Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία που έχει εξαγγείλει για σήμερα η ΑΔΕΔΥ απηύθυναν χθες σωματεία εργαζομένων κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Εργατικό Κέντρο. Η απεργία θα είναι 24ωρη, ενώ στη διάρκειά της θα γίνουν στα Χανιά δύο συγκεντρώσεις.
Τη μία οργανώνει η ΑΔΕΔΥ στις 11 το πρωί στην πλατεία Αγοράς, την άλλη το ΠΑΜΕ στις 10 π.μ. στην πλατεία 1866 (Νέων Καταστημάτων).
Βασικά αιτήματα της ΑΔΕΔΥ είναι η αύξηση των μισθών στο Δημόσιο, η ενίσχυση της απασχόλησης και η ριζική μεταρρύθμιση του φορολογικού και ασφαλιστικού, ώστε να καταστεί πιο δίκαιο.
Το Νομαρχιακό τμήμα Χανίων της ΑΔΕΔΥ
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Νομαρχιακού τμήματος Χανίων της ΑΔΕΔΥ κ. Δημήτρης Κωνσταντουλάκης “καλούμε όλους τους εργαζομένους στο Δημόσιο σε αγωνιστική συμμετοχή στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, στην οποία συμμετέχουν όλες οι Ομοσπονδίες του Δημοσίου.
Στόχος είναι να δώσουμε όλοι το «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, στις 11 το πρωί, για να διατρανώσουμε την απόφασή μας ότι δεν θα επιτρέψουμε να πληρώσουμε εμείς οι εργαζόμενοι «τα σπασμένα» της κρίσης. Θεωρούμε ότι αυτή η πρωτοφανής κατάσταση που διαμορφώνεται στο οικονομικό περιβάλλον, με τις πρωτοφανείς πιέσεις που ασκούνται στην ελληνική οικονομία από κερδοσκοπικά κυκλώματα δεν είναι δυνατόν να επιτρέψουμε ως εργαζόμενοι να οδηγήσει στον «σφαγιασμό» των κοινωνικών κατακτήσεων, των εργασιακών δικαιωμάτων και στη βίαιη υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου και της αγοραστικής μας δύναμης. Αντιδρούμε στην περικοπή των συνταξιοδοτικών και των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων”.
Η γραμματέας του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ κα Ντίνα Κληρονόμου ανέφερε ότι “η κυβέρνηση πρέπει να βρει άλλους τρόπους για να λύσει το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας. Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν μπορούν επί μονίμου βάσεως, να πληρώνουν την οικονομική κρίση για την οποία δεν ευθύνονται και δεν τη δημιούργησαν”.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χανίων
Η πρόεδρος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χανίων κα Όλγα Λεβάκη ανέφερε πως “διανύουμε τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση των τελευταίων 50 ετών. Για αυτή την κρίση θεωρούμε ότι δεν ευθύνεται ούτε η κυβέρνηση που έχει αναλάβει μόλις τρεις μήνες την εξουσία αλλά ούτε και οι εργαζόμενοι. Η νέα κυβέρνηση καλείται να βγάλει τη χώρα από την οικονομική κρίση, οι δε εργαζόμενοι όμως δεν είναι δυνατόν να «πληρώσουν» αυτή την κατάσταση. Στον χώρο της Υγείας υπάρχουν πολλά και σημαντικά προβλήματα και εστιάζονται κυρίως σε τρομακτικές ελλείψεις του προσωπικού”.
Η ίδια έκανε λόγο για κενά 230 θέσεων στο Νοσοκομείο Χανίων. Μάλιστα ανέφερε ότι σε πρόσφατη προκήρυξη 2.800 θέσεων σε όλη την Ελλάδα, από τις 159 θέσεις που δόθηκαν σε Νοσοκομεία της Κρήτης, το Νοσοκομείο Χανίων πήρε μόνο 22!
“Οι ελλείψεις στο Νοσοκομείο Χανίων είναι τρομακτικές σε όλους τους τομείς. Το Νοσοκομείο νοσεί βαρέως”, τόνισε χαρακτηριστικά η κα Λεβάκη.
Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χανίων
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χανίων κ. Νεκτάριος Πετράκης επεσήμανε ότι “οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης χρόνια τώρα έχουν θέσει τα αιτήματά τους όσον αφορά το εκπαιδευτικό σύστημα αλλά και τους μισθούς αξιοπρέπειας που ζητάνε. Αιτήματα τα οποία έχουν χαρακτηριστεί δίκαια. Αυτή τη στιγμή όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο δεχόμαστε μια πρωτοφανή επίθεση τόσο στα εργασιακά όσο και στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Η απεργία της ΑΔΕΔΥ έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα. Περιμένουμε από την κυβέρνηση να εφαρμόσει ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα που να μην θέλει τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους. Οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν αντέχουν περαιτέρω μείωση των αποδοχών τους”.
Η ΕΛΜΕ Χανίων
Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων κ. Βασίλης Παπαστάμος τόνισε ότι “καλούμε όλο τον κόσμο στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς να διαμαρτυρηθεί για τα σκληρά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους δημόσιους υπαλλήλους. Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν μπορούν να «σηκώσουν στην πλάτη τους» την έξοδο της χώρας από την κρίση. Ζητάμε καλύτερες συνθήκες εργασίες και καλύτερες αμοιβές”.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α Ν. Χανίων
Η πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων Ο.Τ.Α Ν. Χανίων κα Σοφία Ζεκάκη ανέφερε ότι “συμμετέχουμε ενεργά και μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ και καλούμε όλους τους συναδέλφους από όλους τους Δήμους να έχουν ισχυρή παρουσία στην πλατεία Αγοράς στις 11 το πρωί. Να πουν «όχι» στην απάθεια και στην αδράνεια, διότι αυτή την περίοδο θίγονται εργασιακά, ασφαλιστικά και οικονομικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες ετών”.
Το Σωματείο Δημοσίων Υπαλλήλων
Ναυστάθμου Κρήτης
Τέλος ο πρόεδρος Δημοσίων Υπαλλήλων Ναυστάθμου Κρήτης κ. Χρήστος Μαθιουδάκης σημείωσε πως “καλούμε όλους τους συναδέλφους του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να συμμετέχουν στην απεργία και στη συγκέντρωση στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, διότι σε αυτή τη συγκυρία, με τη συνέχιση των ίδιων πολιτικών των προηγούμενων ετών, θα πρέπει να δώσουμε το μήνυμα της ταξικής μας παρουσίας”.
Το ΤΕΕ/ΤΔΚ
Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία των διπλωματούχων μηχανικών απευθύνει το Τμήμα Δυτικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας
Σε ανακοίνωσή του αναφέρεται πως “η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ, τα σωματεία μισθωτών μηχανικών, πολλές άλλες οργανώσεις και κλαδικοί σύλλογοι των μηχανικών καλούν τα μέλη τους σε απεργία”.
Επίσης καλεί τους μηχανικούς στη συγκέντρωση στη Δημοτική Αγορά στις 11 π.μ.
Το Σωματείο Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρουράς Καταστημάτων Κράτησης
Εν τω μεταξύ τη συμμετοχή τους στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εξήγγειλε το Σωματείο Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρουράς Καταστημάτων Κράτησης Ν. Χανίων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου σήμερα δεν θα εκτελεστεί καμία μεταγωγή -φρούρηση στα δικαστήρια, εκτός αν συντρέχει παρέλευση 18μηνου και στα νοσοκομεία εκτός αν κινδυνεύει η ζωή του κρατούμενου. Επίσης δεν θα πραγματοποιούνται επισκεπτήρια συγγενών, συνηγόρων στα νοσοκομεία.
Το Σωματείο Τύπου και Βιβλίου Χανίων
Σε συμμετοχή στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Νέων Καταστημάτων στις 10 το πρωί καλεί το Σωματείο Τύπου και Βιβλίου Χανίων με ανακοίνωσή του. “Καλούμε τους συναδέλφους να απαντήσουν αγωνιστικά, παίρνοντας μέρος μαζικά στην απεργία και τη συγκέντρωση που οργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις και το ΠΑΜΕ σε όλες τις πόλεις τις χώρας”, αναφέρεται.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Ανατροπή του “Προγράμματος Σταθερότητας” της κυβέρνησης ζητά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χανίων σε ανακοίνωσή της και καλεί σε προσυγκέντρωση στο κτήριο Παπαδόπετρου στις 10.30 το πρωί.
Η ΕΑΚ
Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση (ΕΑΚ) των Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων καλεί σε συμμετοχή στην απεργία της 10ης του Φλεβάρη 2010 και στη συγκέντρωση στην πλατεία της Αγοράς των Χανίων στις 11 το πρωί.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα