Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Συνταξιούχοι: σκοτώνουν τ? άλογα όταν γεράσουν

Πριν λίγες μέρες, ο αρμόδιος για τον πρωτογενή τομέα αντινομάρχης ανακοίνωσε τις συντονιστικές επιτροπές για την καλύτερη ανάπτυξη της γεωργίας και κτηνοτροφίας. Φρόντισε μάλιστα για τη διασφάλιση «των νώτων» του να επισημάνει πως τα ονόματα προτάθηκαν από φορείς, ιδρύματα και υπηρεσίες.
Αυτή καθεαυτή η ενέργεια είναι αξιέπαινη και με μεγάλη προοπτική. Δημιούργησε όμως ένα μεγάλο ερωτηματικό και μία δικαιολογημένη απογοήτευση και πικρία.
Στα Χανιά κατοικούν και ορισμένοι επιστήμονες που ολοκλήρωσαν την υπηρεσιακή τους καριέρα και βγήκαν σε σύνταξη. Οι επιστήμονες αυτοί προσέφεραν πολύτιμο έργο στην αγροτική και εν γένει ανάπτυξη του Νομού και όχι μόνο. Πολλοί μάλιστα είναι διεθνούς εμβέλειας και προσκαλούνται από άλλους φορείς και κράτη να καταθέσουν την πολύτιμη εμπειρία τους. Άλλοι εξακολουθούν να παρέχουν έργο σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
Κι όμως αυτοί οι άνθρωποι μένουν από τη Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Χανίων αναξιοποίητοι. Κι ο λόγος είναι απλός. Δεν έχουν κανένα φορέα να τους προτείνει… Κι ακόμα πιο απλά «ξεχάστηκαν» στου «χρόνου τα γυρίσματα». Είναι τ? «άλογα» που πρέπει να «σκοτωθούν» γιατί «γέρασαν».
Σ’ άλλες χώρες δεν προλαβαίνουν να συνταξιοδοτηθούν και τους διατίθενται γραφεία για να συνεχίσουν «δωρεάν» πια το έργο τους. Σε καμιά περίπτωση δεν θέλουν να χάσουν την πολύτιμη εμπειρία τους.
Μήπως η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων θα πρέπει να δημιουργήσει κατά αντικείμενο ενασχόλησης ειδικό μητρώο συνταξιούχων, ώστε από εκεί να μπορεί να στελεχώνει τις διάφορες συντονιστικές και αναπτυξιακές επιτροπές; Μια απλή κι ανέξοδη διαδικασία είναι. Ποιος όμως τέτοιες ώρες να τη σκεφτεί;

ΕΑΜ


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα