Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Αμμόχωστος, πόλη αγαπημένη…

ΑΠΟ ΟΛΕΣ τις αδελφοποιήσεις του Δήμου Χανίων με άλλες πόλεις, ελληνικές και ξένες, νομίζουμε πως αυτή της αδελφοποίησής μας με την Αμμόχωστο είναι η πιο σημαντική. Καθ΄όλες τις απόψεις.
ΖΗΣΑΜΕ την Αμμόχωστο στα τέλη της δεκαετίας του ’60, υπηρετώντας τη θητεία μας (ΕΛΔΥΚ) στην Καντάρα της Καρπασίας. Ήταν μια πανέμορφη πόλη που έσφυζε από ζωντάνια, τουρισμό, κόσμο. Με πληθώρα εμπορικής και πολιτιστικής κίνησης. Με ευγενέστατους και ωραίους κατοίκους που μας θύμιζαν τους Κρητικούς…
ΘΕΩΡΟΥΜΕ πως οι δυο παράκτιες μεσογειακές πόλεις (Αμμόχωστος-Χανιά) έχουν όλα εκείνα τα κοινά ιστορικά και πολιτισμικά στοιχεία, για να διακριθούν στη Μεσόγειο. Το ότι σήμερα η Αμμόχωστος παραμένει μια “πόλη φάντασμα” (ελεγχόμενη από τον ΟΗΕ) στα κατεχόμενα από τους Τούρκους μέρη της Κύπρου, την καθιστά για έναν παραπάνω λόγο προπομπό της απαίτησης για ελεύθερη και ενιαία Κύπρο. Γι αυτό το λόγο απαιτείται η “συμπόρευση” του ελληνικού και κυπριακού ελληνισμού, με ένα διαρκή αγώνα σε παγκόσμια κλίμακα, με αίτημα την επανένωση όλης της νήσου.
(Στ.Γ.Κ.)


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα