Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου, 2024

EΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

Αθήνα
Τη νέα αντεγκληματική πολιτική στηριγμένη σε έξι άξονες παρουσίασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, για την περιοχή της Αττικής. Ο κ. Χρυσοχοΐδης συναντήθηκε με 27 δημάρχους και 17 προέδρους κοινοτήτων της περιοχής της Ανατολικής Αττικής και τους παρουσίασε το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η αντεγκληματική πολιτική στην περιοχή.
Το πλαίσιο αυτό στηρίζεται σε έξι άξονες, και συγκεκριμένα στη συγκρότηση πιλοτικών αστυνομικών τμημάτων και τοπικών συμβουλίων πρόληψης εγκληματικότητας, στη συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας με τους δήμους και τις δημοτικές αστυνομίες με βάση συγκεκριμένο μνημόνιο, στην καθιέρωση και λειτουργία του θεσμού του αστυνομικού της γειτονίας στην περιοχή, στην ενεργοποίηση του Κεντρικού Συμβουλίου Πρόληψης Εγκληματικότητας σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος και στην εμφανή αστυνόμευση, ώστε να υπάρξει και πρόληψη της εγκληματικότητας και ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών.
“Δεν ήρθαμε να παρακολουθούμε τα προβλήματα αλλά να τα λύσουμε εφαρμόζοντας συγκεκριμένες πολιτικές και τους νόμους του κράτους”, ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης απευθυνόμενος προς τους δημάρχους και κοινοτάρχες και πρόσθεσε “δεν ήταν τυπική η συνάντησή μας και δεν έγινε για λόγους επικοινωνιακούς. Θα υπάρχει συνέχεια με στόχο την καλύτερη συνεργασία και την αντιμετώπιση των προβλημάτων εγκληματικότητας που αντιμετωπίζει η περιοχή”.

ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ
Εφαρμογή σχεδίου
“Ξενοκράτης” Αλεξανδρούπολη
Σε πλήρη επιφυλακή τέθηκε η Νομαρχία Έβρου, μετά την εφαρμογή του σχεδίου «Ξενοκράτης», λόγω της αύξησης της στάθμης των νερών του ποταμού Έβρου πάνω από το όριο επιφυλακής, στον σταθμό μέτρησης του Πυθίου.
Ειδικότερα, η Νομαρχία κάλεσε τους γεωργούς, κτηνοτρόφους, αλιείς, κυνηγούς κ.ά., να μην πλησιάζουν στα αναχώματα του διασυνοριακού ποταμού και να απομακρύνουν έγκαιρα κάθε είδος ζωικού κεφαλαίου – μηχανημάτων και εργαλείων τους, από τις παρέβριες περιοχές. Προχώρησε δε στην εφαρμογή του σχεδίου, εξαιτίας των σφοδρών χιονοπτώσεων που έχουν πέσει το τελευταίο εικοσιτετράωρο στα σύνορα Ελλάδας – Βουλγαρίας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η στάθμη του ποταμού Έβρου χθες το απόγευμα είχε αγγίξει τα 4,95 μέτρα, ενώ το όριο επιφυλακής είναι τα 4,70 μέτρα.

Η λαθρομετανάστευση
Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο υπουργός, ανέφερε ότι η Ελλάδα διαχειρίζεται το 70% της παράνομης λαθρομετανάστευσης στην Ευρώπη και πρόσθεσε ότι από τον Ιούνιο η FRONTEX θα διπλασιάσει τα μέσα -εναέρια και πλωτά- και το προσωπικό της, ενισχύοντας την παρουσία της στα σύνορα.
Παράλληλα, επεσήμανε την ευθύνη της Τουρκίας, λέγοντας ότι τα τελευταία 10 χρόνια δέχτηκε περίπου 80.000 αιτήματα επανεισδοχής μεταναστών και αποδέχτηκε μόνο τα 2.200.
Από την πλευρά του, ο περιφερειακός εκπρόσωπος του γραφείου των Ηνωμένων Εθνών Μοχαμεντ Αζιζ, είπε ότι η Τουρκία έχει ευθύνη να εφαρμόσει τις διεθνείς συμβάσεις και τα πρωτόκολλα που έχει υπογράψει.
Συνολικά το 2009, οι ελληνικές λιμενικές Αρχές εντόπισαν και συνέλαβαν ανά το Αιγαίο συνολικά 10.165 λαθρομετανάστες, και παράλληλα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Αρχηγείου της Ακτοφυλακής, στα 595 περιστατικά που καταγράφηκαν, συνελήφθησαν 186 διακινητές -στην πλειονότητά τους Τούρκοι υπήκοοι- και κατασχέθηκαν συνολικά 159 πλοιάρια.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα