στη Λάρισα. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες που έχει εντοπίσει τα τελευταία χρόνια η αστυνομία στην περιοχή.
Στην υπόθεση φέρονται ως εμπλεκόμενοι τέσσερις συνεργοί, ενώ εγκέφαλος εικάζεται ότι είναι αλλοδαπός που εισήγαγε το χασίς μάλλον από την Αλβανία με συνεργούς δύο Ελληνες οι οποίοι συνελήφθησαν ήδη από το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας.
Η σύλληψη των δύο έγινε μετά από πληροφορίες που είχαν στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών ότι από το συγκεκριμένο χωριό διακινούνταν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών που ήταν αποθηκευμένες στο λεβητοστάσιο του προαναφερόμενου σχολείου. Η περιοχή τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση και τελικά συνελήφθησαν οι δύο, ενώ αναζητείται ο τρίτος που φέρεται να είναι και ο εγκέφαλος.
Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα από τον οποίο και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν αύριο στον ανακριτή.

ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ “ΠΥΡΗΝΕΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ”
Σύλληψη 21χρονου
Αθήνα
Στη σύλληψη ενός 21χρονου προχώρησε χθες το απόγευμα η αστυνομία, στον Αγιο Δημήτριο Αττικής, με την κατηγορία της συμμετοχής στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, δαχτυλικά του αποτυπώματα βρέθηκαν σε κινητά αντικείμενα της «γιάφκας» στο Χαλάνδρι. Στην ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρεται ότι πρόκειται για ημεδαπός, ο οποίος συνελήφθη βάσει εντάλματος σύλληψης, κατηγορούμενος για τρομοκρατικές πράξεις, όπως αυτές ορίζονται στο άρθρο 187Α του Ποινικού Κώδικα, και περιέχονται αναλυτικά στο ένταλμα συλλήψεώς του ως μέλους ιεραρχικά δομημένης εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον ειδικό εφέτη ανακριτή.

ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ
Νεκροί τρεις ψαράδες
Αργολίδα
Εντοπίστηκαν χθες το πρωί στη θάλασσα του Αργολικού Κόλπου, τα πτώματα τριών ανδρών που αγνοούνταν από προχθές.
Οι τρεις φίλοι ήταν ερασιτέχνες ψαράδες και δανείστηκαν βάρκα για να ψαρέψουν, έπεσαν όμως σε κακοκαιρία με ανέμους έντασης 7 Μποφόρ και αρχικά θεωρήθηκαν αγνοούμενοι μέχρι που οι σοροί τους εντοπίσθηκαν και περισυνελέγησαν από σκάφος του Λ.Σ. στον όρμο Βουρλιά. Η τραγωδία για τους τρεις φίλους, δύο Έλληνες 45 και 60 χρόνων και ένας Αλβανός 35 ετών, ξεκίνησε όταν προχθές αργά το βράδυ ο ιδιοκτήτης της βάρκας ειδοποίησε τον θάλαμο επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Λ.Σ. ότι οι τρεις ερασιτέχνες ψαράδες δεν είχαν επιστρέψει ακόμα. Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες, και γύρω στις 11.30 μ.μ. το Super Puma εντόπισε αναποδογυρισμένη τη βάρκα των τριών φίλων, ενώ χθες το πρωί εντοπίσθηκαν και οι σοροί τους.
 Προανάκριση διενεργεί το Λιμεναρχείο του Τολού, ενώ η αναγνώρισή τους θα γίνει από τους οικείους τους.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗ
Στον “Ευαγγελισμό”
ο εισαγγελέας
Στον «Ευαγγελισμό» μετέβη αιφνιδιαστικά -παρουσία αστυνομικών- ο εισαγγελέας που διενεργεί την έρευνα για τα αίτια θανάτου του δημοσιογράφου Νίκου Κακαουνάκη. Ο εισαγγελέας πήρε τον ιατρικό φάκελο του δημοσιογράφου, ο οποίος δεν τους είχε δοθεί από τους υπεύθυνους του νοσοκομείου, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο του. Υπενθυμίζεται ότι ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Ιωάννης Σακελάκος είχε διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τις συνθήκες θανάτου του Νίκου Κακαουνάκη, χωρίς να περιμένει τα αποτελέσματα από την Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

ΜΕ ΔΥΟ ΝΕΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ
Αλλαγές σε μεταναστευτικό
και τουρισμό
Στη σύσταση Γραμματείας Μεταναστευτικής Πολιτικής και Γενικής Γραμματείας Τουρισμού προχωρά η κυβέρνηση με την κατάθεση για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία δύο σχεδίων Προεδρικών Διαταγμάτων στο Ε? Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας. Τα προεδρικά διατάγματα υπογράφονται από τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και τους συναρμόδιους υπουργούς. Με το πρώτο σχέδιο Π.Δ. συνιστάται Γενική Γραμματεία μεταναστευτικής Πολιτικής στο υπουργείο Εσωτερικών. Στις αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Μεταναστευτικής Πολιτικής ανήκουν: «1) Η εισήγηση για τον σχεδιασμό και χάραξη της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα α) της μετανάστευσης και της κοινωνικής ένταξης των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία, β) της ιθαγένειας. 2) Η εποπτεία και ο συντονισμός της εφαρμογής της κυβερνητικής πολιτικής από τις συναρμόδιες υπηρεσίες α) για τη μετανάστευση και την κοινωνική ένταξη, β) για την ιθαγένεια. 3) Η άσκηση των αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών που υπάγονται σε αυτήν σύμφωνα με το άρθρο 2 του παρόντος. 4) Η εποπτεία και μέριμνα για την εύρυθμη λειτουργία του Ινστιτούτου μεταναστευτικής Πολιτικής». Ακόμη, η Γ.Γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής θα υπάγεται απευθείας στον υπουργό Εσωτερικών. Με το δεύτερο σχέδιο Π.Δ. συνιστάται Γ.Γ. Τουρισμού στο υπουργείο Πολιτισμού, στην οποία θα υπαχθούν οι υπηρεσίες του τέως υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης πριν τη συγχώνευση του στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

ΑΣΕΠ
Πίνακες 246 διοριστέων Νοσηλευτικής
Αθήνα
Απεστάλησαν από το ΑΣΕΠ στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση οι πίνακες διακοσίων σαράντα δύο (242) συνολικά, διοριστέων υποψηφίων των κλάδων ΤΕ και ΔΕ Νοσηλευτικής, οι οποίοι διατίθενται από τους κυλιόμενους πίνακες επιλαχόντων του ΑΣΕΠ για τους αντίστοιχους κλάδους. Αναλυτικότερα πρόκειται για εβδομήντα έξι (76) διοριστέους κατηγορίας ΤΕ και εκατόν εξήντα έξι (166) διοριστέους κατηγορίας ΔΕ. Τα στοιχεία των υποψηφίων, η βαθμολογία τους και ο φορέας στον οποίο διορίζονται έχουν καταχωριστεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα