Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου, 2024

ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Σε νέο σχέδιο νόμου, το οποίο θα θέτει τα πλαίσια για την Έρευνα, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, δηλώνοντας, ωστόσο ότι η κυβέρνηση δεν θα κινηθεί στη λογική της «κατεδάφισης» του νόμου.
Η κ. Διαμαντοπούλου είπε ότι ο προσανατολισμός, η φιλοσοφία και οι βασικές αρχές τού ισχύοντος νομοθετήματος είναι αντίθετα με τις επιλογές της κυβέρνησης.
Πρόσθεσε ότι δεν θα κινηθεί στη λογική της «κατεδάφισης» του νόμου, καθώς αναγνωρίζει θετικά στοιχεία του, αλλά και τις καλές προθέσεις των εισηγητών του. Χαρακτήρισε ακόμη, πολύ σημαντικό το να έχει η Έρευνα εφαρμοσμένα αποτελέσματα στον χώρο της Οικονομίας.
Τη διαφωνία τους με την ανατροπή της υπάρχουσας νομοθεσίας εξέφρασαν οι πρώην υφυπουργοί Παιδείας Ανδρέας Λυκουρέντζος και Σπύρος Ταλιαδούρος καθώς και η εισηγήτρια της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ, τονίζοντας ότι «πρόκειται για νομοθέτημα που άνοιξε νέους δρόμους στην Έρευνα».
Ο κ. Λυκουρέντζος είπε ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να ξεπεράσει αυτόν το νόμο, αποτελεί προϊόν ευρείας διαβούλευσης και αποδεικνύει ότι η προηγούμενη πολιτική ηγεσία είχε πολιτική γενναιότητα απέναντι σε συμφέροντα στο χώρο της Έρευνας, που αποσκοπούν στην κατασπατάληση εθνικών και κοινοτικών πόρων.
Η ΝΔ δήλωσε συμφωνία με την παράταση της αναστολής του νόμου, ώστε να εκδοθούν οι κανονιστικές πράξεις.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα