Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

ΣΤΗΝ ΠΙΣΙΝΑ ΤΟΥ “ΞΕΝΙΑ”

Ξεκίνησαν εδώ και λίγες μέρες οι εργασίες, από συνεργεία καθαριότητας
του Δήμου Χανίων, της πισίνας και του περιβάλλοντος χώρου, που βρίσκεται στην πλατεία Τάλω στο παλιό ξενοδοχείο “Ξενία”.
Κοντά στα συνεργεία καθαριότητας βρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Χανίων Βαγγέλης Σαματάς, ο οποίος τόνισε ότι “έπειτα από επαφές που είχαμε με την εταιρεία Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα, στην οποία ανήκει το ακίνητο, κατορθώσαμε και πήραμε την έγκρισή τους για καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου”.
Ο κ. Σαματάς πρόσθεσε ακόμα: “Ετσι τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου, εδώ και λίγες μέρες έχουν ξεκινήσει μία μεγάλη και δύσκολη προσπάθεια να καθαρίσουν τη γύρω περιοχή. Ειδικά η κατάσταση που επικρατεί μέσα στα αποδυτήρια της πισίνας δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια. Τα λογής σκουπίδια, που έχουν κατακλύσει τα αποδυτήρια, είναι εστία μόλυνσης και ο καθαρισμός τους γίνεται με μεγάλη δυσκολία. Όμως η βρωμιά είναι τόσο μεγάλη που θα αναγκαστούμε να εφοδιάσουμε το προσωπικό που θα αναλάβει τον καθαρισμό, με ειδικές στολές, γιατί η μόλυνση που υπάρχει εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των εργαζομένων”.
Στα άμεσα σχέδια του Δήμου, όπως επεσήμανε ο κ. Σαματάς, είναι ότι “μετά το πέρας του καθαρισμού, θα περιφράξουμε με μεταλλικά πλέγματα την περοχή, ούτως ώστε να παραμείνει όσο το δυνατό καθαρή και εν όψει βέβαια της τουριστικής περιόδου που θα ξεκινήσει σε λίγους μήνες. Επίσης καταβάλλονται προσπάθειες, ώστε κάποια στιγμή, η περιοχή αυτή να περιέλθει στον Δήμο Χανίων, ώστε με τις κατάλληλες επεμβάσεις να αξιοποιηθεί κατά τον δυνατό καλύτερο τρόπο”.
“Οι εργασίες καθαρισμού, έχουν ένα κόστος, το οποίο δεν θα το επιβαρυνθεί ο Δήμος Χανίων. Έτσι μετά το τέλος των εργασιών, το κοστολόγιο θα σταλεί στα Τουριστικά Ακίνητα για την εξόφλησή του”, τόνισε ο αντιδήμαρχος.
Παράλληλα τα συνεργεία καθαρισμού του Δήμου καθάρισαν και τον περιβάλλοντα χώρο της πλατείας Τάλω, μιας και εκεί την ερχόμενη Δευτέρα (Καθαρά Δευτέρα) θα λάβουν μέρος εορταστικές εκδηλώσεις.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα