Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

KAI ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η αντίδραση της ΓΣΕΕ
“Οι κυβερνητικές προτάσεις για το Ασφαλιστικό έχουν πολύ μεγάλες ασάφειες και ελλείψεις, όπως για παράδειγμα για τη χρηματοδότηση της βασικής σύνταξης και πως αυτό θα επιτευχθεί”, ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος και πρόσθεσε ότι “περιέχουν ζητήματα τα οποία για μας είναι απαγορευτικά και δεν τα συζητάμε, όπως η αύξηση των ορίων ηλικίας”.
Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν όμως και προβλέψεις όπως η κατάργηση των εθελουσίων εξόδων, για τις οποίες “εμείς έχουμε τοποθετηθεί θετικά”. “Επισημαίνω πάντως ένα σοβαρό έλλειμμα, που είναι το θέμα της χρηματοδότησης και των πρόσθετων πόρων”.
Ο κ. Παναγόπουλος πρόσθεσε ότι: “Όταν η κυβέρνηση αναλάβει την τελική νομοθετική πρωτοβουλία εμείς πλέον δεν θα συζητήσουμε, αλλά θα διαπραγματευτούμε και εφόσον χρειαστεί θα κάνουμε αγώνα για να πετύχουμε λύσεις, που θα είναι συμβατές με την ανάγκη ενός δίκαιου, βιώσιμου και ταυτόχρονα κοινωνικά αποτελεσματικού κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος”.

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης
“Θα τα συζητήσουμε, όταν δούμε όλο το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση”, σχολίασε για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας, στο περιθώριο της Συνεδρίασης της Οργανωτικής επιτροπής Συνεδρίου του κόμματος.
Την ολοκληρωτική του αντίθεση με τα νέα μέτρα εξέφρασε το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του στην οποία μεταξύ άλλων, αναφέρει: “Η κυβέρνηση επιχειρεί να ανατινάξει συθέμελα ό,τι έχει απομείνει στο οικοδόμημα της κοινωνικής ασφάλισης και των συντάξεων, κυριολεκτικά να σφαγιάσει όλες τις κατακτήσεις των προηγούμενων δεκαετιών και να καταδικάσει τους εργαζόμενους στην ανασφάλεια και στην αναζήτηση εργασίας ως τα βαθιά γεράματα. Από τα μέτρα της πλήττονται καίρια όλοι οι εργαζόμενοι, με μεγαλύτερα θύματα τις γυναίκες και τους νέους”.
Ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Κωστής Αϊβαλιώτης, επέμεινε στη δημιουργία ενός ενιαίου φορέα ασφάλισης για όλους τους Έλληνες και τη μεταφορά των αποθεματικών των Ταμείων σε ένα Ταμείο.
Σχετικά με τις προτάσεις που κατέθεσε χθες ο υπουργός Εργασίας στην επιτροπή «διαλόγου» για το ασφαλιστικό, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι: “Οι κυβερνητικές προτάσεις για το ασφαλιστικό είναι αντικοινωνικές, νεοφιλελεύθερες, αναποτελεσματικές και πολύ χειρότερες από αυτές του κυρίου Γιαννίτση, που είχαν αποσυρθεί μετά από τον μαζικό και μαχητικό ξεσηκωμό των εργαζομένων”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα