Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕΤΑΛΛΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης αποτελεί η απόφαση 30 μελών του Σωματείου Μεταλλοκατασκευαστών Χανίων “Ο Ήφαιστος” να προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους για τις μεταλλοκατασκευές του νέου “σπιτιού” του ΚΗΦΑΑΜΕΑ που δημιουργείται στην Χρυσοπηγή. Η απόφαση αυτή πάρθηκε ομόφωνα κατα την διάρκεια της γενικής συνέλευσης του Σωματείου που πραγματοποιήθηκε προχτές το βράδυ στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων.
Παράλληλα έγινε γνωστή η πρόθεση μεγάλης μεταλλοκατασκευαστικής εταιρείας να αναλάβει εξ ολοκλήρου το κόστος των υλικών του κτηρίου.
Όπως τόνισε στα “Χ.Ν.” ο Πρόεδρος του Σωματείου Μεταλλοκατασκευαστών κ. Γιάννης Στριλιγκάς” την πρωτουβουλία να ενισχύσουμε το ΚΗΦΑΑΜΕΑ είχαν δύο συνάδελφοι οι οποίοι ενδιαφέρθηκαν και πρότειναν στο Σωματείο Μεταλλοκατασκευαστών να γίνει η συγκεκριμένη δωρεά. Πρόκειται για το Μέλος του Σωματείου μας κ. Γιάννη Κοκκινάκη και τον επαγγελματία τζαμιού Ηλία Μπουζάκη.
Αφού είδαμε σε προτζέκτορα το κτήριο το οποίο κατασκευάζεται και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κατασκευής ενώ ενημερωθήκαμε για τα δομικά υλικά που χρειάζονται, όπως αλουμίνιο για τα κουφώματα, σίδηρο για τις περιφράξεις του χώρου και τις σιδηροκατασκευές αλλά και το αίθριο που θα δημιουργηθεί στην οροφή.
Όλα τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης αποφασίσαμε ομόφωνα να στηρίξουμε το έργο του ΚΗΦΑΑΜΕΑ χωρίς καμία αμοιβή.
Υπάρχει η διάθεση απο εταιρεία του κλάδου μας η οποία θα ανακοινωθεί όταν ολοκληρωθεί η μελέτη για τις ποσότητες αλουμινίου που θα χρειαστούν, να αναλάβει το κόστος των υλικών το οποίο είναι πολύ υψηλό.
Εμείς έχουμε την διάθεση να παρέχουμε εργασίες αφιλοκερδώς έτσι ώστε να γίνει γρήγορα πραγματικότητα αυτό το κτήριο για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες”.
Όπως επεσήμανε ο κ. Στριλιγκάς “ήδη δήλωσαν περισότεροι απο 30 μεταλλοκατασκευαστές μέλη του Σωματείου για να προσφέρουν αφιλοκερδώς τον προσωπικό τους χρόνο και την εργασία τους για αυτό τον σκοπό.
Αυτή την στιγμή οι εργασίες στο κτήριο βρίσκονται στο στάδιο του μπετόν, στο σκελετό του κτηρίου και αφού ολοκληρωθούν εμείς είμαστε πρόθυμοι ανα πάσα στιγμή να προσφέρουμε τις εργασίες μας, πάντα με την οργάνωση και παρότρυνση του Δ.Σ του Σωματείου.
Ως κλάδος θέλουμε να ενεργοποιήσουμε κι άλλα σωματεία που ασχολούνται με τα δομικά υλικά όπως: ο Σύλλογος Ηλεκτρολόγων ή ο Σύλλογος Υδραυλικών.
Στόχος είναι να στηριχθεί το ΚΗΦΑΑΜΕΑ κι απο άλλα σωματεία που μπορούν με την σειρά τους να προσφέρουν σημαντική βοήθεια”.
Συγκινητική χαρακτήρισε την πρωτοβουλία του Σωματείου Μεταλλοκατασκευαστών Χανίων η Πρόεδρος του ΚΗΦΑΑΜΕΑ κ. Νίκη Βελεγράκη.
“Το κόστος των εργασιών που προσφέρθηκαν να αναλάβουν τα 30 μέλη του Σωματείου είναι πολύ υψηλό και ταυτόχρονα αποτελεί μια μεγάλη βοήθεια για μας. Η προσπάθεια αυτή θα συμβάλλει να γίνει πιο γρήγορα το Σπίτι του ΚΗΦΑΑΜΕΑ. Τώρα βρισκόμαστε στο στάδιο του χτισίματος έπειτα πρέπει να κοιτάξουμε για τα ηλεκτρολογικά, τα υδραυλικά και αργότερα τις μεταλλοκατασκευές. Η προσφορά αυτή των μελών του Σωματείου Μεταλλοκατασκευαστών αγκάλιασε με πολλή αγάπη και ζεστασιά το ΚΗΦΑΑΜΕΑ και μας έκανε να νοιώθουμε οτι δεν είμαστε μόνοι μας” ανέφερε μιλώντας στα “Χ.Ν.” η κ. Βελεγράκη.
Υπενθυμίζεται οτι το ΚΗΦΑΑΜΕΑ είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου ειδικώς αναγνωρισμένο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ίδρυμα. Συντηρείται αποκλειστικά από δωρεές και από εκδηλώσεις καθώς δεν υπάρχει κρατική επιχορήγηση.
Στόχος του Κέντρου είναι η ολοκλήρωση του νέου κτηρίου που δημιουργείται στην Χρυσοπηγή το οποίο θα μπορεί να στεγάσει μεγαλύτερο αριθμό παιδιών που αντιμετωπίζουν νοητική καθυστέρηση και εγκεφαλική παράλυση.
ΘΕΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
Εν τω μεταξύ, κατα τη γενική συνέλευση του κλάδου που πραγματοποιήθηκε προχθές στο ΕΒΕΧ ανακοινώθηκε η έναρξη του 4ου σεμιναρίου για Τεχνικούς Ασφαλείας Βιοτεχνιών (διάρκειας 35 ωρών) που αφορά την υγιεινή και ασφάλεια στον χώρο εργασίας των Μεταλλοκατασκευστών.
Επίσης έγινε απονομή βεβαιώσεων σε δεκαοχτώ μέλη του Σωματείου που παρακολούθησαν σεμινάριο (διάρκειας εκατό ωρών) το οποίο υλοποιήθηκε το έτος 2007-2008 απο το ΚΕΚ Διάσταση και αφορούσε την εισαγωγή και χρήση νέων τεχνολογιών.
Ακόμη ψηφίσθηκε ομόφωνα ο οικονομικός και διοικητικός απολογισμός του Σωματείου του 2009 και ο προϋπολογισμός για το 2010.
Τέλος ανακοινώθηκε οτι το Σωματείο θα προχωρήσει στην ενοικίαση νέου χώρου στην περιοχή της Νέας Χώρας όπου θα στεγαστούν τα γραφεία του Σωματείου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των μελών του αλλά και για την πραγματοποίηση σεμιναρίων κατάρτισης των εργαζομένων του κλάδου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα