Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Περί στάθμευσης…

Το τι βλέπουν τα μάτια μας στην καθημερινότητα είναι απερίγραπτο. Η συγκεκριμένη περίπτωση αφορά ορισμένους οδηγούς, οι οποίοι για να κάνουν τη δουλειά τους, σταθμεύουν παράλληλα με άλλα οχήματα ή σταματούν καταμεσής της οδού, αδιαφορώντας αν θα προκληθεί κυκλοφοριακό πρόβλημα? Για παράδειγμα, παραθέτουμε δύο φωτογραφίες από την οδό Αποκορώνου όπου ένα αυτοκίνητο έκλεισε σχεδόν την έξοδο ενός οργανωμένου χώρου στάθμευσης και ο οδηγός του άλλου που εξέρχεται από το πάρκινγκ, δυσκολεύεται να στρίψει αριστερά.
Γ.Η.Κ.

Στον Κάτω Δαράτσο Χανίων
Από παλιά υπήρχε ένας αγροτικός δρόμος στην περιοχή του Κάτω Δαράτσου που εξυπηρετούσε τις ανάγκες όλων των κατοίκων της περιοχής. Ο δρόμος αυτός, πολύ αργότερα καταγράφηκε στο κτηματολόγιο και ονομάστηκε από τη δημοτική αρχή, οδός Κύδωνος. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες γης, παραχωρούν σήμερα αφιλοκερδώς ανάλογα μέτρα για να γίνει περίπου διπλάσιο το πλάτος του από ό,τι είναι, δηλαδή έξι. Την προαναφερόμενη οδό, που δεν έχει ασφαλτοστρωθεί, τη φωτογραφίσαμε και από τις δύο εισόδους καθώς και ενδιάμεσα. Από τη δυτική πλευρά αρχίζει με πλάτος λίγο παραπάνω από τρία μέτρα και συνεχίζει στενεύοντας προς την ανατολική πλευρά, όπου από καιρό παραμένει κλειστή με κάδους απορριμμάτων. (Φωτ. 1, 2, 3).
Κάτω από την εθνική οδό τώρα, ένα ρέμα όμβριων υδάτων αμέσως μετά τη γέφυρα, (φωτ. 4, 5) εκβάλει τα νερά στα παρακείμενα χωράφια, αφού η συνέχειά του μπαζώθηκε και έγινε δρόμος. Σε κοντινή απόσταση, ένα άλλο ρέμα, (φωτ. 6) που είχε μπαζωθεί και έγινε η οδός Μαλαθύρου, ο Δήμος Νέας Κυδωνίας προχωρά τα έργα διαφυγής των υδάτων με γρήγορο ρυθμό. Και μια που το ρέμα έγινε οδός, επιβάλλεται η κατασκευή πεζοδρομίων. Οι οδηγοί όπως και οι πεζοί γενικότερα που τη χρησιμοποιούν οφείλουν να προσέχουν όταν κυκλοφορούν, αλλά κυρίως όταν εξέρχονται ή εισέρχονται από την κεντρική οδό Χανίων – Κισάμου, επειδή η προαναφερθείσα οδός Μαλαθύρου, στερείται πεζοδρόμησης. Για να μη συμβούν λοιπόν, δυστυχήματα, χρειάζεται και ανάλογη ρύθμιση?
Γ.Η.Κ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα