Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΒΟΥΛΗ

Παρίσι
Απαγόρευση κυκλοφορίας στα παιδιά κάτω των δεκατριών ετών θα μπορούν να επιβάλουν οι Νομαρχίες μετά από διάταξη που ψήφισε το Γαλλικό Κοινοβούλιο.Η διάταξη υιοθετήθηκε στο πλαίσιο της συζήτησης που διεξάγεται για το νομοσχέδιο περί εσωτερικής ασφάλειας που προβλέπει διάφορα μέτρα, μεταξύ των οποίων και την ανάπτυξη της παρακολούθησης μέσω καμερών.
Το άρθρο αυτό δίνει τη δυνατότητα στους νομάρχες να απαγορεύσουν την κυκλοφορία στα παιδιά από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί “γιατί η παρουσία τους σε δημόσιους χώρους τη νύχτα, χωρίς τη συνοδεία των γονέων τους (…) θα εξέθετε σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία, την ασφάλεια, την εκπαίδευση ή την ηθική τους”.
Τα κόμματα της αριστεράς διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το άρθρο αυτό, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για “αθαρή φιγούρα” αφού οι δήμαρχοι των πόλεων έχουν ήδη το δικαίωμα να αποφασίζουν εάν θα απαγορεύουν την κυκλοφορία των ανηλίκων. “Είναι πολύ σοβαρό γιατί αφήνει να εννοηθεί πως η αστυνομία, όταν βλέπει ένα παιδί 13 ετών μόνο του τη νύχτα δεν κάνει τίποτα”, είπε η Σαντρίν Μαζετιέ, βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος. “Δίνετε μια καταστροφική εικόνα της αστυνομίας: κανείς αστυνομικός δεν αφήνει να περιπλανιέται ένα παιδί μόνο του. Προκαλείτει τη διάσταση μεταξύ των πολιτών και αυτών που είναι εντεταλμένοι να τους προστατεύουν”, πρόσθεσε.

Διάταγμα για την ομοφυλοφιλία
Η ομοφυλοφιλία δεν θα θεωρείται, πλέον, νοητική διαταραχή στη Γαλλία, την πρώτη χώρα στον κόσμο που έβγαλε την ομοφυλοφιλία από τον κατάλογο των ψυχιατρικών παθήσεων, σύμφωνα με Διάταγμα, που δημοσιεύτηκε ήδη στην Eφημερίδα της κυβέρνησης.
Η υπουργός Υγείας Ροσελίν Μπασελό, ανακοίνωσε ήδη στις 16 Μαΐου του 2009, την παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της φοβίας προς τους ομοφυλόφιλους και τους τρανσέξουαλ, ότι η Γαλλία επρόκειτο να μη θεωρεί πλέον την ομοφυλοφιλία ψυχιατρική πάθηση.
Με αφορμή την ανακοίνωση της κας Μπασελό πολλές χιλιάδες προσωπικότητες από όλο τον πολιτικό και επιστημονικό κόσμο υπέγραψαν κείμενο με το οποίο ζητούσαν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), να “μην θεωρείται, πλέον, η ομοφυλοφιλία νοητική διαταραχή”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα