Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

[ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ]

ΣΕ ΜΙΑ τέτοια κρίσιμη καμπή της ελληνικής -αλλά και ευρωπαϊκής- οικονομίας, καλόν είναι όλες οι δυνάμεις του τόπου να συστρατευθούν για να βγούμε όσο το δυνατόν συντομότερα και με λιγότερες απώλειες, από τον πρωτοφανή “πόλεμο” επιβίωσής μας. Ένας πόλεμος αποκατάστασης της αξιοπιστίας μας ως κράτους. Για την οποία πρωτίστως μεν φταίνε οι πολιτικοί, χωρίς δε αυτό να σημαίνει πως εμείς οι ψηφοφόροι είμαστε άμοιροι ευθυνών. Η αναξιοπιστία που έδειχναν έξω -με μια ψευδοαξιοπιστία που καλλιεργούσαν έντεχνα στο εσωτερικό της χώρας- κάποτε θα αποκαλύπτονταν. Το κακό με την Ελλάδα είναι ότι τα “σπασμένα” πληρώνουν σχεδόν πάντα εργαζόμενοι, μισθωτοί, συνταξιούχοι.
ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ πως, τελικά, είμαστε εμείς, οι ψηφοφόροι, πολύ πιο κουτοί (απ? τους “κουτόφραγκους” της Ε.Ε.), επειδή δεν αντιληφθήκαμε έγκαιρα το τρελό “φαγοπότι” που παιζόταν για δεκαετίες πίσω από τις πλάτες μας, με δανεικά. Τώρα που το μαχαίρι των αναγκαίων διαρθρωτικών αλλαγών (το επιβάλλουν οι Ευρωπαίοι) θα φτάσει ως το κόκαλο και “θα ματώσουμε” για τα καλά, σιγοψιθυρίζονται πολλά που σε άλλες περιστάσεις δεν θα μαθαίναμε ποτέ.
ΕΤΣΙ, ο Γ. Σουφλιάς που μετά τις εκλογές δεν μίλησε καθόλου, μάλλον “αν ανοίξει το στόμα” του, θα έχει να μας αποκαλύψει σημεία και τέρατα, για την περίφημη τετραετία νοικοκυρέματος της ΝΔ. Ποια τετραετία; Μα, τότε που είχε υπουργό των Οικονομικών τον κ. Γ. Αλογοσκούφη, τον “εμπνευστή” της ολέθριας “απογραφής του ψεύδους” (2004).
ΣΥΜΦΩΝΑ με πληροφορίες («Το Βήμα της “Κ”», 6 – 7/2), να για ποια πράγματα θα τον κατηγορούσε ο “Σαρακατσάνος”: Ότι, ο κ. Αλογοσκούφης “Εθεσε υπεραισιόδοξους στόχους”, “Παραποίησε την εικόνα της οικονομίας” (Greek Statistics), “εκτροχίασε το έλλειμμα” (λαμογιές και σπατάλες), “Αποφάσισε τη δημοσιονομική απογραφή” (αναξιοπιστίας απόδειξη για τους Ευρωπαίους), “Καταστρατήγησε την ήπια προσαρμογή”, “Χειρίστηκε κακώς το μάνατζμεντ του ΟΤΕ”, “Μείωσε τη φορολόγηση στα κέρδη των επιχειρήσεων” (που βρήκαν ευκαιρία και έκαναν επενδύσεις αλλού), “Είχε εμμονή με τις αποκρατικοποιήσεις”, “Αρνήθηκε να αυξηθούν οι δαπάνες στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων” κ.λπ.
ΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ “ωραία” αποδειχθούν, θα υπάρξει άραγε κανένα “πολιτικό δικαστήριο” που να τιμωρήσει τους ασύνετους, τους πειραματιζόμενους με την εθνική μας οικονομία “οικονομολόγους”; Θα καταδικασθούν, άραγε, οι “αυτοσχέδιες” και καταστροφικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ΝΔ, που πληρώνουμε τώρα πανάκριβα; Αυτοί, αλλά και οι προηγούμενοί τους θα την πληρώσουν ποτέ;


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα