Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου, 2025

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Δεν αντιμετωπίζει προβλήματα έλλειψης καυσίμων η αγορά των Χανίων καθώς οι τελωνειακοί επέστρεψαν στην εργασία τους και έτσι από σήμερα αναμένεται να γίνει κανονικά ο εφοδιασμός των πρατηρίων. Μέχρι χθες το απόγευμα αρκετοί οδηγοί και στα Χανιά βρέθηκαν σε κάποιο πρατήριο προκειμένου να γεμίσουν το ρεζερβουάρ τους υπό τον φόβο επέκτασης της κινητοποίησης των τελωνειακών. “Δεν έγινε αισθητή η έλλειψη καυσίμων, πέρα από το γεγονός ότι σε μερικά πρατήρια τελείωσε το πετρέλαιο θέρμανσης. Από το Σάββατο το πρωί αναμένεται να γίνει κανονικά ο εφοδιασμός των πρατηρίων έτσι δεν θα υπάρχει πρόβλημα”, ανέφερε ο πρόεδρος της Ενωσης Βενζινοπωλών Ν. Χανίων κ. Βαγγέλης Κώτσος. Ωστόσο αν οι τελωνειακοί προχωρήσουν στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων από την ερχόμενη Τετάρτη, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί και αυτή κρατήσει πάνω από τρεις ημέρες, τότε θα παρουσιασθούν ελλείψεις καυσίμων.

ΚΛΕΙΣΤΑ ΧΘΕΣ ΤΑ ΤΕΛΩΝΕΙΑ
Στο μεταξύ, κλειστά παρέμειναν και χθες, για δεύτερη ημέρα, οι Εφορίες και τα Τελωνεία της Κρήτης στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας των εφοριακών και των τελωνειακών υπαλλήλων, οι οποίοι αντιδρούν στις προθέσεις της κυβέρνησης για ενδεχόμενη περικοπή των επιδομάτων τους.
Νέα απεργία ο κλάδος έχει εξαγγείλει για την ερχόμενη Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου όπως και για τη μεθεπόμενη Τετάρτη 17 του μήνα.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εφοριακών Χανίων – Ρεθύμνου, Μιχάλης Δασκαλάκης, ανέφερε σε δηλώσεις του ότι “ο κλάδος των εφοριακών συνεχίζει τις κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει. Στα Χανιά υπάρχει μεγάλη συμμετοχή αφού από τα 220 μέλη του Συλλόγου απεργούν όλοι, εκτός τριών υπαλλήλων. Θα συνεχίσουμε δυναμικά τις κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα. Την ερχόμενη εβδομάδα, στις 10 Φεβρουαρίου, έχουμε εξαγγείλει νέα απεργία όπως και τη μεθεπόμενη εβδομάδα 17 του μήνα. Επίσης είναι πιθανόν να πραγματοποιήσουμε μία ακόμη 48ωρη απεργία, ο χρόνος της οποίας θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις σχετικά με το φορολογικό σχέδιο και την εισοδηματική πολιτική”.
Ο ίδιος ανέφερε ότι οι εφοριακοί έχουν υποστεί απώλειες στα εισοδήματά τους που αγγίζουν το 8% λόγω της αυτοτελούς φορολόγησης και το πάγωμα στους μισθούς.
Ελ.Φ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα