Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΡΓΑΣΙΑΚO ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Α2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
Μια ομάδα συνεχίζει αήττητη

Με… κουτσουρεμένο πρόγραμμα, λόγω αναβολών και μηδενισμών, συνεχίστηκε το εργασιακό τουρνουά μπάσκετ της Α2 κατηγορίας, που διοργανώνει ο ΔΑΟΧ. Η 5η αγωνιστική περιελάμβανε το ντέρμπι κορυφής του Α’ όμίλου, στο οποίο η ομάδα Nissan Σπανουδάκης επικράτησε του Ωρίωνα και πλέον είναι η μοναδική αήττητη στην κατηγορία, αφού και η All Digital (Β’ όμιλος) έχασε… στα χαρτιά τον αγώνα με το Ενετικό. Ακόμη μια ομάδα παραιτήθηκε από το προγραμματισμένο παιχνίδι της, ενώ -λόγω της αργίας την Καθαρά Δευτέρα- αναβλήθηκαν δυο αναμετρήσεις. Συνοπτικά τ’ αποτελέσματα.
Α? όμιλος
Wood Greations JP-Τράπεζα Χανίων 64-53, Ηλεκτρολόγοι-Μέλι Συνεργασία 52-57, Forthnet Shop-Γλεντουσάκης Ασφάλειες 18-26, Nissan Σπανουδάκης-Ωρίωνας 60-55. T & Τ Κατασκευαστική-Γερμανός Κουνουπιδιανά αναβλήθηκε.
Βαθμολογία (σε 5 αγώνες): Nissan Σπανουδάκης 10 (5 νίκες), Ωρίωνας 9 (4 νίκες-1 ήττα), Γλεντουσάκης Ασφάλειες (3-2), Μέλι Συνεργασία (3-2), Forthnet Shop (3-2), Wood Greations JP (3-2) από 8, Ηλεκτρολόγοι (1-4), Τράπεζα Χανίων (1-4) από 6, Γερμανός Κουνουπιδιανά* 4 (4 ήττες), T & Τ Κατασκευαστική* 3 (4 ήττες). Οι * σημαίνουν αγώνα λιγότερο, ενώ η T & Τ Κατασκευαστική έχει ένα μηδενισμό.
Β? όμιλος
Ηλεκτροεμπορική-Δικηγόροι 0-20αα, All Digital-Ενετικό 0-20αα. Oscar Ρainbow-Τσόντος αναβλήθηκε, Planet Fitness-Αράχνες αναβλήθηκε
Βαθμολογία (σε 5 αγώνες): Ενετικό 9 (4 νίκες-1 ήττα), All Digital* (3-1), Τσόντος ΑΕ* (2-2), Δικηγόροι* (2-2) από 6, Oscar Ρainbow** 5 (2-1), Planet Fitness** 4 (1-2), Αράχνες** (3 ήττες), Ηλεκτροεμπορική* (1-3) από 3. Οι * σημαίνουν αγώνες λιγότερους, ενώ η All Digital έχει ένα μηδενισμό και η Ηλεκτροεμπορική, δυο.
? Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής.
Α? όμιλος: Γερμανός Κουνουπιδιανά-Ηλεκτρολόγοι, Ωρίωνας-Μέλι Συνεργασία, Γλεντουσάκης Ασφάλειες-T & Τ Κατασκευαστική, Τράπεζα Χανίων-Nissan Σπανουδάκης, Forthnet Shop-Wood Greations JP
Β? όμιλος: Αράχνες-Τσόντος ΑΕ, Ενετικό-Planet Fitness, Δικηγόροι-Oscar Ρainbow, All Digital-Ηλεκτροεμπορική.
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Χθες έγινε το εξ αναβολής παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής, στο οποίο το Μαγικό Φίλτρου πέτυχε τη 2η συνεχόμενη νίκη του, επικρατώντας 50-48 της Ελληνικής Αστυνομίας.
Έτσι, η βαθμολογία (σε 5 αγώνες) διαμορφώθηκε ως εξής: Ναύσταθμος (5 νίκες), ΤΕΙ (5 νίκες) από 10, Πολυτεχνείο 9 (4 νίκες-1 ήττα), Κάβα Κασιμάτης 8 (3-2), Mojo 7 (2-3), Βετεράνοι* (2-2), Πολεμικό Ναυτικό* (2-2), Μαγικό Φίλτρο* (2-2), Οικοδόμοι (1-4) από 6, ΙΝΚΑ Χ.* 5 (2-2), Κίσαμος Πικάντικο** (1-2), Ελεύθεροι Επαγγελματίες* (1-3), Μηχανικοί* (4 ήττες) από 4, Ελληνική Αστυνομία** 3 (3 ήττες). Οι * σημαίνουν αγώνες λιγότερους, ενώ ΙΝΚΑ και Ελ. Επαγγελματίες έχουν από ένα μηδενισμό.
Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής (22 και 24/2) περιλαμβάνει το ντέρμπι κορυφής, ΤΕΙ – Ναύσταθμος, ενώ θα παίξουν ακόμη: Μηχανικοί – Ελληνική Αστυνομία, Μαγικό Φίλτρο – Κάβα Κασιμάτης, ΙΝΚΑ Χ. – Οικοδόμοι, Ελεύθεροι Επαγγελματίες – Πολυτεχνείο, Κίσαμος Πικάντικο – Βετεράνοι, Mojo – Πολεμικό Ναυτικό.
? * Οι υπεύθυνοι της ομάδας Ελεύθεροι Επαγγελματίες μας ενημέρωσαν ότι υπέβαλαν αίτημα το παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής με την Κάβα Κασιμάτης (στο οποίο -σύμφωνα με το φ.α. που συντάχθηκε- μηδενίστηκαν λόγω μη προσέλευσής τους) να οριστεί ξανά, αφού -όπως υποστηρίζουν- δεν είχαν ενημερωθεί για την αλλαγή στην ημερομηνία διεξαγωγής του.

