Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου, 2024

KAI AΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ
121 θύματα
στην Ελλάδα
Ένας ακόμη νεκρός από τη νέα γρίπη προστέθηκε χθες στα 121 θύματα στην χώρα μας.
Πρόκειται για ένα άνδρα 49 ετών με υποκείμενο αιματολογικό νόσημα, που έχασε τη ζωή του μετά την προσβολή του από τον ιό.
Επίσης, δύο ασθενείς, επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης, εισήχθησαν και νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε κρίσιμη κατάσταση, λόγω επιπλοκών.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ
Στη Βουλή ο φάκελος
για τις υποκλοπές
Αθήνα
Tον δικαστικό φάκελο της υπόθεσης των υποκλοπών, που είχε τεθεί στο αρχείο, θα ζητήσει με αίτημά της προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η οποία χθες ενημερώθηκε για το πόρισμα της ΕΥΠ. Τότε διοικητής ήταν ο Ι. Κοραντής, και σήμερα βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Η συνεδρίαση της Επιτροπής αποφασίστηκε ομόφωνα να είναι απόρρητη, καθώς το αντικείμενο συζήτησης αφορούσε θέματα εθνικής σημασίας, όπως η λειτουργία της ΕΥΠ και οι υποκλοπές.
«Στόχος μας είναι να λάμψει όλη η αλήθεια και να μάθει ο ελληνικός λαός γι? αυτό το μεγάλο σκάνδαλο που αφορούσε την εθνική ασφάλεια της χώρας» τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ενώ επεσήμανε ότι δεν υπάρχουν πλέον στεγανά ανάμεσα στην ΑΔΑΕ και την ΕΥΠ, η οποία θα δώσει στην ανεξάρτητη αρχή όλα τα στοιχεία για τις υποκλοπές που έχει στη διάθεσή της.
Ως προς το ενδεχόμενο συγκρότησης Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει εκ νέου το θέμα των υποκλοπών, ο κ. Παπαϊωάννου διευκρίνισε ότι αυτό μπορεί να γίνει εφόσον υπάρχουν νέα δεδομένα.
«Αυτή τη στιγμή αντλούμε στοιχεία από δύο πηγές: την ΕΥΠ και την ΑΔΑΕ. Θα ζητήσουμε και τον φάκελο από την έρευνα της δικαιοσύνης. Όλα τα στοιχεία που θα διαβιβαστούν στην Επιτροπή Θεσμών θα αξιολογηθούν από τα μέλη της, ώστε να αποφασιστεί αν προκύπτουν νέα δεδομένα για να συσταθεί Εξεσταστική Επιτροπή. Πάντως, όλα τα κόμματα δήλωσαν την απόφαση τους να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση αυτή» κατέληξε ο κ. Παπαϊωάννου.
ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΔΕΚ
Επιμένει στις θέσεις του
ο Χριστόφιας
Λευκωσία
Ατεκμηρίωτο και λανθασμένο χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας τον ισχυρισμό περί εγκλωβισμού της ελληνοκυπριακής πλευράς σε “δήθεν επικίνδυνες ατραπούς” στις διαπραγματεύσεις για το κυπριακό, σχολιάζοντας την αποχώρηση της ΕΔΕΚ από την κυβέρνηση. Ο Κύπριος πρόεδρος, σε γραπτή δήλωση για την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ να αποχωρήσει το κόμμα από την κυβέρνησή του, αναφέρει ότι η απόφαση του προκαλεί “θλίψη και ερωτηματικά” και τη χαρακτηρίζει “βεβιασμένη”, γιατί, όπως αναφέρει η ΕΔΕΚ δεν ανέμενε τη συνάντηση των ηγετών των συνεργαζομένων κομμάτων μαζί του, την οποία η ίδια ζήτησε.
Στη δήλωση του ο πρόεδρος Χριστόφιας τονίζει ότι “δυστυχώς η ΕΔΕΚ, ενώ λάμβανε μέρος στην κυβέρνηση, λειτουργούσε ουσιαστικά σαν αντιπολίτευση τόσο στο κυπριακό, όσο και σε πολλά ζητήματα της εσωτερικής διακυβέρνησης”.
Ο Δ. Χριστόφιας στη δήλωση του αναφέρει ότι στο κυπριακό είναι γνωστές οι διαφορές απόψεων με την ΕΔΕΚ, αλλά υποστηρίζει πως δεν θεωρεί ότι υπάρχει χάσμα προσεγγίσεων, όπως δημόσια παρουσιάζεται.
Επίσης, σημειώνει ότι δεν μπορεί να παραγνωρίζεται η βασική αρχή των διαπραγματεύσεων ότι “τίποτε δεν θεωρείται συμφωνημένο , αν δεν συμφωνηθούν όλα” και επισημαίνει ότι “δυστυχώς, δεν βρισκόμαστε τόσο κοντά στη λύση όσο ισχυρίζονται διάφοροι παράγοντες στο εσωτερικό και στο εξωτερικό”.
Ο πρόεδρος Χριστόφιας με τη γραπτή του δήλωση διαβεβαιώνει ότι θα παραμείνει συνεπής στη δέσμευση για λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, στην οποία “η ενωμένη ομοσπονδιακή Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι ένα κράτος με μια και μόνη κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα”. Πριν από τη δήλωση οι προερχόμενοι από την ΕΔΕΚ υπουργοί Συγκοινωνιών και Γεωργίας υπέβαλαν γραπτώς τις παραιτήσεις τους στον πρόεδρο Χριστόφια.
Ο πρόεδρος Χριστόφιας τους ευχαρίστησε για τη συμβολή τους στο κυβερνητικό έργο και τους ζήτησε να παραμείνουν στη θέση τους μέχρι τον διορισμό των νέων υπουργών.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα