Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Η επιλογή Δαμιανάκη

Στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου είχε εξαγγείλει, μεταξύ πολλών άλλων, τη σύσταση υποεπιτροπής της Βουλής για θέματα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ιδιαίτερα για την παρακολούθηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.
Η λειτουργία της συγκεκριμένης υποεπιτροπής -που συστάθηκε ήδη- θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική. Και αυτό γιατί αναμένεται να ενισχύσει τον ρόλο του Κοινοβουλίου και την άσκηση πολιτικού ελέγχου στα εξοπλιστικά προγράμματα, καθώς για πρώτη φορά η Βουλή θα ενημερώνεται για την πορεία τους, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της διαφάνειας και σε αυτόν τον κρίσιμο τομέα των δημόσιων δαπανών.
Υπό αυτή την έννοια, η επιλογή, από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, στη θέση του προέδρου της σημαντικής αυτής υποεπιτροπής του κ. Ευτύχη Δαμιανάκη πιστώνεται, αναμφισβήτητα, στα συν του Χανιώτη βουλευτή, ο οποίος είναι ταυτόχρονα αντιπρόεδρος της διαρκούς επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, μέλος της επιτροπής ευρωπαϊκών υποθέσεων και επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ελληνικού κοινοβουλίου στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ.
A.Λ.

Ο Ομαλός υποβαθμίζεται

Ένα από τα διαμάντια της ορεινής φύσης των Χανίων και του δωδεκάμηνου τουρισμού μας, το οροπέδιο Ομαλού, πανέμορφο σε κάθε εποχή, διαρκώς και υποβαθμίζεται με διάφορες κατασκευές και άλλα.
Ετσι, σε επίσκεψή μας προ ημερών, με κατάπληξη και οργή αντικρύσαμε ένα έκτρωμα από πανύψηλους μαύρους στύλους της ΔΕΗ και τον υποσταθμό επάνω, δίπλα στα πολύ ωραία πετρόκτιστα κτήρια της Εταιρείας Αναπτύξεως Ομαλού.
Το ηλεκτρικό ρεύμα έχει φθάσει στην περιοχή από χρόνια υπογείως και πιστεύουμε ότι θα ήταν εφικτό να τοποθετηθεί υποσταθμός σε ειδικό τμήμα πίσω από τα κτήρια αυτά και όχι να δημιουργηθεί ένα εξάμβλωμα που προσβάλλει την φύση.
Μήπως και γι? αυτό υπάρχει περιβαλλοντική μελέτη απ? αυτές που καμιά φορά πραγματοποιούνται μόνο για να εξυπηρετούν συμφέροντα του κατασκευαστή ή εγκαταστάτη, που φυσικό είναι να αγνοούν πραγματικά το περιβάλλον, αφού πληρώνονται από αυτόν;
Το εξάμβλωμα αυτό, μπροστά από την υπέροχη εικόνα του Γκίγκιλου κ.λπ., θα πρέπει το συντομότερο να ληφθεί πρόνοια να απομακρυνθεί.

Α.Π.

Παρατηρητήριο και ανάπτυξη

Επί της ουσίας όλα όσα ειπώθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στη διημερίδα που διοργάνωσε το ΤΕΕ/τΔΚ, σε συνεργασία με τη Νομαρχία Χανίων. Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν αποδεικνύουν με τον πιο εύγλωττο τρόπο την αναπτυξιακή βραδυπορία που έχει στοιχειώσει τον Νομό τώρα και χρόνια.
“Με ευθύνη όλων”, όπως σωστά τονίστηκε (παρά τον κίνδυνο που φέρει κάθε φορά αυτή η επισήμανση να διαχυθούν οι ευθύνες τόσο πολύ ώστε να καταλήξουμε στη “ανώδυνη” λύση της πλήρης και συλλογικής ανευθυνότητας).
Η πρόταση που διατύπωσε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Αντ. Πιταριδάκης για ένα παρατηρητήριο το οποίο θα παρακολουθούσε από κοντά την εξέλιξη κάθε μελέτης και έργου στον Νομό, μπορεί σε μεγάλο βαθμό να θεραπεύσει την κακοδαιμονία των χρονοτριβών και της υπανάπτυξης.
Κοντά σε αυτό και ένα παρατηρητήριο για τη συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων, θα προτείναμε εμείς. Ή μήπως θα ήταν χωρίς αντικείμενο;
Δημ. Μαρ.

Προϊόντα στην Κίνα

Οι Ενώσεις Αγροτικών Συν/σμων Ηρακλείου οργάνωσαν ήδη τις πρώτες εξαγωγές προϊόντων της περιοχής τους στην Κίνα. Εμείς τι κάνουμε;
Α.Π.

Χωρίς
τηλέφωνα
σε Τοπόλια
και Βουλγάρω

Κάτοικοι από τα χωριά Τοπόλια και Βουλγάρω διαμαρτύρονται ότι από καιρό δεν έχουν σταθερή τηλεφωνία στα σπίτια τους, με το παράδοξο ότι άλλων συγχωριανών τους λειτουργούν κανονικά τα τηλέφωνα.

Γ.Η.Κ.  

Μαθητικός
και άλλος τουρισμός
στο Ηράκλειο
Εδώ;

Η Νομάρχης Ηρακλείου Βαγγελιώ Σχοιναράκη επραγματοποίησε εκστρατεία στη Θράκη με στόχο τον εσωτερικό τουρισμό, την προβολή του νομού Ηρακλείου και τον μαθητικό τουρισμό. Εμείς τι κάνουμε;

Α.Π.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα