Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

“ΕΣΠΑΣΕ” Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ

Ομαλοποιείται η κατάσταση στην αγορά καυσίμων στα Χανιά, αφού οι τελωνειακοί υπάλληλοι της Κρήτης και της Θεσσαλονίκης “έσπασαν” το απεργιακό μέτωπο χθες το πρωί και επέτρεψαν να γίνουν εκτελωνισμοί καυσίμων. Στα Χανιά, σύμφωνα με τους βενζινοπώλες, από τις 12 το μεσημέρι έγινε κανονικά τροφοδοσία της αγοράς και ήδη το μεγαλύτερο ποσοστό των βενζινάδικων έχουν εφοδιαστεί με καύσιμα. Μάλιστα μέχρι σήμερα το μεσημέρι εκτιμάται ότι το 100% των πρατηρίων υγρών καυσίμων του νομού θα διαθέτουν βενζίνη.
Η απρόσμενη αυτή εξέλιξη είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ρήγματα στο απεργιακό μέτωπο των τελωνειακών, ενώ προκάλεσε και την παραίτηση του προέδρου της ομοσπονδίας τελωνειακών Κρήτης. 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο βενζινοπωλών νομού Χανίων κ. Βαγγέλη Κώτσο “χθες το πρωί οι τελωνειακοί υπάλληλοι στα Χανιά και το Ηράκλειο «έσπασαν» την απεργία. ‘Ετσι, από τις 12 το μεσημέρι τα βυτιοφόρα έκαναν διανομή καυσίμων και σε όλο το νησί σταδιακά ομαλοποιείται η κατάσταση. Ήδη το μεγαλύτερο ποσοστό των βενζινάδικων έχει εφοδιαστεί με καύσιμα. Μέχρι αύριο (σ.σ σήμερα) εκτιμούμε ότι η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί 100%. Είναι μια ευνοϊκή εξέλιξη η οποία ωστόσο συμβαίνει μόνο στην Κρήτη και στην Θεσσαλονίκη”.
ΝΕΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ
Παράλληλα, νέες αυξήσεις από 1-2 λεπτά του ευρώ πήραν από χτες τα καύσιμα στην Κρήτη, με αποτέλεσμα η τιμής της αμόλυβδης στα Χανιά να αγγίζει τα 1,42 ευρώ.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος βενζινοπωλών του νομού “οι τιμές των καυσίμων από την παραμονή της απεργίας των τελωνειακών δεν είχαν αλλάξει. Όμως, σήμερα, με τις παραλαβές βλέπουμε νέες αυξημένες τιμές, 1-2 λεπτά του ευρώ. Έτσι στο νομό Χανίων ο μέσος όρος της τιμής της αμόλυβδης βενζίνης κυμαίνεται στα 1,37 ευρώ και η μέγιστη στα 1,42 ευρώ”.
ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ
Την ίδια ώρα, ενώ στην Κρήτη και την Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται κανονικά η τροφοδοσία της αγοράς, στην Αττική και την Πελοπόννησο τα προβλήματα παραμένουν, τη στιγμή μάλιστα που ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων και η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου υπογραμμίζουν ότι οι συνέπειες της απεργίας είναι καταστροφικές για την οικονομία της χώρας.
Υπενθυμίζεται ότι οι τελωνειακοί είχαν προαναγγείλει νέα απεργία που ξεκίνησε χθες, Παρασκευή, στις 7.00 το πρωί και θα τελειώσει την ερχόμενη Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα