Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Τσίμπα με…

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Washington Post» η Κίνα θα μετατρέψει την κρίση στην Ελλάδα σε …ευκαιρία, εμβαθύνοντας τους οικονομικούς δεσμούς μαζί της και προχωρώντας σε επενδύσεις. Όπως γράφει η εφημερίδα, οι Κινέζοι σχεδιάζουν να τονώσουν με εκατοντάδες εκατομμύρια (ή και δισεκατομμύρια) ευρώ την Ελλάδα, εκμεταλλευόμενοι τα κίνητρα της κυβέρνησης καθώς και τις χαμηλές τιμές της ελληνικής αγοράς. Ο κύριος πόλος αυτών των σχεδίων είναι η μετατροπή του λιμανιού του Πειραιά σε «Ρότερνταμ του Νότου», δημιουργώντας μια σύγχρονη πύλη που θα συνδέει τα κινεζικά εργοστάσια με τους καταναλωτές της Ευρώπης και τη Βόρειας Αφρικής. Η συνεργασία Ελλάδας ? Κίνας στο λιμάνι του Πειραιά, αποτελεί σωσίβιο για τα ελληνικά σχέδια πληρωμής του υπέρογκου χρέους της χώρας καθώς και για αυτά που αφορούν στην επανεκκίνηση της διαλυμένης οικονομίας, με ιδιωτικοποιήσεις των κρατικών επιχειρήσεων κοινής ωφελείας, τα τρένα, τα καζίνο και τα ελληνικά ξενοδοχεία που βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση καθώς βλέπουν τους Ευρωπαίους να περιορίζουν φέτος τις επισκέψεις τους στα ελληνικά νησιά. Γιαυτό έχουν αρχίσει και περιτριγυρίζουν εντονότερα παρά ποτέ κινεζικές ταξιδιωτικές εταιρείες προωθώντας νέες μορφές τουρισμού. Όπως αναφέρεται, το νησί της Σαντορίνης έχει αρχίσει να «προωθείται» ως το ιδανικό σημείο για έναν κινεζικό γάμο και έχει ήδη δει ένα τεράστιο κύμα πλουσίων Κινέζων να οργανώνουν εκεί την «σημαντικότερη μέρα της ζωής τους». Ιδιαίτερα συμφέρων φαίνεται ότι θα είναι ο?«γάμος» της Ελληνικής Οικονομίας με αυτή της Λιβύης, γάμος ο οποίος, όπως δήλωσε ο Μουαμάρ Καντάφι στον Έλληνα πρωθυπουργό που τον επισκέφθηκε προχθές, μπορεί να οδηγήσει σε μια «πραγματικά εταιρική συνεργασία» των δύο χωρών, στην οποία ο Λίβυος πρωθυπουργός κ. Μαχμούντι, η κυβέρνηση του οποίου διαθέτει 200 δισ. δολάρια για επενδύσεις, κάλεσε την Ελλάδα να πάρει μερίδιο, με την επισήμανση ότι θα έχουν προτεραιότητα τόσο οι επιχειρήσεις όσο και οι έλληνες εργαζόμενοι. Είναι πολλά τα λεφτά Άρη?! Τσίμπα με?!
Α.Ε.Σ.

Αρχίζει
το ματς?

Από χθες άρχισε και για έναν ?ήνα, το ?εγαλύτερο αθλητικό και τηλεοπτικό θέα?α του κόσ?ου, το Μουντιάλ, θα μας κρατά καθηλωμένους στο «γυαλί». Εκατοντάδες εκατο??ύρια άνθρωποι από την Αργεντινή ως την Αθήνα και από το Τόκιο μέχρι το Λονδίνο και το Μπουένος Άιρες, θα αναστενάζουν, θα αγωνιούν, θα ενθουσιάζονται, θα δυσανασχετούν, θα πανηγυρίζουν και (με το παρντόν) θα βρίζουν?! Τώρα καλά στο θεό σας, τέτοιες μέρες περιμένετε να σπάσει την σιωπή του ο κ. Καραμανλής?;
ΑΕΣ

Ραντεβού τον Σεπτέμβρη!

Tα πολιτικά πάθη ανάμεσα στην Ντόρα Μπακογιάννη και τον Αντώνη Σαμαρά εξάπτονται κάθε μέρα και περισσότερο. Οι πολιτικές σχέσεις τους, έχουν πάρει την μορφή σεναρίου με τίτλο «ο ιοβόλος όφις και η βιτριολίστρια». Όπως γράφει στα «Νέα» ο Γιώργος Λακόπουλος «οι πρώτες βολές του αρχηγού της Ν.Δ» εναντίον της κυρίας Μπακογιάννη, ήταν? δηλητηριώδεις και επί προσωπικού όπως και οι πρώτες αντιδράσεις της Ντόρας ήταν? βιτριολικές και επίσης επί προσωπικού». Εύκολα μπορεί να προβλέψει κανείς πόσο θα εξαφθούν οι εχθροπραξίες ανάμεσά τους, ιδίως αν η κα Μπακογιάννη προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος, για το οποίο, όπως προμηνύουν οι οιωνοί και μεταφράζουν οι πολιτικοί παρατηρητές, «ο κύβος ερρίφθη και η αντίστροφη μέτρηση για την αναγγελία του άρχισε». Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Βήματος», το κόμμα της ανεξάρτητης βουλευτού αναμένεται να ανακοινωθεί στις αρχές του φθινοπώρου, παρά τις εκτιμήσεις κορυφαίων κομματικών στελεχών τής ΝΔ ότι «κόμμα Μπακογιάννη» δεν πρόκειται να γίνει. Και ενώ στην ΝΔ επιμένουν ότι «η κυρία Μπακογιάννη δεν τραβάει, επειδή είναι μέρος του συστήματος» (σε μεγάλη υπόληψη έχουν τα περιβάλλοντα που έχουν φτιάξει?!) και άλλοι εκτιμούν πως «κανείς στην επαρχία δεν εκδηλώνει σοβαρό ενδιαφέρον για το τι κάνει η Ντόρα» (πάντα την επαρχία της είχαν του χεριού τους και την μετάφραζαν όπως ήθελαν) η πρώην υπουργός προχωρεί ακάθεκτη και στο πολιτικό γραφείο της στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, καθημερινά συναντά άτομα «που έρχονται από την επαρχία και ζητούν να μπουν στην πολιτική»?! Κουράγιο που το΄χουν οι επαρχιώτες?!!
ΑΕΣ


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα