Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

ΑΠΟ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΦΟΥΡΝΕ

Στον αποκλεισμό του παλιού Δημοτικού Σχολείου του Φουρνέ προχώρησαν οι κάτοικοι της περιοχής προκειμένου να μην επιτρέψουν την εγκατάσταση του εργολάβου και την μετατροπή του σε Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ), την ίδια στιγμή που η δημοτική αρχή Μουσούρων με ανακοίνωσή της (δημοσιεύεται ολόκληρη στη σελίδα 36) δηλώνει πως όλα έχουν γίνει νόμιμα.
Κάτοικοι του Φουρνέ εφαρμόζοντας απόφαση της γενικής τους συνέλευσης προχώρησαν στον αποκλεισμό του κτηρίου και δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την εγκατάσταση του εργολάβου τη Δευτέρα. Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι δεν είναι αντίθετη στη δημιουργία ΚΗΦΗ, ωστόσο ζητούν να γίνει σε άλλο κτήριο καθώς το πρώην Δ.Σ. φιλοξενεί εδώ και 3 χρόνια τις δραστηριότητες του πολιτιστικού συλλόγου, του ιατρείου κ.ά.
“Το κτήριο με απόφαση της συνέλευσης των κατοίκων έχει αποκλειστεί και περιφρουρείται. Δεχόμαστε πιέσεις από παντού αλλά έχουμε την εντολή της συνέλευσης των κατοίκων, το 90% των ανθρώπων που ζουν στο Φουρνέ και λένε να παραμείνει ο χώρος του πρώην δημοτικού σχολείου ως κέντρο πολιτιστικών δραστηριοτήτων, χώρος στέγασης του ιατρείου, χώρος εξυπηρέτησης αναγκών του τοπικού συμβουλίου, χώρος στέγασης λαογραφικού μουσείου και δανειστικής βιβλιοθήκης” ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σμαράγδη Φυτουράκη. Η κ. Φυτουράκη επισήμανε πως όταν πάρθηκε η απόφαση για δημιουργία του ΚΗΦΗ το 2004, ο πολιτιστικός σύλλογος ήταν ανενεργός και το κτήριο εγκαταλελειμμένο ωστόσο από τότε τα πράγματα άλλαξαν και το κτήριο έχει μετατραπεί “σε ένα ζωντανό κύτταρο της τοπικής μας κοινωνίας. Αν στεγαστεί το ΚΗΦΗ δεν μπορεί να στεγαστεί καμία άλλη δραστηριότητα σύμφωνα με τη νομοθεσία, ενώ και η απόφαση της Νομαρχίας ορίζει ξεκάθαρα ότι στο πρώην Δ.Σ. θα γίνει ΚΗΦΗ και τίποτα άλλο” ανέφερε η κ. Φυτουράκη.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Από τη μεριά του, ο δήμαρχος Μουσούρων κ. Ξ. Αρναντωνάκης έστειλε επιστολή στα “Χανιώτικα νέα” για να απαντήσει στους κατοίκους με αφορμή το προχθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας μας. Ο κ. Αρναντωνάκης υπογραμμίζει πως η απόφαση δημιουργίας του ΚΗΦΗ έχει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις και μεταξύ άλλων υποστηρίζει ότι:
“1. Για την λειτουργία ΚΗΦΗ στον χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Φουρνέ, έχουν εκδοθεί όλες οι απαραίτητες άδειες, έχουν ληφθεί όλες οι σχετικές αποφάσεις και όλα αυτά έγιναν μετά από σχετική απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Φουρνέ, ήδη από το έτος 2004.
2. Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Φουρνέ χωρίς άδεια έχει εισέλθει και κάνει χρήση χώρων του παλιού Δημοτικού Σχολείου Φουρνέ, αφού οι χώροι αυτοί έχουν παραχωρηθεί από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων στον Δήμο Μουσούρων για την λειτουργία ΚΗΦΗ.
3. Το Αγροτικό Ιατρείο Φουρνέ στεγάζεται στο ίδιο κτήριο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Φουρνέ, σε χώρο ο οποίος είχε παραχωρηθεί με την με αρ. 13.709/30-06-2003 απόφαση του Αντινομάρχη Χανίων και θα εξακολουθήσει να στεγάζεται στον ίδιο χώρο” κ.ά.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Αρναντωνάκη δημοσιεύεται στη σελίδα 36.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα