Με πολλή διάθεση η ομάδα του αρχιμάγειρα και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου Κρητικής Γαστρονομίας πρόσφερε σε αρκετούς φίλους προχθές το βράδυ εκλεκτά εδέσματα με νέες συνταγές Κρητικής διατροφής στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΜΑΙΧ. Για την παρουσίαση της διαφορετικής Κρητικής κουζίνας με ντόπια υλικά πληροφορηθήκαμε από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου τα εξής: “Είναι η πρώτη μας συνάντηση που κάνουμε απόψε σερβίροντας πλούσια γαστρονομικά εδέσματα με ντόπια κρασιά των οποίων η ποιότητα είναι εξαιρετική, όπως άλλωστε είναι και όλων των άλλων Κρητικών προϊόντων που παράγουμε στο νησί μας. Πρόκειται για νέες μαγειρικές συνταγές και προτάσεις. Πιστεύουμε ότι αξίζουν να δοκιμασθούν απ? όλους ώστε να μπορεί η κάθε νοικοκυρά ή κάθε Χανιώτης επαγγελματίας μέσα από τη δική μας προβολή να δοκιμάζει και να μαθαίνει τις συνταγές. Αυτή η σειρά των εκδηλώσεων που αρχίζουμε είναι πολύ ενδιαφέρουσα για εμάς, αλλά περισσότερο, επαναλαμβάνουμε, για τους επιχειρηματίες, ώστε να προβάλλουμε την άριστη σε γεύσεις, παραδοσιακές και νέες, Κρητική κουζίνα ακόμα καλύτερα στην Ελλάδα και το εξωτερικό? “, επεσήμαναν, μεταξύ άλλων, οι κ. Γιάννης Αποστολάκης, Στέφανος Μαρκουλάκης, Γεώργιος Κονταράκης και ο μάγειρας Γιάννης Καλούτσης πού μαζί με την ομάδα του επιμελήθηκαν στις ετοιμασίες της βραδιάς.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.