ΣΕ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΚΑΙ ΜΠΑΣΚΕΤ
Δύσκολα παιχνίδια αύριο ο Κύδωνας

Στο κλ. Κλαδισού αγωνίζονται αύριο δυο ομάδες του Κύδωνα, έχοντας σίγουρα δύσκολες αποστολές, αφού αντιμετωπίζουν ισχυρούς αντιπάλους.
Για την προημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδος στο χάντμπολ ανδρών, ο χανιώτικος Όμιλος υποδέχεται (5μμ, διαιτητές οι Πάτιος και Τσάνας) την κάτοχο του τροπαίου ΑΕΚ, με στόχο τη νίκη που θα τον φέρει στο φάϊναλ φορ. Μετά την απροσδόκητα ήττα -για το πρωτάθλημα της Α1- από τον Θερμαϊκό, οι γηπεδούχοι θα επιδιώξουν να… διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, αλλά βασικά θέλουν να… φτιάξουν την ψυχολογία τους εν όψει του κρίσιμου αγώνα για το πρωτάθλημα που ακολουθεί, κάτι που σίγουρα ενδιαφέρει πολύ περισσότερο.
Σε δηλώσεις του στο επίσημο site της ομοσπονδίας, το μέλος της επιτροπής χάντμπολ του Κύδωνα, Δημήτρης Κοντεκάκης, είπε: “Θέλουμε να γίνει ένας αγώνας μέσα σε αθλητικά πλαίσια, χωρίς ακρότητες. Στοχεύουμε τη νίκη γιατί μέσα από αυτή θα επιδιώξουμε να διοργανωθεί το φάιναλ φορ στα Χανιά, ενώ δεν έχουμε τιμωρίες-τραυματισμούς και το κλίμα στην ομάδα είναι καλό”.
Από την πλευρά του, ο προπονητής της ΑΕΚ, Γιάννης Αρβανίτης, τόνισε: “Είναι δύσκολο το παιχνίδι με τον Κύδωνα στα Χανιά, αφού οι παίκτες του θέλουν πολύ τη νίκη και θα κάνουν τα πάντα για να την κατακτήσουν. Εμείς για να πάρουμε την πρόκριση πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και οργανωμένοι”.
Αύριο θα γίνουν ακόμη οι αγώνες ΠΑΟΚ-Φίλιππος, Πανελλήνιος-Δούκας, ενώ την Κυριακή θα παίξουν Φοίβος Συκεών- Βριλήσσια.
Αμέσως μετά τον αγώνα του κυπέλλου, θα διεξαχθεί (7.30μμ) το ντέρμπι του παγκρήτιου πρωταθλήματος μπάσκετ ανδρών, ανάμεσα στον Κύδωνα και τον πρωτοπόρο Εργοτέλη.
Η ομάδα του Γιάννη Ηλιάκη θέλει… τη ρεβάνς για την ήττα με δυο πόντους (63-61) στο παιχνίδι του α’ γύρου, ενώ μοναδικό πρόβλημα που απασχολεί τον χανιώτη προπονητή, είναι η απουσία από τις προπονήσεις του τραυματία, Ρούσου Κρασουδάκη.
Σε περίπτωση νίκης, οι γηπεδούχοι “κλειδώνουν” τη 2η θέση στην κανονική περίοδο, η οποία δίνει πλεονέκτημα έδρας στη β’ φάση, ενώ για να ελπίζουν σε πρωτιά (άρα και απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ) θα πρέπει ο Εργοτέλης να έχει και άλλη απώλεια.

Αύριο
ο ετήσιος
χορός
του Κύδωνα

Ο Α.Ο. Κύδων διοργανώνει αύριο (8μμ, στο κέντρο “Πορτοκάλι” στον Πλατανιά) τον ετήσιο χορό του. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνουν οι καθιερωμένες βραβεύσεις αθλητών-αθλητριών που διακρίθηκαν ιδιαίτερα το 2009, από όλα τα τμήματα του συλλόγου, όπως επίσης και ειδικές βραβεύσεις.

Στο Ηράκλειο
η ομάδα
ιστιοπλοϊας
του ΝΟΧ

Το παγκρήτιο πρωτάθλημα ιστιοπλοϊας τριγώνου διεξάγεται το Σαββατοκύριακο στο Ηράκλειο, με διοργανωτή τον τοπικό Όμιλο. Στους αγώνες θα πάρει μέρος και το τμήμα του ΝΟΧ, η αποστολή του οποίου αναχωρεί αύριο και σε αυτήν μετέχουν οι: Αναστασία Παπαδάκη, Βαγγελιώ Νταουντάκη, Στέφανος Ψαρομήλιγκος, Απόλλωνας Ριζιώτης (θ’ αγωνιστούν στην κατηγορία Οptimist), Νίκος Λούτας, Λευτέρης Αλεβιζάκης (Laser). Συνοδοί είναι η προπονήτρια, Άννα Μπέκα και ο βοηθός εφόρου, Ανδρέας Σηφάκης.

Έπαθλο
Gp tuning
στην Pista
Park

Δυναμικό ξεκίνημα αναμένεται αυτή την Κυριακή στην pista park στο Βαρύπετρο, αφού οι υπεύθυνοί της διοργανώνουν τον πρώτο -από τους συνολικά έξι- αγώνα ο οποίος προσμετρά στο έπαθλο Gp tuning της pista park για το 2010.
Στον αγώνα μπορούν να πάρουν μέρος αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών και κυβισμού, ενώ για πρώτη φορά θα υπάρξει και ξεχωριστή κατηγορία cup με ενιαίο αυτοκίνητο. Συγκεκριμένα ο αντιπρόσωπος της Ford στα Χανιά, Γιώργος Φραντζεσκάκης, θα διαθέσει για όλους τους αγώνες του θεσμού το Ford Ka, με το οποίο θα “μετρήσουν” επί ίσοις όροις τις οδηγικές τους ικανότητες οι εξής οδηγοί: Γιώργος Φραντζεσκάκης, Μανώλης Μαρκαντωνάκης, Δημήτρης Φραντζεσκάκης, Ανδρέας Μανουσάκης και Πέπη Φραντζεσκάκη.
Ο αγώνας θ’ αρχίσει στις 4 μμ, ενώ για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο 6978674586 ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.pistapark.com.

ΣΕ ΚΑΜΠ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ 3 ΧΑΝΙΩΤΕΣ
Δύο αγώνες σήμερα στην Α1 πόλο
με Χίο οι νεάνιδες του ΝΟ Χανίων

Με δύο παιχνίδια ανοίγει σήμερα η αυλαία της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος πόλο της Α1 Εθνικής ενώ το αυριανό παιχνίδι του NO Χανίων – ANEK Lines (4μμ) θα διευθύνουν οι Κωνσταντινίδης, Μοίραλης.
Συγκεκριμένα θα παίξουν σήμερα:
-Κολ. Νέας Σμύρνης 17.00 Πανιώνιος ? ΠΑΟΚ (Κουρέτας, Πολυχρονόπουλος)
-Κολ. Εθν. Πειραιά 19.00 Ολυμπιακός ? ΝΟ Βουλιαγμένης (Βασιλείου, Μπιράκης)
* Σε καμπ προετοιμασίας των εθνικών ομάδων 3 χανιώτες:
Σε καμπ προετοιμασίας της εθνικής ομάδας των ανδρών που θα γίνει την επόμενη Κυριακή και την Δευτέρα στο κολυμβητήριο του Πειραιά κλήθηκε ο Νίκος Μπατάκης του ΝΟ Χανίων.
Εξάλλου οι Θ. Μουστεράκης και Εμμ. Σολανάκης του ΝΟ Χανίων κλήθηκαν σε καμπ προετοιμασίας της προεθνικής ομάδας εφήβων το οποίο θα γίνει Κυριακή και Δευτέρα στο κολυμβητήριο του Αγ. Κοσμά.
ΜΕ ΧΙΟ ΟΙ ΝΕΑΝΙΔΕΣ
Με πρώτο αντίπαλο τον ΝΟ Χίου ξεκινάει σήμερα την προκριματική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος η ομάδα νεανίδων του ΝΟ Χανίων (φωτ.). Οι αγώνες γίνονται στο κολυμβητήριο της Γλυφάδας και την πρόκριση στην επόμενη φάση (19-21 Μαρτίου) θα πάρουν οι 4 από τις 6 ομάδες. Υπάρχουν άλλοι δύο όμιλοι σε Ηλιούπολη και Θεσσαλονίκη. Το πρόγραμμα στον όμιλο των χανιωτισσών:
Παρασκευή
7.30μμ Γλυφάδα – Ιωνικός Ν.
8.30μμ Νηρέας Χαλ. – ΝΟΑΝ
9.30μμ ΝΟ Χανίων – ΝΟ Χίου
Σάββατο
10.30πμ Ιωνικός Ν. – ΝΟΑΝ
11.30πμ ΝΟ Χίου – Νηρέας Χαλ.
12.30μμ Γλυφάδα – ΝΟ Χανίων
5.30μμ ΝΟΑΝ – ΝΟ Χίου
6.30μμ ΝΟ Χανίων – Ιωνικός Ν.
7.30μμ Νηρέας Χαλ. – Γλυφάδα
Κυριακή
9.30πμ Ιωνικός Ν. – ΝΟ Χίου
10.30πμ Γλυφάδα – ΝΟΑΝ
11.30πμ ΝΟ Χανίων – Νηρέας Χαλ.
4.30μμ ΝΟ Χίου – Γλυφάδα
5.30μμ ΝΟ Αγ. Νικολάου – ΝΟ Χανίων
6.30μμ Νηρέας Χαλ. – Ιωνικός Ν.
Ο προπονητής Μανώλης Φαρμάκης έχει συμπεριλάβει στην αποστολή τις: Σαρρή Μαρία, Κουκουβιτάκη Αγγελική, Φράγκου Χριστίνα, Φουφουλάκη Σμάρω, Φαρμάκη Μαρία, Τζεκάκη Βασιλική, Ευφραιμίδου Ραφαέλα, Ροζάκη Φιλένια, Κατσουλάκη Ελενα, Καστρινάκη Μαρία, Παντελάκη Μαριάννα, Μπεμπλιδάκη Καρολίνα, Καπετανάκη Αργυρώ, Καπετανάκη Εμμανουέλα, Μυλωνάκη Ιωσηφίνα. Συνοδός είναι και η έφορος του τμήματος Φραγκονικολάκη Μαρία.

ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΖΙΟΥ ΖΙΤΣΟΥ
Δεκαοχτώ μετάλλια για τον Πολυδεύκη Βουκολιών

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η αγωνιστική παρουσία του Α.Π.Σ. Πολυδευκη Βουκολιών στο Παγκρήτιο Πρωτάθλημα ζίου ζίτσου που διεξήχθη υπό την αιγίδα της Ε.Φ.Ε.Ο.Ζ-Ζ στο κλειστό γήπεδο των ΤΕΙ στο Ηράκλειο.
Στο πρωτάθλημα έλαβαν μέρος 21 αθλητικά σωματεία από όλη την Κρήτη με από 625 αθλητές όλων των ηλικιών (JUNIOR, -12 Ετών, -15 Ετών, -18 Ετών, -21 Ετών και +21 Ετών).
Ο σύλλογος συνοδεύτηκε από τους προπονητές του Πετρουλάκη Γιώργο και Χοχλακάκη Γιώργο και κατάφερε να κατακτήσει 18 μετάλλια (9 χρυσά, 3 αργυρά, 6 χάλκινα) από τους συνολικά 22 αθλητές που συμμετείχαν.
Πιο συγκεκριμένα τα αποτελέσματα για τον «Πολυδεύκη» (φωτ.) ήταν τα εξής:
1η θέση (χρυσό μετάλλιο): Κεσόπουλος Βαγγέλης, Πετκόσκι Ολγα, Πετκόσκι Κώστας, Φραγκουλάκη Αντωνία, Καραμουσαδάκης Νίκος, Ανδρεάκη Πόπη, Γουμενάκη Μαρία, Νικολακάκη Βαλεντίνα, Τερσένωβ Κώστας,
2η θέση (αργυρό μετάλλιο): Νικολακάκη Σέβα, Νικολακάκη Κατερίνα, Παπαδομιχελάκης Γιάννης
3η θέση (χάλκινο μετάλλιο): Γουμενάκη Αννα, Πετκόσκι Αλέξανδρος, Φραγκουλάκη Εφη, Καλαϊτζάκη Αντωνία, Ενγκελίδης Ηλίας
Συμμετείχαν επίσης: Φυλλαδιτάκης Μανώλης, Γεωργακάκη Γιώτα, Καραμουσαδάκη Δέσποίνα, Νικολακάκη Φρόσω, Γιακουμάκη Στέλλα
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ένας εκ των προπονητών του συλλόγου, ο Γιώργος Πετρουλάκης, ενεργός αθλητής με τους Κουρήτες Καλυβών κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των ανδρών (-77 κιλά)


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα