Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

«Ο “Αγροτικός Αύγουστος 2010”, δυστυχώς, δεν θα πραγματοποιηθεί για λόγους ανεξάρτητους από τις προθέσεις της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων». Αυτό επισημαίνει ο αρμόδιος αντινομάρχης, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, με επιστολή του προς όλους τους συναρμόδιους φορείς.
Ο κ. Κουκιανάκης αναφέρει, στην επιστολή του, ότι «ο “Αγροτικός Αύγουστος” έχει καθιερωθεί ως η μεγαλύτερη εκδήλωση προβολής του Νομού μας με τη συμμετοχή του συνόλου σχεδόν των δήμων, θεσμικών φορέων, αγροτικών συνεταιρισμών, γυναικείων συνεταιρισμών, καλλιτεχνικών συνεταιρισμών, παραγωγικών φορέων, παραγωγών, κ.ά. Η εκδήλωση έχει “αγκαλιαστεί” από τους Χανιώτες στα έντεκα χρόνια παρουσίας και πιστεύουμε ότι προβάλλει με τον καλύτερο τρόπο τις παραγωγικές αλλά και τις πολιτιστικές δυνατότητες του νομού μας με πανελλαδική απήχηση».
Ο κ. Κουκιανάκης υπογραμμίζει ότι «η λειτουργία της έκθεσης στην καρδιά του ενετικού λιμένα Χανίων κατά το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου, κατά κοινή εκτίμηση, επιτυγχάνει τη μέγιστη επισκεψιμότητα και προβολή στους Έλληνες και ξένους επισκέπτες του τόπου μας».
Και προσθέτει: «Στη συνάντηση που έγινε με τους εμπλεκόμενους φορείς για την εξεύρεση λύσης ακούσαμε με προσοχή τις αιτιάσεις σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργούνται στο παλιό λιμάνι, καθώς και τη θέση του διευθυντή της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κ. Ανδριανάκη για επιβάρυνση των μνημείων του ενετικού λιμένα, αν και αδυνατούμε να κατανοήσουμε αυτή τη μεταστροφή 11 χρόνια μετά τη διοργάνωση του Αγροτικού Αύγουστου στον ίδιο χώρο».
Ο κ. Κουκιανάκης σημειώνει ότι «στην παρούσα εξαιρετικά δυσμενή οικονομική συγκυρία που συνεπάγεται και την αδυναμία των εμπλεκόμενων υπουργείων, καθώς και των μεγάλων χορηγών να συνεισφέρουν οικονομικά, καθίσταται πρακτικά αδύνατη η μεταφορά της διοργάνωσης στη δυτική τάφρο, όπως προτάθηκε στη διάρκεια της συγκεκριμένης σύσκεψης. Το πολλαπλάσιο κόστος, τα δυσεπίλυτα οργανωτικά και τεχνικά προβλήματα, με παντελή έλλειψη οποιασδήποτε υποδομής (ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, υποδομές υγιεινής, στεγασμένοι χώροι, ασφαλτικό υπόστρωμα, συνεδριακός χώρος κ.τ.λ.), καθιστούν αδύνατη τη μεταφορά της εκδήλωσης τουλάχιστον για το 2010», αναφέρει ο κ. Κουκιανάκης.
Καταλήγοντας, αναφέρει ότι «η επόμενη διοικητική αρχή που θα αναλάβει τη συνέχεια των εκδηλώσεων θα έχει όλο τον χρόνο να αναζητήσει τον κατάλληλο χώρο και τους επιπλέον πόρους που χρειάζονται, καθώς και την υλοποίηση της σχετικής διαβούλευσης με τους εμπλεκόμενους φορείς, για την ομαλή μεταφορά σε άλλο χώρο».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. Πότε έχουμε δημοτικές εκλογές;

    Από ότι φαίνεται οι αρχές του τόπου στηρίζουν την επιχειρηματικότητα και τους αγρότες των Χανίων.
    Μπράβο! Συγχαρητήρια!
    Τα λιμάνια (που είναι υπο κατασκευή μια χιλιετία) θα ενοχληθούν αν για μια ακόμα χρονιά γίνει μια κερδοφόρα εκδήλωση για τον τόπο… Αλητεία!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα