Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αμετακίνητη παραμένει η κυβέρνηση στην απόφασή της να καταθέσει πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία, παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, αλλά και από στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να κατατεθεί το αίτημα την ερχόμενη εβδομάδα, εάν «υπάρχουν όλα τα στοιχεία», όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.
Ερωτηθείς χθες από δημοσιογράφους εάν η πρόταση για την εξεταστική θα κατατεθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα, όπως δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου προχθές στη Βουλή, ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ότι «εφόσον υπάρχουν όλα τα στοιχεία και εφόσον είναι απόλυτα τεκμηριωμένη η πρόταση για τη σύσταση, δεν υπάρχει λόγος να μην κατατεθεί».
Σχετικά με το αν θα προηγηθεί εισαγγελική έρευνα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι αυτή είναι ανεξάρτητη και πως μπορούν να γίνουν παράλληλα. «Η εξεταστική επιτροπή έχει και θα έχει τη στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας του Κινήματος» απάντησε ο κ. Πεταλωτής και πρόσθεσε πως «είναι μια συγκεκριμένη πολιτική απόφαση». Χαρακτήρισε «λογικό και θεμιτό» το γεγονός ότι υπάρχουν κάποιες «επιφυλάξεις». Κληθείς να σχολιάσει αναφορές του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας σχετικά με την οικονομία και την εξεταστική ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Ο κ. Σαμαράς καλά θα κάνει να κοιτάξει το ?χθες?, που έχει άμεση συνέχεια και συνέπεια με το ?σήμερα?».
Πρόσθεσε πως «αν ο κ. Σαμαράς έδειχνε την ίδια σπουδή, που δείχνει σήμερα προσπαθώντας να ?συνετίσει? το ΠΑΣΟΚ, και στην κυβέρνηση Καραμανλή, δεν θα είχαμε φτάσει εδώ». Επιπλέον, ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ότι «πραγματικά υπάρχει θράσος και υποκρισία στη ΝΔ σήμερα» και πως «αντί να ζητήσει συγγνώμη, αντί τουλάχιστον να σιωπά, βγαίνει να δείχνει τον δρόμο στο ΠΑΣΟΚ και μάλιστα είδαμε να καταθέτει και προτάσεις, που ήδη αποτελούν προτάσεις της κυβέρνησης, και θα έπρεπε να σκεφτεί πριν τέσσερις μήνες, που ήταν κυβέρνηση». «Το μόνο που καταφέρνει η ΝΔ είναι να εξοργίζει τον ελληνικό λαό, ακόμα και τους ίδιους τους.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα