Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΓΙΑ… ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ

Βρυξέλλες
Τη λύπη της εκφράζει η ΕΕ για την απόφαση της Λιβύης σχετικά με τις θεωρήσεις εισόδου, ενώ η Lufthansa ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει ένδειξη για άρνηση της Λιβύης να δεχθεί περισσότερους απ? ό,τι συνήθως ταξιδιώτες από την Ευρώπη. Η απόφαση αυτή της λιβυκής κυβέρνησης εντάσσεται στο πλαίσιο μιας κλιμάκωσης της διένεξης μεταξύ Λιβύης και Ελβετίας.
Η διαμάχη αυτή σχετίζεται με την απόφαση της Ελβετίας να συμπεριλάβει στη “μαύρη λίστα” 188 λίβυους υπηκόους, συμπεριλαμβανομένου του γιου του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι και της οικογένειάς του, που ουσιαστικά τους εμποδίζει να επισκέπτονται οποιαδήποτε από τις 25 ευρωπαϊκές χώρες που καλύπτονται από τη συνθήκη Σένγκεν.
“Εκφράζουμε τη λύπη μας για το μέτρο αυτό… επειδή είναι μονομερές και δυσανάλογο”, δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων. “Λυπούμεθα πραγματικά που απαγορεύθηκε η είσοδος στη Λιβύη ακόμη και σε πολίτες από χώρες μέλη της ζώνης Σενγκεν που είχαν στη κατοχή τους έγκυρη βίζα”, είπε ο εκπρόσωπος.
Στο Παρίσι, σε χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται ότι η κυβέρνηση συμβουλεύει τους γάλλους πολίτες να μην μεταβαίνουν στη Λιβύη, ύστερα από την απόφαση της βορειοαφρικανικής χώρας να σταματήσει την έκδοση αδειών εισόδου προς τους πολίτες χωρών της ζώνης Σένγκεν.
“Συμβουλεύουμε προς το παρόν τους Γάλλους να μην μεταβαίνουν στη Λιβύη όσο βρίσκονται σε εφαρμογή τα μέτρα αυτά”, ανέφερε η αναπληρωτής εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Κριστίν Φαζ σε συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους.
Η Ιταλία αποφάσισε ήδη χθες να συμβουλεύσει τους υπηκόους της να αποφεύγουν τα ταξίδια στη Λιβύη ύστερα από την αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης της Τρίπολης να σταματήσει την έκδοση αδειών εισόδου προς τους υπηκόους της ζώνης Σένγκεν.
Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa σε χθεσινή της ανακοίνωση στη Φρανκφούρτη αναφέρει πάντως ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η Λιβύη απαγορεύει την είσοδο στην επικράτειά της σε περισσότερους ταξιδιώτες από την Ευρώπη απ? ό,τι συνήθως.
Η Lufthansa, στην οποία ανήκει η αεροπορική εταιρεία Swiss, στην ανακοίνωσή της προσθέτει ότι συνεχίζει τη συνήθη εξυπηρέτηση επιβατών με πτήσεις της προς την Τρίπολη της Λιβύης και με τη χθεσινή της πτήση αναμενόταν να ταξιδέψουν 91 επιβάτες.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα