Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΧΑΝΙΩΝ

Κάλεσμα για συμμετοχή των γυναικών στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης, 24 Φεβρουαρίου, και την το απεργιακό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιήσει την ίδια ημέρα, στις 10 το πρωί, το ΠΑΜΕ στην πλατεία Νέων Καταστημάτων, απευθύνει ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων.
Στην ανακοίνωσή του τονίζει μεταξύ άλλων: “Η καπιταλιστική οικονομική κρίση χτυπάει καίρια τα εργασιακά δικαιώματα αντρών και γυναικών, αλλά οι γυναίκες βιώνουν με δραματικό τρόπο τις συνέπειες λόγω των υψηλών ποσοστών ανεργίας τους. Εργάζονται με μερική απασχόληση χωρίς κοινωνική ασφάλιση. Σηκώνουν στην πλάτη τους την απουσία κοινωνικών παροχών από το κράτος. Η ίση αμοιβή για ίση εργασία δεν έχει επιτευχθεί ακόμα”.
Ο Σύλλογος Γυναικών αναφέρει ακόμα ότι “στόχος των καπιταλιστών είναι να φορτώσουν στους εργαζόμενους την κρίση και συγχρόνως να κατοχυρώσουν τα αντεργατικά μέτρα που παίρνουν και την περίοδο της ανάκαμψης”, ενώ υπογραμμίζει: “Ξέρουμε καλά ότι και σε περιόδους ανάπτυξης τα κέρδη των καπιταλιστών αυξάνονται ενώ οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να είναι θύματα της ανεργίας, των μειώσεων αποδοχών, της ιδιωτικοποίησης της Υγείας – Πρόνοιας, της Εκπαίδευσης, της Κοινωνικής Ασφάλισης. Η φτώχεια γίνεται «προνόμιο» των γυναικών”.
Επίσης, αναφέρει ότι “τρισεκατομμύρια έχουν διατεθεί και θα εξακολουθήσουν να διατίθενται για την ενδυνάμωση των τραπεζιτών, των βιομηχάνων και των υπόλοιπων καπιταλιστών ενώ θα οξύνεται η επίθεση στους εργαζόμενους, στα λαϊκά στρώματα, στοχεύοντας να πληρώσουν αυτοί την κρίση” και συμπληρώνει: “Οι γυναίκες πρέπει πάντα να βάζουν το ερώτημα: «Ανάπτυξη για ποιον; Για τους καπιταλιστές ή για τους εργαζόμενους;»
Σήμερα που η οικονομική κρίση αποτελεί βόμβα στα θεμέλια του καπιταλισμού, η ελπίδα βρίσκετε στις λαϊκές δυνάμεις. Καλούμε τις γυναίκες με τον ενωμένο και συντονισμένο αγώνα μας να απαιτήσουμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας στον αντίποδα της πολιτικής που αφαιρεί τα δικαιώματα μας”.
Καταλήγοντας, ο Σύλλογος τονίζει ότι οι γυναίκες διεκδικούν μεταξύ άλλων: Σταθερή, μόνιμη εργασία με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, δημόσια, κοινωνική ασφάλεια για όλους – εξασφαλίζοντας αξιοπρεπείς συντάξεις στα 55 χρόνια ηλικίας για τις γυναίκες και στα 50 για αυτές που εργάζονται στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα – δημόσιο, δωρεάν σύστημα Παιδείας, Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας, αναγνώριση της κοινωνικής αξίας της μητρότητας και προστασία των δικαιωμάτων των αγροτισσών.
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΓΙΑΣ
Στην απεργιακή κινητοποίηση που έχουν προκηρύξει ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι υπάλληλοι των Αγροτικών Φυλακών Αγιάς. Στην ανακοίνωση της Ένωσης Υπαλλήλων Αγροτικής Φυλακής Αγιάς Χανίων αναφέρεται ότι κατά τη διάρκεια της απεργίας δεν θα πραγματοποιούνται:
– Εξωτερικές εργασίες από ομάδες κρατουμένων.
– Επισκεπτήρια συγγενών και συνηγόρων.
– Παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων πλην έκτακτων ιατρικών περιστασιακών και συμπλήρωση 18μήνου.
Αντίθετα αποφυλακίσεις καθώς και εσωτερικές λειτουργίες της Φυλακής θα γίνονται κανονικά από το προσωπικό ασφαλείας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα