Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου, 2025

KAI ΑΛΛΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ
Μάχη για τη ζωή δίνει 19χρονος
Σοβαρά τραυματίσθηκε ένας 19χρονος νέος σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε χθες το απόγευμα μέσα στην πόλη της Κισάμου. Ο νεαρός μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων όπου έδινε μάχη για τη ζωή καθώς τα τραύματα του ήταν πολύ σοβαρά. Το περιστατικό συνέβη στις 5.10 το απόγευμα. Ο νεαρός κινούνταν με το μηχανάκι του επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου με κατεύθυνση από Κίσαμο προς Πλάτανο. Κάτω από ανεξακρίβωτες μέχρι στιγμής συνθήκες το μηχανάκι συγκρούσθηκε με Ι.Χ. φορτηγάκι που κινούνταν απο την αντίθετη κατεύθυνση. Η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη και ο νεαρός εκτινάχθηκε πολλά μέτρα μακριά. Τα ακριβή αίτια του ατυχήματος διερευνά το Αστυνομικό Τμήμα Κισάμου.
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΥΛΟΥΚΩΝΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Δράση ιερόσυλων
ΡΕΘΥΜΝΟ
Άφαντοι παραμένουν οι ιερόσυλοι, που απέσπασαν το ιερό λείψανο του Αγίου Αθανασίου από τον ομώνυμο ναό στην Αξό του δήμου Κουλούκωνα, έχοντας προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην τοπική κοινωνία και στην τοπική εκκλησία. Η κλοπή σημειώθηκε, πιθανότατα, τις νυχτερινές ώρες της Κυριακής προς τη Δευτέρα και διαπιστώθηκε τις πρωινές ώρες της Δευτέρας, όταν ο ιερέας του ναού Αγίου Αθανασίου του Πατελάρου, π. Δαυίδ Μιγαδάκης ειδοποιήθηκε από το χωριό ότι η πόρτα της εκκλησίας ήταν παραβιασμένη. Αυτό που προκαλεί εντύπωση, πάντως, είναι το γεγονός ότι τα «χτυπήματα» σε εκκλησίες στο νομό Ρεθύμνου έχουν γίνει πολύ συχνό φαινόμενο.
ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Τραγικός θάνατος τρίχρονου παιδιού
Ενα τρίχρονο παιδί μεταναστών στα Χανιά έχασε τη ζωή του όταν έπεσε από την κούνια στο σπίτι του. Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε χθες. Το παιδάκι μεταφέρθηκε νεκρό στο Νοσοκομείο Χανίων.
ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ
Ενταση για το κλείσιμο χώρων
Ενταση επικράτησε στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν οι καταγγελίες εργαζομένων για το κλείσιμο, με απόφαση της διοίκησης, των χώρων που χρησιμοποιούνταν για ανάπαυση και για την πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος εντός των χώρων του ιδρύματος.
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων, Γιώργος Βούρβαχης, μιλώντας μετά τη συνεδρίαση στα «Χ.Ν.», επέμεινε ότι οι αποφάσεις της διοίκησης είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.
«Οι χώροι αυτοί που κλείνουν δεν είναι χώροι ανάπαυσης. Είναι μικρά δωμάτια, τα λέμε κουζινάκια, στα οποία πάει το φαγητό από την κουζίνα για να μοιράζεται στη συνέχεια στους φιλοξενούμενους του Γηροκομείου. Είπα, λοιπόν, εγώ ότι επειδή υπάρχει ζήτηση, αυτή τη στιγμή, για δωμάτια, θα πρέπει αυτά» (σ.σ. τα λεγόμενα κουζινάκια) «να τα τροποποιήσουμε για να βάλουμε μέσα φιλοξενούμενους. Σεβαστό το πρόβλημα που προβάλλεται».
Ο κ. Βούρβαχης παραδέχθηκε ότι ο υφιστάμενος χώρος ανάπαυσης (γκισές) για τους εργαζόμενους είναι μικρός. «Θα τον μεγαλώσουμε για να κάθονται εκεί την ώρα της ανάπαυσης, για να έχουν και οπτική επαφή με τους γέροντες και όχι να είναι κλειδωμένες μέσα στο δωματιάκι να καπνίζουν», ανέφερε, τονίζοντας ότι στους χώρους υγείας απαγορεύεται το κάπνισμα και δεν προβλέπεται η δημιουργία κατάλληλου χώρου για τους καπνιστές.
Από την πλευρά του, ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. του Γηροκομείου Χανίων, Μιχάλης Γαβριλάκης εξέφρασε, μιλώντας στα «Χ.Ν.», την έντονη αντίθεση της μείζονος αντιπολίτευσης «στο κλείσιμο των χώρων ανάπαυσης».
Παράλληλα, άσκησε κριτική στη διοίκηση του Γηροκομείου γιατί προχώρησε στο κλείσιμο των συγκεκριμένων χώρων, χωρίς να έχει, προηγουμένως, συζητηθεί το θέμα αυτό σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ιδρύματος.
«Εμείς είμαστε υπέρ του συναινετικού διαλόγου που φέρνει πιο κοντά διοίκηση και εργαζόμενους, με αποτέλεσμα την καλύτερη λειτουργία του ιδρύματος», υπογράμμισε ο κ. Γαβριλάκης, ο οποίος δήλωσε ότι στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. «συμφωνήθηκε να ανοίγουν για μισή ώρα σε κάθε βάρδια, καθημερινά, οι χώροι ανάπαυσης».
Τέλος, ο κ. Γαβριλάκης είπε ότι η απόφαση της διοίκησης για το κάπνισμα είναι σωστή.
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
“Πόλη Αγγελιαφόρος
της Ειρήνης” η Κάντανος
Το 100ό μέλος της Διεθνούς Οργάνωσης «Πόλεις Αγγελιαφόροι της Ειρήνης» αναμένεται να αποτελέσει ο Δήμος Καντάνου. Ο δήμαρχος, Ευτύχης Δασκαλάκης υπέβαλε σχετικό αίτημα, με τη συνεργασία εκπροσώπου του Δήμου Μόρφου της Κύπρου. Το αίτημα έγινε αποδεκτό καταρχήν από την Εκτελεστική Γραμματεία της Οργάνωσης. Η ένταξη του Δήμου Καντάνου στις «Πόλεις Αγγελιαφόροι της Ειρήνης» αναμένεται να αποφασιστεί κατά τη γενική συνέλευση της Διεθνούς Οργάνωσης, που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα στην Κύπρο και θα φιλοξενείται από τον Δήμο Μόρφου.
ΑΥΡΙΟ
Συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου Χανίων
Συνεδριάζει αύριο, στις 8 το βράδυ, το δημοτικό συμβούλιο Χανίων για συζήτηση, μεταξύ άλλων, των παρακάτω θεμάτων ημερήσιας διάταξης:
– Έγκριση αποφάσεων Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με το άρθρο 5 παραγρ. 3 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.
– Έγκριση πρακτικών συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
– Ανακοινώσεις και ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων, σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 9 του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.
– Αναμορφώσεις προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2010.
– Ακύρωση χρηματικών ενταλμάτων οικονομικού έτους 2009.
– Ψήφιση πίστωσης για εκτύπωση ημερολογίων του Δήμου Χανίων έτους 2010.
– Συνεργασία με την ΤΕΔΚ για την κινητή βιβλιοθήκη.
– Έγκριση πραγματοποίησης διημερίδας σε συνεργασία με τον Δήμο Έγκωμης της Κύπρου και τους Αδελφοποιημένους με αυτόν Δήμους.
– Συμπλήρωση ? τροποποίηση των αποφάσεων που αφορούν την Αδελφοποίηση με τον Δήμο Αμμοχώστου της Κύπρου.
– Έγκριση ανάθεσης καθηκόντων στον αντιπρόεδρο του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Χανίων «Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου».
– Έγκριση σύμβασης μίσθωσης έργου ενός ΤΕ Διεκπεραίωσης υποθέσεων πολιτών στο ΚΕΠ του Δήμου Χανίων κ.ά.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΑΣΜΟ 74ΧΡΟΝΗΣ
Συνεχίζεται αύριο η δίκη
Αύριο Πέμπτη, στις 9 το πρωί, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων θα συνεχιστεί η δίκη τριών αλλοδαπών που κατηγορούνται για το βιασμό και τη ληστεία σε βάρος 74χρονης στο Ρέθυμνο. Η δίκη διεκόπη για δεύτερη φορά χθες, λόγω απουσίας βασικών μαρτύρων στην υπόθεση που εξετάζεται παράλληλα με τον βιασμό -και αφορά σε εμπρησμό καταστήματος και ζωοκλοπή- καθώς σε αυτήν εμπλέκονται οι δύο από τους τρεις αλλοδαπούς που κατηγορούνται για την κακοποίηση της ηλικιωμένης.
Την περασμένη Δευτέρα η δίκη είχε αναβληθεί εξαιτίας κωλύματος του δικηγόρου ενός εκ των κατηγορουμένων.
Χθες, το Δικαστήριο διέκοψε διότι έκρινε απαραίτητο να προσέλθουν και να καταθέσουν ως μάρτυρες οι επιχειρηματίες του καταστήματος που έγινε στόχος εμπρησμού.
Να υπενθυμίσουμε ότι για την υπόθεση του βιασμού της 74χρονης κατηγορούνται ένας 26χρονος Ιρακινός και ένας 36χρονος Τυνήσιος, καθώς και ένας 37χρονος Σύρος ο οποίος εμφανίζεται ως συνεργός τους. Ο νεαρός Iρακινός και ο 36χρονος Τυνήσιος κατηγορούνται για ληστεία από κοινού, βιασμό και επικίνδυνη σωματική βλάβη.
Το περιστατικό είχε σημειωθεί στις 17 Φεβρουαρίου 2009 στο Βυζάρι, στο σπίτι της ηλικιωμένης γυναίκας, που ζούσε μόνη της. Γύρω στις 11 το βράδυ, οι δύο άντρες εισέβαλαν στο σπίτι της, την ακινητοποίησαν και μάλιστα τύλιξαν γάζες σε ολόκληρο το κεφάλι της, με αποτέλεσμα η 73χρονη να μην μπορεί να τους δει. Στη συνέχεια, ο ένας από αυτούς έκανε πράξη τα αρρωστημένα σχέδιά του, καθώς την κακοποίησε σεξουαλικά. Αμέσως μετά, κρατώντας με δύναμη ακινητοποιημένη τη γυναίκα, οι δύο άντρες έκαναν άνω – κάτω το σπίτι, πήραν ό,τι πολύτιμο βρήκαν, κάποια χρυσαφικά και 350 ευρώ και εξαφανίστηκαν. Συνελήφθησαν μία ημέρα μετά, μαζί με τον τρίτο συνεργό τους, ο οποίος κρατούσε “τσίλιες” όσο εκείνοι βρίσκονταν μέσα στο σπίτι της ηλικιωμένης.
Στις υποθέσεις του εμπρησμού καταστήματος στην πόλη του Ρεθύμνου και της ζωοκλοπής εμπλέκονται ο Ιρακινός και ο Σύρος, ενώ ως ηθικός αυτουργός του εμπρησμού εμφανίζεται ο Έλληνας.
Να σημειώσουμε ότι για τις υποθέσεις έχουν προφυλακιστεί οι τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι έχουν ομολογήσει τις πράξεις τους αλλά διαφοροποιούνται ως προς το βαθμό συμμετοχής που είχαν στα συγκεκριμένα περιστατικά.
Αντιθέτως, ο Έλληνας αρνείται τις κατηγορίες.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ
Διευκρινίσεις για την αργία
της Καθαράς Δευτέρας
Διευκρινίσεις για την αργία της Καθαράς Δευτέρας διατυπώνει σε χθεσινή ανακοίνωσή του ο προϊστάμενος του Τμήματος Κοινωνικής Επιθεώρησης Χανίων, Γεώργιος Θεοδωράκης.
Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει:
“Η Καθαρά Δευτέρα δεν περιλαμβάνεται στις εξαιρέσιμες εορτές για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.
Στους εργαζόμενους που θα εργαστούν την Καθαρά Δευτέρα καταβάλλεται το ημερομίσθιο τους και αν αμείβονται με μηνιαίο μισθό δεν έχουν καμία μεταβολή στον μισθό τους.
Η επιχείρηση που λειτουργεί συνήθως την Καθαρά Δευτέρα και ο εργοδότης αποφάσισε να παραμείνει κλειστή, οφείλει να πληρώσει στους ημερομίσθιους το ημερομίσθιο της ημέρας αυτής. Όσοι αμείβονται με μηνιαίο μισθό τόσο στην περίπτωση που λειτουργήσει ή δε λειτουργήσει η επιχείρηση λαμβάνουν κανονικά τον μηνιαίο μισθό τους. Αν όμως η επιχείρηση τα προηγούμενα έτη παρέμενε κλειστή και εφέτος ο εργοδότης αποφάσισε την λειτουργία της, τότε σε αυτούς που αμείβονται με μηνιαίο μισθό οφείλει ακόμη το 1/25 του μηνιαίου μισθού τους.
Πολλές Σ.Σ.Ε. και Δ.Α. έχουν καθιερώσει ως αργία την Καθαρά Δευτέρα, όπως οι απασχολούμενοι σε επιχειρήσεις αναψυκτικών, οινοποιίας, εμφιάλωσης νερού-χυμών, βιβλιοπωλεία, διαγνωστικά κέντρα, επισιτιστικές επιχειρήσεις, κλινικές, ΚΤΕΛ, οδηγών φορτηγών – ταξί, ραδιοφωνικών σταθμών, τυπογράφων, φροντιστηρίων κ.α.
Η Καθαρά Δευτέρα θεσμοθετήθηκε ως υποχρεωτική αργία για τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις SUPER MARKET σε δήμους με πληθυσμό άνω των 7.000 κατοίκων, σε δήμους με πληθυσμό κάτω των 7.000 κατοίκων καθιερώνεται ως προαιρετική αργία και στην περίπτωση που απασχοληθούν εργαζόμενοι θα πληρωθούν με προσαύξηση 75%.”.
ΣΤΙΣ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Νέα ημερίδα εμπορικών συλλόγων
Νέα ημερίδα των Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης θα γίνει στις 17 Φεβρουαρίου 2010, με αποκλειστικά θέματα το Φορολογικό Νομοσχέδιο και μέτρα τόνωσης της αγοράς.
Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης με αφορμή την ημερίδα που πραγματοποίησαν την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου.
Στην ημερίδα συμμετείχαν εκπρόσωποι των Εμπορικών Συλλόγων: Αγίας Πελαγίας, Ηρακλείου, Ιεράπετρας, Οροπεδίου Λασιθίου, Περάματος, Ρεθύμνου, Σητείας και Χανίων.
Το Επιμελητήριο Ηρακλείου εκπροσωπήθηκε από τον κ. Μ. Αλιφιεράκη με σημαντική συμβολή στη διαδικασία.
Η ΟΕΣΚ ευχαριστεί θερμά τα στελέχη παλαιότερων διοικήσεων της, καθώς και τον σύλλογο συνταξιούχων εμπόρων, όπου με την εμπειρία τους έδωσαν σημαντικά στοιχεία στην όλη εκδήλωση.
Η ΟΕΣΚ κατά τις εργασίες της παρούσης ημερίδας, αποφάσισε να προωθήσει δυναμικά στους θεσμικούς φορείς, τα παρακάτω θέματα που αναδείχθηκαν κυρίαρχα: Ασφαλιστικό, Φορολογικό, Παραοικονομία, Ρευστότητα.
Επίσης συζητήθηκαν τοπικά θέματα των Εμπορικών Συλλόγων.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Συμπαράσταση στους “οικονομικά εμπερίστατους”
Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, συνήλθε στις 8 Φεβρουαρίου 2010 στο Ηράκλειο σε τακτική συνεδρία και ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα της αρμοδιότητάς της.
Η Ιερά Σύνοδος, κατανοώντας την αγωνία που βιώνουν οι άνθρωποι της Μεγαλονήσου, εξ αιτίας της παγκόσμιας “οικονομικής κρίσεως”, εκφράζει την συμπαράστασή της, ιδιαίτερα στους οικονομικά εμπερίστατους. Καλεί δε όλους, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να αγωνισθούμε με ταπείνωση και ελπίδα στον Κύριο Ιησού Χριστό για να διέλθουμε δυνατότεροι.
Η Ιερά Σύνοδος, με αφορμή την έναρξη σε λίγες μέρες της κατανυκτικής περιόδου της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, εύχεται στον πιστό λαό της Μεγαλονήσου να διέλθουμε όλοι με μετάνοια και προσευχή την επικείμενη περίοδο και να αξιωθούμε να εορτάσουμε με χαρά την Ανάσταση του Κυρίου μας.
ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΧΛΩΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΔΑΣ
Διάλεξη για τη μέθοδο Φουκουόκα
Στο Πάρκο Διάσωσης Χλωρίδας και Πανίδας του Πολυτεχνείου Κρήτης, στην αίθουσα σεμιναρίων, την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, στις 10.30 το πρωί, θα δοθεί διάλεξη με θέμα «Φυσική καλλιέργεια και αναδάσωση με την μέθοδο Fukuoka» από τον Παναγιώτη Μανίκη, Γεωπόνο. Ο ομιλητής θα παρουσιάσει έναν τρόπο καλλιέργειας φυτών χωρίς κατεργασία εδάφους, χωρίς χημικά λιπάσματα, φυτοφάρμακα, βοτάνισμα ή κλάδεμα. Θα παρουσιάσει επίσης εικόνες από αναδασώσεις στην Ελλάδα και αλλού, με την μέθοδο της ρίψης σβώλων. Θα ακολουθήσει συζήτηση. Την εκδήλωση οργανώνει η ομάδα για την διατήρηση των παραδοσιακών ποικιλιών καλλιεργούμενων φυτών.
ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΣ ΣΕΡΦΑΡΙΣΜΑ
Σημαντικός ο ρόλος των γονέων
Εξαιρετικά σημαντικός είναι ο ρόλος των γονέων στην προστασία των παιδιών από τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο Διαδίκτυο.
Αυτό επισημάνθηκε χθες, στη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργάνωσαν στο Μεγάλο Αρσενάλι ο Δήμος Χανίων και η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου.
Ο υπεύθυνος στο Γραφείο του Κέντρου Πληροφορικής Νέων Τεχνολογιών της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, Μανώλης Φραγκονικολάκης τόνισε ότι «η συμμετοχή των γονέων σε αυτή τη διαδικασία« (σ.σ. προστασίας των παιδιών) «είναι όχι μόνο επιθυμητή, αλλά αναγκαία. Οι γονείς πρέπει να επιτηρούν τα παιδιά όταν έρχονται σε επαφή με το Διαδίκτυο, ειδικά τα μικρότερα, και ο υπολογιστής πρέπει να είναι σε κεντρικό σημείο του σπιτιού. Ο γονιός πρέπει να κάνει οικογενειακή υπόθεση το Διαδίκτυο, να συζητά με τα παιδιά του, να μαθαίνει από αυτά, γιατί πολλές φορές τα παιδιά ξέρουν περισσότερα από τους μεγαλύτερους, να τα βοηθά να το χρησιμοποιούν θετικά, να μεταφέρει και αυτός τις δικές του εμπειρίες στα παιδιά και με αυτόν τον τρόπο να κερδίσει και την εμπιστοσύνη τους και να τα προστατεύει από τους κινδύνους».
Παράλληλα, ο κ. Φραγκονικολάκης εξήγησε ότι σκοπός του Γραφείου του Κέντρου Πληροφορικής Νέων Τεχνολογιών «είναι να υποστηρίζει τη Δευτεροβάθμια αλλά και την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση όσον αφορά τις υπηρεσίες που παρέχει το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και την τεχνολογική υποδομή που έχουν τα σχολεία και τα γραφεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας».
Ο ίδιος επισήμανε ότι «το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο είναι από τα πιο ασφαλή δίκτυα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Παρέχει φίλτρο προστασίας στα παιδιά, οι καθηγητές είναι ενημερωμένοι για θέματα ασφάλειας Διαδικτύου και κάνουν ό,τι μπορούν για να μεταφέρουν την ευαισθησία τους στη χρήση ασφαλούς Διαδικτύου στα παιδιά και νομίζω ότι τα προβλήματα που μπορεί να υπάρξουν είναι ελάχιστα.
Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Χανίων, Άρης Παπαδογιάννης χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα τη χθεσινή εκδήλωση και τόνισε ότι η ασφάλεια στο Διαδίκτυο είναι εξαιρετικά σημαντικό θέμα.
ΣΤΟ SITE ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Μεγάλη επισκεψιμότητα
Μία από τις πέντε πρώτες ιστοσελίδες Δήμων πανελληνίως σε επισκεψιμότητα είναι η ιστοσελίδα του Δήμου Χανίων, όπως γνωστοποίησε χθες ο δήμαρχος Χανίων, Κυριάκος Βιρβιδάκης, στο περιθώριο της εκδήλωσης που έγινε στο Μεγάλο Αρσενάλι με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου. Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι τον Απρίλιο θα πραγματοποιηθεί στο Μεγάλο Αρσενάλι μία διημερίδα της Αυτοδιοίκησης με θέμα «Νέες τεχνολογίες και Τοπική Αυτοδιοίκηση». Η διημερίδα οργανώνεται μετά τη δέσμευση που αναλήφθηκε κατά την περυσινή επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου Χανίων στον Δήμο Έγκωμης της Κύπρου, σύμφωνα με την οποία θα πραγματοποιείται μία διημερίδα εκ περιτροπής στους Δήμους που είναι αδελφοποιημένοι με τον Δήμο Έγκωμης (Χανίων, Ιθάκης, Πτολεμαΐδας).
ΣΤΗ ΧΑΛΕΠΑ
Διακοπή νερού
Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων ανακοίνωσε ότι σήμερα Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί διακοπή νερού από τις 10 π.μ. ? 2 μ.μ., που θα αφορά την περιοχή της Χαλέπας και πιο συγκεκριμένα το τμήμα πού περικλείεται από τις οδούς: Ελ. Βενιζέλου, Μ. Κούνδουρου, Δαγκλή, Ι. Βρίγκα, Χαλέπας, Τ. Παπαδάκη, Αγ. Κυριακής, Βιβιλάκη και Κοκότση.
Η διακοπή θα πραγματοποιηθεί λόγω εργασιών αντικατάστασης βάνας κεντρικού αγωγού ύδρευσης Φ150.
Σημειώνεται ότι η διακοπή είναι πιθανό να περιορισθεί χρονικά, σε περίπτωση που οι εργασίες ολοκληρωθούν νωρίτερα, επομένως όλο αυτό το διάστημα τα δίκτυα ύδρευσης θα θεωρούνται υπό πίεση.
ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΟΤΑΡΙΑΝΟ ΟΜΙΛΟ
Συνεστίαση με βιβλιοπαρουσίαση
Ο Ροταριανός Όμιλος Χανίων διοργανώνει πανηγυρική συνεστίαση, που θα πραγματοποιηθεί την 25-2-2010 ημέρα Πέμπτη και ώρα 9.30 βραδινή στο κοσμικόν κέντρο Χανίων «FLAMINGO ROAD», οδός Τέρμα Παπαναστασίου στα Λενταριανά.
Κατά την συνεστίαση αυτή θα πραγματοποιηθούν τα κάτωθι:
– Σε συνεργασία με την Τυποβιβλιοχαρτεμπορική Πελεκανάκη θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου «Ο ΔΟΥΚΑΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ» του επιτίμου Ροταριανού του Ομίλου ΚΩΣΤΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ δημοσιογράφου ? συγγραφέα από την φιλόλογο κ. Ρούλα Βουράκη και την φιλόλογο ? Ιστορικό κ. Χαρά Ανδρονίδη.
– Ανακήρυξη Επιτίμου Μέλους.
– Βράβευση του Λυκείου των Ελληνίδων, της Προέδρου του κ. Ζωής Μητσοτάκη, καθώς και του χοροδιδασκάλου Αγιασμενάκη Ιωάννου.
Στην Συνεστίαση μπορεί να παραβρεθεί και οποιοσδήποτε ανεξαρτήτως εάν έλαβε πρόσκληση ή όχι, αρκεί να δηλώσει συμμετοχή στον Πρόεδρο Εμμ. Δελάκη, οδοντίατρο, όλες τις εργάσιμες ώρες και μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης 23-2-2010 στα τηλ. κατά προτίμηση 6944-439818 και 28210?42857 ή 46467, Fax 28210-46467 ή στον Γεν. Γραμμ. Εμμ. Νοδαράκη στο τηλ. 28210-51543 ή στην κ. Ρενάτα Πελεκανάκη τηλ. 6948239967.
ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Παραλαβή πιστοποιητικών
γλωσσομάθειας
Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων ανακοίνωσε ότι οι επιτυχόντες των εξετάσεων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας επιπέδων Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση», και Γ1 «πολύ καλή γνώση» περιόδου Νοεμβρίου 2009 στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική και Ιταλική, Β2 «καλή γνώση» και Γ1 «πολύ καλή γνώση» στην Ισπανική γλώσσα, καθώς και επιπέδου Β1 « μέτρια γνώση» στην Τουρκική μπορούν να παραλαμβάνουν τα πιστοποιητικά τους από την Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Χανίων (Γιαμπουδάκη 32, 1ος όροφος Γρ. 8).
Η παραλαβή των πιστοποιητικών από τους ενδιαφερόμενους ή τους κηδεμόνες τους ή από εκπρόσωπο φορέα θα γίνεται με την επίδειξη του Δελτίου Εξεταζομένου ή της Αστυνομικής Ταυτότητας.
ΣΤΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Διάλεξη για τις αρετές
“Αντιλήψεις των αρετών από τον Αριστοτέλη μέχρι σήμερα» είναι το θέμα της διάλεξης που θα δοθεί σήμερα Τετάρτη στις 6 το απόγευμα στο πλαίσιο του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου του Δήμου Χανίων. Εισηγητής θα είναι ο κ. Βιρβιδάκης Στέλιος, Καθηγητής στο τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης ΟΜ.Ι.Θ.Ε.) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
ΣΤΙΣ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ
Εξετάσεις για άδεια ταξί
Από την Δ/νση Μεταφορών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων γνωστοποιείται στους ενδιαφερόμενους ότι εξετάσεις για Ειδική άδεια οδήγησης (ΤΑΞΙ) θα πραγματοποιηθούν στα Γραφεία της Υπηρεσίας την Δευτέρα 22 Μαρτίου και ώρα 10 π.μ. Η Υπηρεσία Μεταφορών θα δέχεται δικαιολογητικά για συμμετοχή στις εξετάσεις έως τις 15 Μαρτίου.

ΑΠΟ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ “ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΚΗ”
Μαθήματα πρώτων βοηθειών
Τα Εκπαιδευτήρια “Μαυροματάκη ? Μητέρα” σε συνεργασία με το τμήμα Σαμαρειτών διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού οργανώνουν πρόγραμμα εκπαίδευσης πολιτών σε μαθήματα βασικών αρχών πρώτων βοηθειών.
Τα μαθήματα θα γίνονται στις εγκαταστάσεις του σχολείου στις απογευματινές ώρες. Χορηγείται πιστοποιητικό εκπαίδευσης και κάρτα μέλους πρώτων βοηθειών. Τα μαθήματα ξεκινάνε την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου. Οι εγγραφές στο τμήμα γίνονται τηλεφωνικά στα Εκπαιδευτήριά μας μέχρι Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου. Τηλ. επικοινωνίας 28210 52626.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα