Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Βαθύ μαχαίρι?

Οτι δεν είναι κατάλληλη στιγμή για τη χώρα, ο ορισμός Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τις ευθύνες όσων παραποίησαν οικονομικά στοιχεία και εξαπάτησαν τις οικονομικές υπηρεσίες της Ε.Ε., φαίνεται να υποστηρίζουν αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων, οι Μιλτ. Παπαϊωάννου, Απ. Κακλαμάνης, Παπανδρέου Βάσω, Φίλιππος Πετσάλνικος κ.ά. Αυτή η μαζική εναντίωση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στη σύσταση της επιτροπής, οδήγησε το Μαξίμου σε αναθεώρηση της τακτικής του και μετέθεσε για αργότερα την κατάθεση της σχετικής πρότασης στη Βουλή. «Η κυβέρνηση δεν μπορεί να επιλέξει κομμάτια της αλήθειας και να τα παρουσιάσει όπως επιθυμεί», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ισχυριζόμενος ότι και ο κ. Σαμαράς και ο κ. Καραμανλής, θέλουν να λάμψει η αλήθεια. Βέβαια, ενώ το μεγάλο πρόβλημα παραποίησης των στοιχείων που οδήγησε στην τραγωδία που βιώνουμε τελευταία, αναφέρεται στην πενταετία της Καραμανλικής διακυβέρνησης, η ΝΔ επιδιώκει να επεκτείνει τη διερεύνηση των ευθυνών για τη δημιουργία του εθνικού χρέους από το 1980 μέχρι σήμερα. Οι βουλευτές της ΝΔ υποστηρίζουν στις ομιλίες τους ανά τους καφενέδες της χώρας ότι, υπεύθυνο για τη δημιουργία του χρέους είναι το ΠΑΣΟΚ το οποίο το αύξησε δραματικά κατά τη διάρκεια της πρώτης κυβερνητικής θητείας του, ενώ τάχατες η ΝΔ είχε παραδώσει μια υγιή οικονομία. Τα πράγματα βέβαια δεν είναι έτσι διότι όπως θυμίζει η «Ελευθεροτυπία» από την προ ΠΑΣΟΚ εποχή ήδη, τα οικονομικά στοιχεία είχαν ξεφύγει από τον έλεγχο της κυβέρνησης Ράλλη και το έλλειμμα του προϋπολογισμού ήταν στα 240 δισ. δραχμές, ποσό που αντιπροσώπευε το 52,5% των προβλεφθέντων συνολικών εσόδων (!) του κρατικού προϋπολογισμού! Καλά θα κάνει λοιπόν ο κ. Σαμαράς να διαβάσει την έκθεση την οποία την εποχή εκείνη υπέγραφε ο μέντοράς του (όπως ισχυρίζεται) Ευάγγελος Αβέρωφ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ράλλη και υπεύθυνος για την οικονομική πολιτική, να αποβάλλει την αυτοπεποίθηση της άσπιλης και αμόλυντης παράταξης και να θελήσει να μπει το μαχαίρι βαθιά για να αποκαλυφθούν εκείνοι που έφεραν τη χώρα στο κατώφλι της χρεοκοπίας, τη λεηλάτησαν και την έκαναν περίγελο στις αγορές της Ευρώπης.
ΑΕΣ

Ο μεγάλος σιωπηλός?
Την καυτή πατάτα των πεπραγμένων της κυβέρνησης Καραμανλή, μεταξύ των οποίων και η παραποίηση των οικονομικών στοιχείων με τα οποία εξαπατούσε τις οικονομικές υπηρεσίες της Ε.Ε., υπόθεση που θα βρεθεί στο στόχαστρο της εξεταστικής επιτροπής που θα συγκροτηθεί, επιχειρεί η ΝΔ να πετάξει από τα χέρια της πιέζοντας το ΠΑΣΟΚ να υπαναχωρήσει. Πάντως, οι ρητορικές περιπλοκάδες «δεν θέλουμε να καλύψουμε κανένα ούτε κανείς από τον χώρο της ΝΔ έχει ανάγκη να του προσφερθεί κάλυψη» με τις οποίες ο εκπρόσωπος Τύπου κ. Παναγιωτόπουλος προσπαθεί να κρυώσει το καυτό θέμα που έχει να διαχειριστεί ο κ. Σαμαράς, δεν πείθουν ότι νοιώθουν άνετα στη ΝΔ με το ενδεχόμενο διερεύνησης των ευθυνών του τέως πρωθυπουργού και των οικονομικών συνεργατών του. Η σιωπή εν τούτοις του κ. Καραμανλή έχει εκνευρίσει αρκετά μεγάλο αριθμό βουλευτών και στελεχών της ΝΔ και προς αυτούς κυρίως απευθύνεται ο κ. Παυλόπουλος για να εξηγήσει μεγαλοστόμως και εκτός πραγματικότητας ότι «αλίμονο σε έναν πρώην πρωθυπουργό με την ιστορία και το ειδικό βάρος (σ.σ.;;;) του Κώστα Καραμανλή, αλίμονο αν πραγματικά θα έβγαινε να μιλάει με όρους επικαιρότητας για λόγους αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τη σημερινή κυβέρνηση»?! Πεντέμισι χρόνια αποπροσανατολισμού του ελληνικού λαού με μπαρούφες περί μεταρρυθμίσεων και οικονομικών θριάμβων, με τις οποίες ο κ. Καραμανλής μας παραμύθιαζε δεν συμπεριλαμβάνονται στις επιδόσεις του τέως πρωθυπουργού με το ειδικό βάρος?!
ΑΕΣ

Στιγμιαία και διαρκής ενοχή

Κύριε διευθυντά,
ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Μαρκόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής ψάχνει για «στιγμιαίους ενόχους για να καλύψει αυτά που θα ακολουθήσουν».
Προφανώς παραδέχεται ότι η ενοχή της παράταξής του για αυτά που έχουν προηγηθεί είναι διαρκής.
ΑΕΣ


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα