Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΑΛΑΤ:
“Δεν θα επιστραφεί
η Καρπασία”
Λευκωσία
Δεν πρόκειται να επιστραφεί έδαφος και ειδικότερα η Καρπασία στους Ελληνοκυπρίους, δήλωσε ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Ο Ταλάτ είπε ότι οι Ελληνοκύπριοι μπορούν να εγκατασταθούν σε τέσσερα χωριά της περιοχής, εάν το επιθυμούν.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, σχολιάζοντας τη δήλωση Ταλάτ, είπε ότι τα διάφορα ζητήματα που αφορούν βασικές πτυχές του Κυπριακού, όπως το εδαφικό, είναι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Εμείς, τόνισε, τις συζητούμε, τις διεκδικούμε και προσπαθούμε να πετύχουμε συνολική λύση, που να ικανοποιεί τις βασικές ανησυχίες των Ελληνοκυπρίων και των Κυπρίων γενικότερα, και που να είναι δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική.

ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ
Εκρηξη στο Ανατολικό
Αφγανιστάν
Πολλοί Αμερικανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε προχθές σε αμερικανο-αφγανική στρατιωτική βάση στο ανατολικό Αφγανιστάν, ανακοίνωσε χθες το Πεντάγωνο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση η έκρηξη έγινε σε προκεχωρημένο φυλάκιο της κοινής δύναμης εθνικής ασφάλειας του Αφγανιστάν (ANSF) και της διεθνούς δύναμης σταθεροποίησης (Isaf) στην επαρχία Πακτίγια.
Το Πεντάγωνο δεν διευκρίνισε πόσοι είναι οι τραυματίες, επισήμανε όμως ότι δεν υπάρχουν νεκροί.

   
ΣΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ
Είκοσι νεκροί
Μόσχα
Τουλάχιστον είκοσι ένοπλοι σκοτώθηκαν, κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών στην περιοχή του Βόρειου Καύκασου, Ινγκουσετία, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
“Η επιχείρηση συνεχίζεται και διεξάγεται έρευνα για τον εντοπισμό των υπόλοιπων τρομοκρατών και την αναγνώριση εκείνων που εξουδετερώθηκαν”, δήλωσε αξιωματούχος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.
Η τοπική αστυνομία ανακοίνωσε προχθές στο Ρόιτερς ότι τουλάχιστον δέκα ένοπλοι σκοτώθηκαν σε μάχες που διεξήχθησαν στην περιοχή. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν ο τελευταίος απολογισμός συμπεριλαμβάνει και τα θύματα από τις τελευταίες εχθροπραξίες.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα