Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΜΕ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΠΑΣΟΚ – ΝΔ
Υπαγωγή της ΕΥΠ στο Υπουργείο Προστασίας Πολίτη
Αθήνα
Την υπαγωγή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) από το υπουργείο Εσωτερικών στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη με πράξη νομοθετικού περιεχομένου από τις 13 Οκτωβρίου του 2009, κύρωσε, κατά πλειοψηφία, η Βουλή.
Ο αρμόδιος υπουργός Μ. Χρυσοχοΐδης τόνισε πως με την υπαγωγή αυτή υπηρετείται η ενιαία πολιτική ασφάλειας της χώρας από ένα ενιαίο υπουργείο και χαρακτήρισε κρίσιμο το να συνεργάζονται όλες οι υπηρεσίες μεταξύ τους.
Ο εισηγητής της ΝΔ Γρ. Αποστολάκος έδωσε μεν θετική ψήφο γιατί με τη νομοθετική πράξη καλύπτεται όντως μια ανάγκη, επεσήμανε όμως την αλλαγή στάσης του ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνησης, αφού ως αντιπολίτευση υπεραμύνονταν του ενιαίου υπουργείου Εσωτερικών και δήλωσε τη ριζική διαφωνία με την πολιτική της κυβέρνησης.
Εκ μέρους του ΚΚΕ ο ειδικός αγορητής Αντ. Σκυλλάκος δήλωσε την ανησυχία του για τον ρόλο της ΕΥΠ, διερωτήθηκε γιατί «ανακατεύεται» στα ζητήματα της αντιτρομοκρατικής. Όπως είπε οι κάμερες οι οποίες «θεωρήθηκαν το άλφα και το ωμέγα» για την ασφάλεια όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα αλλά στρέφονται προς τους διαδηλωτές.
Από τον ΛΑΟΣ ο ειδικός αγορητής, Ι. Κοραντής και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Α. Ροντούλης, ανέφερε ότι η ΕΥΠ πρέπει να υπαχθεί στον πρωθυπουργό, καθώς το εύρος των αρμοδιοτήτων της ΕΥΠ είναι πολύ μεγαλύτερο από κείνο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ενώ είπε πως αυτό δεν έγινε για να παραμένει κάθε φορά στο απυρόβλητο.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φ. Κουβέλης, είπε ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του Συντάγματος περί έκτακτων, επειγουσών και απρόβλεπτων αναγκών για τη σύνταξη νομοθετικής πράξης και έθεσε ζήτημα αντιμετώπισης των θεσμών από την κυβέρνηση.

ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ
Σοβαρό εργατικό ατύχημα
Τρίπολη
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, χειριστής γερανού τραυματίστηκε σοβαρά τη Δευτέρα την ώρα που εργαζόταν και διακομίστηκε αρχικά στο νοσοκομείο Τρίπολης και στη συνέχεια σε νοσοκομείο των Αθηνών, όπου και νοσηλεύεται.
Ο εργαζόμενος απασχολείτο στην εταιρεία «ΑΚΤΩΡ», η οποία εκτελεί εργασίες στο Δίκτυο της Διανομής στον χώρο των ορυχείων της ΔΕΗ στο λιγνιτικό Κέντρο (Ψαθί) Μεγαλόπολης.
Το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας καλεί κάθε αρμόδιο φορέα να λάβει “άμεσα μέτρα για την πλήρη εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και την τήρηση των μέτρων για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων στους χώρους εργασίας, για την αποτροπή των κινδύνων και την προστασία της ζωής των εργαζομένων”.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΝΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ
Νέα αναβολή της δίκης
Άμφισσα
Την αναβολή της δίκης για την υπόθεση δολοφονίας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας.
Το δικαστήριο έλαβε αυτή την απόφαση λόγω ανυπέρβλητου κωλύματος στο πρόσωπο της εισαγγελέως έδρας, η οποία έχασε προσφιλές της πρόσωπο.
Στο δικαστήριο ήταν απών χθες ο βασικός κατηγορούμενος ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας καθώς λόγω προβλήματος που παρουσιάστηκε μετήχθη εσπευσμένα από τις φυλακές Μαλανδρίνου στην ψυχιατρική κλινική των φυλακών Κορυδαλλού. Παρών στο δικαστήριο ήταν ο δεύτερος κατηγορούμενος ειδικός φρουρός Βασίλης Σαραλιώτης.
Μετά την εξέλιξη αυτή θα πρέπει να οριστεί νέα δικάσιμος από το ΜΟΔ Άμφισσας εκτός εάν υποβληθεί στον Αρειο Πάγο αίτημα για μεταφορά της δίκης στην Αθήνα και αυτό γίνει δεκτό.

ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ
Ενοπλη ληστεία
Ενοπλη ληστεία σημειώθηκε χθες στον σταθμό “Εθνική Άμυνα” του μετρό. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες, ήταν τέσσερις, και με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους στα εκδοτήρια του σταθμού και απέσπασαν άγνωστο χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια διέφυγαν με μοτοσυκλέτες.
Νωρίτερα
Ένοπλη χθες το πρωί ληστεία, έγινε στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στο Ηράκλειο Αττικής.
Σύμφωνα με την αστυνομία δύο άτομα εισέβαλαν στο υποκατάστημα, που στεγάζεται στο ισόγειο του Δημαρχείου, απέναντι από τον σταθμό του ηλεκτρικού, και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν από τα ταμεία άγνωστο χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια οι δράστες διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Επιθέσεις σε συνδέσμους
Δύο περιστατικά επιθέσεων σε συνδέσμους φιλάθλων σημειώθηκαν χθες στην Αθήνα. Πρόκειται για μια έκρηξη σε σύνδεσμο του Παναθηναϊκού στο Μαρούσι, και μία φωτιά σε σύνδεσμο του Ολυμπιακού στο Αιγάλεω.
Αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό τοποθέτησαν άγνωστοι στη διάρκεια της νύχτας στα γραφεία του συνδέσμου του Παναθηναϊκού στο Μαρούσι. Ο μηχανισμός εξερράγη λίγο μετά τις 2.30 τα ξημερώματα προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές στα γραφεία του συνδέσμου, στην είσοδο διπλανής πολυκατοικίας και σε τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα.
Περίπου μία ώρα αργότερα, ξέσπασε φωτιά στον σύνδεσμο του Ολυμπιακού που βρίσκεται στη Λεωφόρο Καβάλας, από άγνωστη αιτία. Στο σημείο έφτασαν άνδρες της πυροσβεστικής, οι οποίοι έσβησαν τη φωτιά. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στα γραφεία του συνδέσμου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα