Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΟΝ ΒΑΜΟ
Συζήτηση για την Παιδεία
και τον “Καλλικράτη”

Κάλεσμα συμμετοχής σε εκδήλωση για τα προβλήματα της Παιδείας και τις επιπτώσεις του σχεδίου “Καλλικράτης” στα σχολεία του Αποκόρωνα, απευθύνουν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Βάμου, του Γυμνασίου Βάμου και του Λυκείου Βάμου. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Παρασκευή 11 Ιουνίου, στις 8.00 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βάμου.

ΣΤΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Διάλεξη για
την αυτοεκτίμηση

Διάλεξη με θέμα «Αυτοεκτίμηση: Το κοκτέιλ των βιταμινών μας», θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 6 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Χανίων, στα πλαίσια του Β’ Κύκλου Μαθημάτων του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου. Εισηγήτρια θα είναι η Καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Διευθύντρια του Κέντρου Συναισθηματικής Ερευνας και Αυτοεκτίμησης, Βίκυ Σίμου.

ΣΤΙΣ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ
Εθελοντική
αιμοδοσία

Εθελοντική αιμοδοσία, στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη, διοργανώνει την ερχόμενη Δευτέρα, 14/6, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων «Ο Άγιος Ιωάννης». Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου, την ευθύνη της αιμοληψίας, που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του στην οδό Τζανακάκη 6, θα έχει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΧΑΝΙΩΝ
Ανακοίνωση
για τις εκλογές
Από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων ανακοινώνεται ότι κατά τις προσεχείς εκλογές του Νοεμβρίου 2010 για την ανάδειξη των δημοτικών αρχών της νέας δημοτικής περιόδου, θα έχουν για πρώτη φορά δικαίωμα ψήφου οι ομογενείς και οι νομίμως διαμένοντες στην Ελλάδα υπήκοοι τρίτων χωρών που συγκεντρώνουν ορισμένες προϋποθέσεις για την εγγραφή τους στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.
Η προθεσμία εγγραφής των παραπάνω προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, παρατείνεται μέχρι 31 Αυγούστου 2010, αντί στις 30 Ιουνίου 2010 σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι για την υποβολή των σχετικών αιτήσεων και για περισσότερες πληροφορίες, να απευθύνονται στους κατά τόπους Δήμους ή Κοινότητες.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ
Κάλεσμα σε κινητοποίηση
στη βάση της Σούδας
Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση που διοργανώνει στη Νατοϊκή Βάση της Σούδας την Κυριακή 13 Ιουνίου, απευθύνει η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, καταδικάζοντας παράλληλα την επίθεση του Ισραήλ εναντίον του στόλου που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια.
Η συγκέντρωση θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς και η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων “καλεί όλους τους αγωνιστές της ειρήνης να εκφράσουν με κάθε πρόσφορο τρόπο την αλληλεγγύη τους στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού”.
“Η μόνη δίκαιη και βιώσιμη λύση του προβλήματος είναι η δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με τα σύνορα του 1967 και πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ”, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή, ζητώντας να “σταματήσει αμέσως η κατοχή και επέκταση του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη και να διαλυθούν οι παράνομοι εποικισμοί καθώς αποτελούν κατάληψη των παλαιστινιακών εδαφών”.
Παράλληλα η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, καλεί την Ελληνική κυβέρνηση “να ακυρώσει αμέσως τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, να καταργήσει όλες τις στρατιωτικές συμφωνίες με το Ισραήλ και να επιστρέψει άμεσα το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού που περιπολεί στα ανοικτά του Λιβάνου”.

ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙ
Κατασκηνώσεις για
άτομα τρίτης ηλικίας
Τη λειτουργία δύο κατασκηνωτικών περιόδων για άτομα τρίτης ηλικίας (60 ετών και άνω) στο Κολυμπάρι, γνωστοποιεί με ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας της Νομαρχίας Χανίων. Συγκεκριμένα, οι κατασκηνώσεις θα φιλοξενήσουν άτομα τρίτης ηλικίας από τις 19/9/2010 μέχρι τις 29/9/2010 και από τις 30/9/2010 μέχρι τις 10/10/2010. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να απευθυνθούν τουλάχιστον 20 ημέρες πριν την έναρξη της κατασκηνωτικής περιόδου στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας της Νομαρχίας, ενώ για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν με την κα Κατερίνα Παπαδομανωλάκη στο τηλέφωνο 2821-3-44244.

ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Εκρηξη σε πιλοτή σπιτιού
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης (μισό κιλό ζελατοδυναμίτιδα με βραδύκαυστο φιτίλι) τοποθετήθηκε χθες στις 4.20 το πρωί στην γκαραζόπορτα του σπιτιού οικογένειας στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη!
Η φοβερή έκρηξη που ακολούθησε σήκωσε στο πόδι μια ολόκληρη γειτονιά οπότε και αποκαλύφθηκαν οι ζημιές που προκλήθηκαν στη πόρτα και στα οχήματα της οικογένειας. Στο σπίτι όπου τοποθετήθηκε ο αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός διαμένουν δύο αδέρφια ηλικίας 29 και 33 ετών που εργάζονται ως συμβασιούχοι στον δημόσιο τομέα. Ζημιές προκλήθηκαν στα δύο αυτοκίνητά και στις δύο μηχανές που ήταν σταθμευμένες εκεί. Ο μεγαλύτερος σε ηλικία αδερφός άκουσε όπως αναφέρουν οι πληροφορίες έναν θόρυβο και κατέβηκε στο δρόμο για να δει τι συμβαίνει. Λίγη ώρα μετά εξερράγη η εκρηκτική ύλη. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο αδέρφια δεν έχουν απασχολήσει στο παρελθόν την Αστυνομία. Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού ρωτήθηκαν σχετικά και ανέφεραν πως δεν γνωρίζουν ποιος μπορεί να τοποθέτησε τη βόμβα έξω από το  σπίτι τους.
Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εξετάζουν τις προσωπικές και κυρίως τις οικονομικές διαφορές των θυμάτων.
ΚΑΙ ΣΕ ΒΥΤΙΟΦΟΡΟ
Εξάλλου, λίγες ώρες νωρίτερα άγνωστοι κατέστρεψαν βάζοντας φωτιά το βυτιοφόρο ενός κατοίκου του Αρκαλοχωρίου. Η εμπρηστική ενέργεια εκδηλώθηκε ένα τέταρτο πριν από τις 2 το πρωί. Το βυτιοφόρο ήταν σταθμευμένο έξω από το Αρκαλοχώρι σε έναν χωματόδρομο στο δρόμο για Γάσι σε σημείο κοντά στο σπίτι του. Ο δράστης έσπασε το τζάμι της καμπίνας από την πλευρά του συνοδηγού, έριξε μεγάλη ποσότητα εύφλεκτου υγρού, ενδεχομένως βενζίνη και στη συνέχεια έβαλε φωτιά. Η καμπίνα καταστράφηκε ολοσχερώς. Ο 37χρονος ιδιοκτήτης του βυτιοφόρου δεν έχει απασχολήσει ποτέ την αστυνομία και τη δικαιοσύνη.
Οι Αρχές εξετάζουν δύο σενάρια για τους λόγους που οδήγησαν στην καταστροφή του οχήματος. Το πρώτο σενάριο, που χαρακτηρίζεται ως το πιο αδύναμο, σχετίζεται με τα προσωπικά συγγενικού προσώπου του ιδιοκτήτη του βυτιοφόρου. Το δεύτερο ενδεχόμενο που εξετάζεται σε αυτή τη φάση έχει να κάνει με επαγγελματική αντιζηλία.
 
ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
Ελεγχοι σε λατομεία
για εκρηκτικά;
Ελέγχους σε λατομεία όλης της Κρήτης, αλλά και στο σύνολο της χώρας, ξεκίνησε η Αστυνομία προκειμένου να εξετάσει αν υπάρχουν “υπόγειες διαδρομές” στη μεταφορά εκρηκτικών υλών.
Αυτό αναφέρουν ανεπίσημες δημοσιογραφικές πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες εξετάζεται και το ενδεχόμενο παρατυπιών  σε λατομικούς χώρους.
Σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., τα εκρηκτικά στα λατομεία της χώρας προκαλούν πονοκέφαλο στις Διωκτικές Αρχές λόγω της ελλιπούς φύλαξής τους.
Ειδικότερα στην Κρήτη οι αστυνομικοί εξετάζουν ακόμη, σε πολλές περιπτώσεις στις οποίες χρησιμοποιήθηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί, τα «υλικά κατασκευής» τους να είναι προϊόν κλοπής από κάποιο λατομείο.
Σε ολόκληρη τη χώρα οι άδειες που έχουν χορηγηθεί σε λατομεία και μεταλλεία, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης, ξεπερνούν τις δύο χιλιάδες. Οι μισές περίπου αφορούν άδειες λατομείων παραγωγής και εκμετάλλευσης αδρανών υλικών, περισσότερες από χίλιες εξόρυξη μαρμάρου, εκατοντάδες άδειες έχουν δοθεί σε εταιρείες εκμετάλλευσης βιομηχανικών ορυκτών, ενώ νομίμως λειτουργούν δεκάδες μεταλλεία στη χώρα. Στην Κρήτη λειτουργούν νόμιμα περίπου 40 λατομεία και στους τέσσερις νομούς του νησιού.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα