Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Αθήνα
Παρεμβάσεις στο θέμα των εκπτώσεων, των προσφορών και των προωθητικών ενεργειών, ζητεί από την υπουργό Οικονομίας, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.
Στην επιστολή σημειώνεται ότι η Συνομοσπονδία έχει σε πολλές περιπτώσεις διατυπώσει τις θέσεις της, επισημαίνοντας στρεβλώσεις που παρατηρούνται στην αγορά λιανεμπορίου, και υπενθυμίζει τις προτάσεις της σχετικά με την αναμόρφωση των προσφορών, των εκπτώσεων και των προωθητικών ενεργειών, οι οποίες είναι:
– Επαναφορά της απαγόρευσης των προσφορών εντός του διαστήματος των 30 ημερών, που προηγούνται των περιόδων τακτικών εκπτώσεων, η οποία καταργήθηκε με το ν.3769/2009.
– Εντός αυτών των 30 ημερών, να απαγορευθεί οποιαδήποτε αναγγελία μειώσεων τιμών και προωθητικών ενεργειών μεμονωμένων επιχειρήσεων, είτε ασκούνται όλο το χρόνο είτε όχι. Οι προωθητικές ενέργειες εντός του καταστήματος θα πρέπει να συνεχίσουν να επιτρέπονται, σύμφωνα με την ΕΣΕΕ.
– Οι παραπλανητικές πρακτικές προώθησης πωλήσεων να επισύρουν τις κυρώσεις που προβλέπονται για τις παραπλανητικές εκπτώσεις και προσφορές (κυρίως τα διοικητικά πρόστιμα).
– Να περιορισθεί το δικαίωμα των προσφορών σε δύο δεκαήμερα το χρόνο ή τέσσερις εβδομάδες (μία για κάθε εποχή), είτε για μέρος είτε για το σύνολο των διατιθεμένων προϊόντων.
– Να επιβληθεί αποκλειστικά μία χαμηλή τιμή για τις προσφορές.
– Να απαγορευθεί ρητά και από το νόμο η χρησιμοποίηση διαγραμμένων τιμών ή ποσοστού στις προωθητικές ενέργειες (τώρα καθιερώνεται με εγκυκλίους).
– Να απαγορευθεί η χρησιμοποίηση διπλών τιμών από τα Stock και Outlet, διότι έτσι δίνουν την εντύπωση στον καταναλωτή ότι πραγματοποιούν εκπτώσεις 365 ημέρες το χρόνο.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα