Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Σε ολοένα και λιγότερα πρατήρια των Χανίων υπάρχουν πλέον καύσιμα, ωστόσο χτες οι πρατηριούχοι ήταν αισιόδοξοι ότι η κατάσταση θα εξομαλυνθεί. Μέχρι χθες το βράδυ μόνο το 40% των βενζινάδικων της πόλης διέθετε αμόλυβδη βενζίνη. Η κατάσταση στην αγορά των καυσίμων φαίνεται να εξομαλύνεται μετά τις εκκλήσεις του Συλλόγου Βενζινοπολών να επικρατήσει ψυχραιμία στους καταναλωτές οι οποίοι μέχρι και προχτές έσπευδαν στα βενζινάδικα με τον φόβο της εξάντλησης των αποθεμάτων βενζίνης, λόγω της απεργίας που έχουν εξαγγείλει οι τελωνειακοί υπάλληλοι μέχρι και σήμερα Πέμπτη.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο βενζινοπωλών του νομού κ. Βαγγέλη Κώτσο “οι εκκλήσεις που κάναμε από χτες στο καταναλωτικό κοινό να σταματήσει να αποθηκεύει παραπάνω βενζίνη απ΄ ό,τι χρειάζεται, μετά την αυξημένη προσέλευση που παρατηρήθηκε στα πρατήρια υγρών καυσίμων, εισακούστηκαν. ‘Ετσι σήμερα (σ.σ. χθες) η κίνηση αυτή ήταν πολύ πιο αραιή. Αυτό σημαίνει ότι οι καταναλωτές αντέδρασαν με ωριμότητα κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μην επικρατεί μέχρι αργά χθες το βράδυ μια κατάσταση πανικού παρόμοια με αυτή που παρουσιάστηκε προχτές. Ωστόσο το 40% των βενζινάδικων στα Χανιά διαθέτουν αμόλυβδη βενζίνη ενώ το 60% έχει ξεμείνει”.
Ο ίδιος εκτίμησε πως εάν η συμπεριφορά των καταναλωτών παραμείνει η ίδια τότε και σήμερα, Πέμπτη, τελευταία ημέρα της απεργίας των τελεωνειακών, στα πρατήρια υγρών καυσίμων του νομού θα υπάρχουν αποθέματα βενζίνης.
Η τριήμερη απεργία των τελωνειακών υπαλλήλων που άρχισε προχθές εκτιμάται ότι θα λήξει σήμερα, κάτι που σημαίνει πως καύσιμα θα εκτελωνιστούν ξανά από τα διυλιστήρια αύριο, Παρασκευή. Επίσης, ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, αποτελεί το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης φαίνεται να ανέστειλαν τελικά τις κινητοποιήσεις που είχαν εξαγγείλει για αύριο και έτσι αποφεύχθηκε ο κίνδυνος να προκληθούν σοβαρά προβλήματα τροφοδοσίας σε καύσιμα.
Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση του κλάδου, που θα αποφασίσει την πορεία των κινητοποιήσεων.” Κάτω από αυτές τις εξελίξεις θεωρούμε ότι η αγορά θα αρχίσει να εξομαλύνεται από την Παρασκευή”, ανέφερε ο κ. Κώτσος.
Η ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ
Εν τω μεταξύ, την προσοχή των καταναλωτών στις αγορές τους σε υγρά καύσιμα εφιστά η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ:
-Οι καταναλωτές θα πρέπει να αποφύγουν τον πανικό.
-Nα αποφύγουν να εφοδιάζονται με  επί πλέον καύσιμα.
-Επίσης, τις ημέρες της απεργίας των τελωνειακών  να μετριάσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες.
“Το Γραφείο Προστασίας του Καταναλωτή της Ένωσης, θα βρίσκεται σε ετοιμότητα  για τυχόν καταστρατηγήσεις και ” πρακτικές” εις βάρος των καταναλωτών από πρατηριούχους υγρών καυσίμων” αναφέρει η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ και καλεί τους βενζινοπώλες που δραστηριοποιούνται στο Νομό να σεβαστούν την περίσταση και να αποφύγουν οποιαδήποτε πρακτική εις βάρος των καταναλωτών.
Επίσης, η Ένωση ενημερώνει τους καταναλωτές που νοιώθουν ότι θίγονται τα δικαιώματά τους ότι μπορούν να επικοινωνούν για καταγγελίες με το Γραφείο Προστασίας του Καταναλωτή στο τηλ. 28210 92666 ή στα γραφεία της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ στην Πλατεία Νέων Καταστημάτων.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα