Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΗ ΡΗΓΙΛΛΗΣ
Συνάντηση Σαμαρά – Δρούτσα
Για το περιεχόμενο των επιστολών Παπανδρέου – Ερντογάν ενημέρωσε χθες τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, σε συνάντηση που είχαν στη Ρηγίλλης.
Αμέσως μετά, ο υπεύθυνος του τομέα Εξωτερικών της ΝΔ Δ. Αβραμόπουλος, που συμμετείχε στη συνάντηση, δήλωσε ότι οι επιστολές Παπανδρέου – Ερντογάν «δεν επεδόθησαν, απλώς ανεγνώσθησαν και αξιολογείται το περιεχόμενό τους, ενώ εκτιμάται ότι θα υπάρξει συνάντηση Παπανδρέου – Σαμαρά».
Από την πλευρά του, ο κ. Δρούτσας ανέφερε ότι ενημέρωσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Πρόσθεσε ότι «ήταν μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση και θα ακολουθήσουν κι άλλες μέσα σε πλαίσιο και πνεύμα συνεργασίας και συναίνεσης στα θέματα εξωτερικής πολιτικής». Είπε ακόμη ότι πήγε για να ενημερώσει, αλλά και για να ακούσει τις απόψεις του κ. Σαμαρά.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
ΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ
Επίθεση στην κυβέρνηση για το μεταναστευτικό εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε ημερίδα της ΔΑΚΕ για το μεταναστευτικό.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο και θα καταργήσει τον νόμο, όταν η ΝΔ έλθει στην εξουσία.

Ν. ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
“Να μειωθούν
οι εξοπλισμοί”

“Πριν από μια εβδομάδα η Γαλλία και η Γερμανία έλεγαν ότι η Ελλάδα θα πτωχεύσει, ενώ την ίδια στιγμή μας πουλάνε όπλα ξέροντας ότι θα πάρουνε τα λεφτά τους και ότι ένα μεγάλο μέρος του χρέους μας οφείλεται στους μεγάλους εξοπλισμούς. Μας βρίσκει αντίθετους αυτή η πρακτική. Εδώ και καιρό προτείνουμε τη μείωση των εξοπλισμών από κοινού με την Τουρκία”. Αυτό επεσήμανε από τα Χανιά όπου βρέθηκε, το μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ και της εκτελεστικής γραμματείας του Ευρωπαϊκού Κόμματος της Αριστεράς, κα Νατάσσα Θεοδωρακοπούλου, μιλώντας στη Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος.
Το συνέδριο του ΣΥΝ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η πρωτοβουλία Αλαβάνου αλλά και θέματα που αφορούν την οικονομική κατάσταση της χώρας τέθηκαν από τους δημοσιογράφους στην κα Θεοδωρακοπούλου. “Η Ε.Ε. θα πρέπει να αλλάξει τις πολιτικές που εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια, τις πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού που είναι υπεύθυνες για την οικονομική κρίση”, ανέφερε το στέλεχος του ΣΥΝ. Αναφερόμενη στο συνέδριο που έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του Μαΐου σημείωσε πως η προσυνεδριακή συζήτηση θα περιλαμβάνει τη συνεργασία και τη δράση του Συνασπισμού μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ερωτηθείσα αναφορικά με την επιστροφή του Αλέκου Αλαβάνου στο πολιτικό σκηνικό επεσήμανε πως ο τρόπος που επιλέγει κάθε φορά να εμφανίζεται ή να δηλώνει τις απόψεις του ο Αλέκος Αλαβάνος είναι δικό του θέμα. Στην Αριστερά έχουμε αποδεχθεί και τον πλουραλισμό και τις διαφορετικές τάσεις και απόψεις και το ίδιο το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει ότι η ενότητα της Αριστεράς θα υπάρξει μόνο μέσα από την πολυφωνία και τις διαφορετικές απόψεις. Εχουμε απορρίψει το μοντέλο του ενός κόμματος και της μιας άποψης. Υπάρχουν δυσκολίες σε τέτοιου είδους εγχειρήματα επομένως πειραματιζόμαστε όλοι, ψάχνουμε τις διαδικασίες και τις εξόδους”, κατέληξε.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα