Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου, 2024

ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΙΑΒΑΤΩΝ

Θεσσαλονίκη
Εξέγερση κρατουμένων σημειώθηκε στις φυλακές Διαβατών, με αφορμή την απόφαση έκδοσης ενός 37χρονου Ρώσου κραρούμενου, στη χώρα του. Οι κρατούμενοι προκάλεσαν μικρές υλικές ζημιές στα κελιά τους και με εντολή και παρουσία των αρμόδιων εισαγγελέων Εφετών και Πρωτοδικών, εισήλθε στη φυλακή αστυνομική δύναμη, ώστε να βοηθήσει τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ομάδα περίπου 40 κρατουμένων, κυρίως Ρώσων, αντέδρασε έντονα, όταν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι επιχείρησαν να υλοποιήσουν δικαστική απόφαση για την έκδοση του ισοβίτη ομοεθνούς τους.
Υπήρξαν πληροφορίες για ελαφρά τραυματισμένους. Βάσει καταγγελιών από συγγενείς κρατουμένων, στη διάρκεια της επέμβασης έγινε χρήση χημικών και τραυματίστηκαν ελαφρά περίπου δέκα άτομα. 
Από την πλευρά της, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι δεν έγινε χρήση βίας, ενώ το υπουργείο Δικαιοσύνης τονίζει ότι δεν τραυματίστηκε κανένας κρατούμενος από ενέργειες ή με ευθύνη της αστυνομίας.
Ο 37χρονος έχει, ήδη, μεταχθεί ενώ από το μεσημέρι, η ένταση στις φυλακές Διαβατών άρχισε να εκτονώνεται και οι κρατούμενοι συμμετείχαν κανονικά στο συσσίτιο.
Οι αρχές αποφάσισαν την έκδοση και παράδοση του Ρώσου κρατούμενου στις αρχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Περιφερειακού Δικαστηρίου Λένισκι για οργανωμένη εγκληματική δράση και συγκεκριμένα για «ληστεία, κλοπή, απόπειρα κλοπής και απειλής για τη ζωή που διαπράχθηκαν από οργανωμένη εγκληματική ομάδα».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα