Τέλος στη συναίνεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για την οικονομία αποτέλεσε η συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου, με τον Αντώνη Σαμαρά, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες κατόπιν αιτήματος του δεύτερου. Ο πρωθυπουργός φέρεται να είπε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «η ιστορία θα μας κρίνει όλους, πόσο συμβάλαμε για την έξοδο της χώρας από την κρίση». Από την πλευρά του ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι «η κυβέρνηση εξέλαβε τη συναίνεση ως αδυναμία, τώρα θα διαπιστώσει το λάθος της», δήλωσε από τη μεριά του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Πιο συγκεκριμένα: Η συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Αντώνη Σαμαρά, διεξήχθη σε παγερό κλίμα με τη Ρηγίλλης να τονίζει ότι “τα πράγματα σήμερα δεν είναι εκεί που ήταν στο εγγύτερο παρελθόν, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνάντησης των δύο αρχηγών”.
Ο κ. Σαμαράς, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, άσκησε κριτική σε πράξεις και παραλείψεις της κυβέρνησης, την κατηγόρησε ότι σε μία κρίσιμη περίοδο στέλνει αντιφατικά μηνύματα στο εξωτερικό, όπως με τις δηλώσεις Παπακωνσταντίνου περί Τιτανικού και ζήτησε από τον πρωθυπουργό εάν πρόκειται να λάβει πρόσθετα μέτρα, να τα λάβει τώρα πριν τα επιβάλλουν οι Βρυξέλλες στις 16 Μαρτίου.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι η Εξεταστική Επιτροπή για την οικονομία που προωθεί η κυβέρνηση θα τραυματίσει περαιτέρω την εικόνα της Ελλάδας, ενώ επανέλαβε την πρότασή του να ξεκινήσει η διερεύνηση από το 1980 και πρόσθεσε ότι ο ίδιος “θα βάλει πλάτη” για τη χώρα στη συνάντηση που θα έχει στις 25 Φεβρουαρίου με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο.
Τέλος, έγινε γνωστό πως ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε στον πρωθυπουργό δέσμη αναπτυξιακών μέτρων, με χαμηλό ή μηδενικό δημοσιονομικό κόστος.
Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός είπε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως ούτως ή άλλως η κυβέρνηση ζητά τη συναίνεση εντός και εκτός Ελλάδος, διότι όπως τόνισε η ανάταξη της οικονομίας είναι εθνική υπόθεση. Και πρόσθεσε πως η ιστορία θα κρίνει όλους κατά πόσο συμβάλλουν στο ξεπέρασμα της κρίσης.
Σύμφωνα επίσης με όσα είπε ο κ. Πεταλωτής, η κυβέρνηση φαίνεται να επιμένει στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής και να μην δέχεται την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για διερεύνηση της περιόδου από το 1980 μέχρι σήμερα. Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε στον συνομιλητή του ότι αυτό που έγινε πρόσφατα (τα τελευταία χρόνια) δεν έχει καμία σχέση με το παρελθόν.
Μπροστά μας, ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, έχουμε μια συγκεκριμένη κατάσταση η οποία προήλθε από συγκεκριμένες ενέργειες συγκεκριμένων προσώπων. Δεν μπορεί, πρόσθεσε, να μπερδεύουμε αυτό που ζούμε σήμερα με τα προηγούμενα χρόνια.
Όπως είπε επίσης ο πρωθυπουργός, η γενική αρχή της κυβέρνησης είναι ότι πρέπει να χυθεί φως παντού και αναφορικά με το τι θα γίνει με την Εξεταστική Επιτροπή, ανέφερε πως για το θέμα αυτό θα υπάρξει απόφαση και εξειδίκευση.
Αναφορικά με όσα λέγονται για ζημιά της χώρας από την Εξεταστική ο κ. Παπανδρέου ανέφερε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι η ζημιά γίνεται τώρα που υπάρχει η φημολογία και όχι με τη διερεύνηση. Τόνισε επίσης ότι με τη διαφάνεια θα υπάρξει πλήρης αποσαφήνιση και ότι επιτέλους από δω και πέρα πρέπει να μπουν κανόνες.
Τέλος, ο πρωθυπουργός είπε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση δεν συζητά, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, θέμα σχετικά με τη λήψη νέων οικονομικών μέτρων και ότι πριν ληφθούν οποιαδήποτε μέτρα πρέπει να αξιολογηθεί η κατάσταση.