Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

ΣΕ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ

Μέσα στους επόμενους έξι μήνες θα μπορούν πλέον οι πολίτες να παρακολουθούν ζωντανά, μέσα από
το διαδίκτυο, τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Χανίων. Τη δυνατότητα αυτή δίνει η αξιοποίηση του δικτύου οπτικών ινών και για τον σκοπό αυτό υπογράφηκε χθες προγραμματική σύμβαση μεταξύ των Δήμου Χανίων και Πολυτεχνείου Κρήτης.
Εκτός όμως από τη μετάδοση των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου η σύμβαση προβλέπει ακόμα τη δυνατότητα παρακολούθησης ζωντανά μέσω του διαδικτύου των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιούνται στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ).
Και στις δύο περιπτώσεις – όταν υλοποιηθεί το έργο – οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να λαμβάνουν “εικόνα και ήχο” μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου Χανίων (www. chania.gr).
Παράλληλα, στη σύμβαση προβλέπεται η δωρεάν παροχή για τους πολίτες ασύρματου ίντερνετ σε δημόσιους χώρους, όπως οι πλατείες Δικαστηρίων, Νέων Καταστημάτων και Δημοτικής Αγοράς αλλά και της περιοχής του Κουμ – Καπί.
Η σύμβαση προϋπολογισμού 50.000 ευρώ έχει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης 6 μήνες αλλά οι συμβαλλόμενοι εκτιμούν ότι το έργο θα έχει υλοποιηθεί έως τις αρχές καλοκαιριού.
“ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΤΟΥ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΤΡΕΝΟΥ”
Στο πλαίσιο της υπογραφής της προγραμματικής σύμβασης ο αντιδήμαρχος Άρης Παπαδογιάννης τόνισε ότι ο Δήμος Χανίων βρίσκεται ήδη πάνω στο “ψηφιακό τρένο” και πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες που προσφέρονται μέσα από το ευρυζωνικό δίκτυο οπτικών ινών κατοχυρώνουν μεγαλύτερη διαφάνεια και δημοκρατικότητα στη λειτουργία των υπηρεσιών, με απώτερο στόχο την άμεση εξυπηρέτηση του πολιτών.
Ήδη όπως ανέφερε μέσου του υπάρχοντος δικτύου έχουν διασυνδεθεί 120 δημόσια κτήρια και υπηρεσίες συμπεριλαμβανομένων και δομών των περιαστικών Δήμων των Χανίων, ενώ επεσήμανε ότι στο πλαίσιο της νέας σύμβασης προβλέπεται η διασύνδεση όλων των κτηρίων του Δήμου Χανίων ώστε να παρέχονται “οριζόντιες” ευρυζωνικές υπηρεσίες.
Ο αντιδήμαρχος Χανίων Μιχάλης Ντάλλας αναφερόμενος στο ίδιο θέμα υπογράμμισε ότι ο Δήμος Χανίων διαθέτει αυτή τη στιγμή στην πόλη των Χανίων και στους περιαστικούς Δήμους 70 χλμ. δικτύου οπτικών ινών τα οποία κατασκευάστηκαν -όπως είπε- στο πλαίσιο των προσκλήσεων του επιχειρησιακού προγράμματος Κοινωνία της Πληροφορίας.
Ο αντιπρύτανης Πολυτεχνείου Κρήτης και υπεύθυνος για τα αντικείμενα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών Μιχάλης Πατεράκης τόνισε, μεταξύ άλλων, σχετικά με το δίκτυο οπτικών ινών: “Είναι μεγάλη χαρά για το Πολυτεχνείο Κρήτης που μετά από μια περίοδο αγώνων μαζί με τον Δήμο Χανίων και τους υπόλοιπους 5 Δήμους φτάσουμε στο τέλος της υλοποίησης ενός τόσο μεγάλου έργου πνοής όπως είναι το ευρυζωνικό δίκτυο οπτικών ινών 70 χλμ το οποίο καλύπτει αρκετά έξυπνα -θα λέγαμε- όλους τους περιαστικούς Δήμους που φαίνεται ότι θα συμπεριληφθούν μέσα στα ευρύτερα όρια του νέου Δήμου Χανίων μετά τη μεταρρύθμιση που προβλέπει το υπουργείο Εσωτερικών”. Ο κ. Πατεράκης επεσήμανε συνεχίζοντας ότι το επόμενο σημαντικό βήμα είναι να αναπτυχθούν οι υπηρεσίες πάνω σε αυτή την υποδομή, επ? ωφελεία όχι μόνο του Δήμου Χανίων, των δημοτών και των δημόσιων υπηρεσιών, αλλά και των επισκεπτών της πόλης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα