Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗ Β.ΕΛΛΑΔΑ
Δύο νεκροί

Καβάλα
Δύο νεκροί και μεγάλες υλικές ζημιές είναι ο τραγικός απολογισμός από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών στους δήμους της επαρχίας Παγγαίου. Δύο ηλικιωμένες γυναίκες, 74 και 86 χρονών, καταπλακώθηκαν από τα χαλάσματα εγκαταλελειμμένου σπιτιού, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κηπιών του Δήμου Ελευθερούπολης.
Το περιστατικό συνέβη όταν οι δύο ηλικιωμένες γυναίκες βγήκαν από το σπίτι, όπου διέμενε η 74χρονη, προκειμένου να εξετάσουν την κατάσταση, στην οποία βρισκόταν παρακείμενη παλιά κατοικία.
Οι σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών είχαν επιδεινώσει τη στατική κατάσταση του εγκαταλελειμμένου σπιτιού, με τα περισσότερα υλικά να έχουν σαπίσει και τα δοκάρια να έχουν σχεδόν υποχωρήσει. Δυστυχώς, οι ηλικιωμένες επέλεξαν τη χειρότερη στιγμή να βγουν στην αυλή, αφού εκείνη την ώρα, το σπίτι κατέρρευσε.
Η 74χρονη καταπλακώθηκε από τα χαλάσματα και βρήκε ακαριαίο θάνατο, ενώ η 86χρονη, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καβάλας και υπέκυψε λίγες ώρες αργότερα.

Ο Μ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ:
“Ούτε ένα βήμα πίσω”
Αθήνα
Επιστολή στον πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής Μάριο Καρογιάν, απέστειλε ο Έλληνας μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης. Mε την επιστολή του ευχαριστεί τη Βουλή της Κύπρου για τη διοργάνωση την ερχόμενη βδομάδα ειδικής εκδήλωσης αφιερωμένης στο έργο και την προσφορά του και δεν παραλείπει να σχολιάσει τις εξελίξεις στο Κυπριακό.
“Σε όλη τη διάρκεια της πολυτάραχης ζωής μου η Κύπρος δεν έφυγε ούτε στιγμή από τη σκέψη μου”, τονίζει ο κορυφαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης. Στην επιστολή του ο Μίκης Θεοδωράκης τονίζει ότι τώρα ακόμα βρίσκεται νοερά καθημερινά στο πλευρό της Κύπρου, γιατί, όπως αναφέρει, “πιστεύω ότι περνάτε και πάλι ιστορικές στιγμές λόγω της εμμονής των γνωστών σκοτεινών δυνάμεων να χτυπήσουν με κάθε τρόπο τον Ελληνισμό. Πιστεύω ότι το κάθε βήμα σας θα πρέπει να είναι μετρημένο χίλιες φορές και πάντοτε προς την κατεύθυνση που αποφάσισε το 76% των Ελληνοκυπρίων”.
“Δεν έχουμε πλέον περιθώρια για νέα στραβοπατήματα”, αναφέρει ο Μ. Θεοδωράκης και καταλήγει: “Γι’ αυτό πρέπει όλοι μαζί, χέρι-χέρι να αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να μείνει αλώβητος ο Ελληνισμός, η Ελληνικότητα, όπως μας την κληρονόμησαν γενεές γενεών Ελλήνων, με Φως, με Πολιτισμό, με θυσίες και με αίμα? Δεν μας επιτρέπεται να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω!”.

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Ανοιγοκλείνει ο Προμαχώνας
Σέρρες
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες του νομού Σερρών, παραμένοντας στο μπλόκο του Προμαχώνα. Στη σύσκεψη της Τετάρτης, οι αγρότες του μπλόκου αποφάσισαν να συνεχίσουν τουλάχιστον, μέχρι την επόμενη Τρίτη, όπου μετά από παρέμβαση του Σερραίου υφυπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μάρκου Μπόλαρη, πρόκειται να συναντήσουν το πρωί, στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας Θράκης, τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μιχάλη Καρχιμάκη.
Τα αιτήματα που θα θέσουν στον υφυπουργό οι αγρότες, σύμφωνα με το μέλος της συντονιστικής τους επιτροπής Γιώργο Κασάπογλου, θα αφορούν αποκλειστικά το νομό Σερρών. Κύρια, αιτήματα των Σερραίων αγροτών, μεταξύ άλλων είναι η πληρωμή των αποζημιώσεων μέσω του Πολιτικού Σχεδιασμού Έκτακτης Ανάγκης, των γνωστών ΠΣΕΑ και η οικονομική ενίσχυση για τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιεργητές καλαμποκιού και βαμβακιού από την εμφάνιση στις καλλιέργειές τους, του λεγόμενου πράσινου σκουληκιού, τον Αύγουστο του 2008.
Χθες, από το μεσημέρι και μετά, οι αγρότες επέτρεπαν τη διέλευση των εγκλωβισμένων φορτηγών από και προς Βουλγαρία ώστε να αποσυμφορηθεί πλήρως ο συνοριακός σταθμός. Σύμφωνα με απόφασή τους, τα σύνορα θα έκλειναν και πάλι για τα φορτηγά σήμερα το πρωϊ.    

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Εξιχνίαση δολοφονίας
αστυνομικού
ΑΘΗΝΑ
Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του αστυνομικού της ομάδας ΔΕΛΤΑ Σπ. Θεοδώρου, κατά τη διάρκεια ελέγχου υπόπτου μετά από τηλεφώνημα για κλοπή αυτοκινήτου.
Σε επιχείρηση των Αρχών στο Πέραμα συνελήφθη ένας 30χρονος μαζί με τρεις γυναίκες, ενώ ένα ακόμα άτομο διέφυγε και καταζητείται. Ο καταζητούμενος -σύμφωνα με τις Αρχές- είναι το άτομο που τραυμάτισε θανάσιμα τον αστυνομικό και τον συνάδελφό του. Ο άτυχος αστυνομικός μαζί με ένα συνάδελφό του είχαν εντοπίσει ύποπτο σε δρόμο της Κυψέλης και τον ακινητοποίησαν για να του περάσουν τις χειροπέδες. Εκείνη τη στιγμή μια γυναίκα που θεώρησε ότι οι αστυνομικοί αδίκως κρατούσαν τον ύποπτο, τους επιτέθηκε φραστικά με αποτέλεσμα να τους αποσπάσει την προσοχή. Εκείνη τη στιγμή ο δεύτερος που ήταν κρυμμένος πλησίασε τους αστυνομικούς από πίσω και τους πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα τον Σπύρο Θεοδώρου και τον συνάδελφό του.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα