Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

ΓΙΑ ΤΟN ΝΟΜΙΑΤΡΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Την αναστολή άσκησης των καθηκόντων του διευθυντή Δημόσιας Υγείας αποφάσισε χθες ο προϊστάμενος του Νομάρχης Ρεθύμνου, Γιώργος Παπαδάκης, αφού παρέλαβε πρώτα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρεθύμνου το έγγραφο στο οποίο ανακοινώνεται ότι ασκήθηκε κατά του κρατικού λειτουργού ποινική δίωξη για παράβαση του άρθρου 235 Α παράγραφος 1 ΠΚ, για παθητική δωροδοκία.
Όπως ανακοίνωσε χθες το γραφείο Τύπου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ρεθύμνου, αμέσως μετά την παραλαβή του εγγράφου, κινήθηκαν οι προβλεπόμενες από το δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα διαδικασίες και έτσι με απόφαση του Νομάρχη Ρεθύμνου, κ. Γιώργου Παπαδάκη, που μάλιστα επιδόθηκε άμεσα στον διευθυντή της υπηρεσίας, ανεστάλη η άσκηση των καθηκόντων του υπαλλήλου, μέχρι να επιληφθεί το αρμόδιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο σύμφωνα με τις διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα.
Η απόφαση του Νομάρχη ήρθε ως συνέπεια της άσκησης δίωξης σε βάρος του διευθυντή της υπηρεσίας από την Εισαγγελέα Ρεθύμνου την Πέμπτη για παθητική δωροδοκία, μετά την καταγγελία που έκανε επαγγελματίας στην πόλη του Ρεθύμνου.
Σύμφωνα με την καταγγελία του επιχειρηματία, η μηχανικός που είχε αναλάβει τη διαδικασία για την συγκέντρωση των δικαιολογητικών του πρότεινε, προκειμένου να καταφέρει να πάρει άδεια λειτουργίας για το κατάστημα του, να δώσει ένα χρηματικό ποσό στον διευθυντή της υπηρεσίας. Ο καταστηματάρχης συναίνεσε, όμως στη συνέχεια κατήγγειλε το περιστατικό στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, οι αξιωματικοί της οποίας ζήτησαν και τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων από την Αθήνα. Σύμφωνα πάντα με τις ανακοινώσεις της Αστυνομίας, ο καταστηματάρχης είπε στους αστυνομικούς ότι η μηχανικός πρότεινε να δώσει 2.500 χιλιάδες ευρώ στον διευθυντή της υπηρεσίας, ώστε να φροντίσει για τη θετική γνωμάτευση, ενώ στη συνέχεια το ποσό μειώθηκε στα 1500 ευρώ. Έτσι, ξεκίνησαν διαβουλεύσεις και από την αστυνομία προσημειώθηκε το ποσό των 1000 ευρώ, το οποίο παραδόθηκε το πρωί της Κυριακής στα χέρια της μηχανικού από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, ο οποίος πήρε τη θετική γνωμάτευση. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., το ποσό θα το έδινε η μηχανικός σε ένα δεύτερο άτομο, ιδιώτη, ο οποίος με τη σειρά του θα το έδινε στον διευθυντή της υπηρεσίας.
Πρέπει να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί παρενέβησαν αφού ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης παρέδωσε το προσημειωμένο ποσό των 1.000 ευρώ στην μηχανικό και τη συνέλαβαν, ενώ στη συνέχεια συνέλαβαν και τον ιδιώτη, σε καφετέρια, καθώς και το διευθυντή της υπηρεσίας της ΝΑΡ το ίδιο μεσημέρι. Στο μεταξύ, αστυνομικοί έκαναν έρευνα και στα αρχεία της υπηρεσίας, βρήκαν 16 φακέλους υποθέσεων έκδοσης αδειών λειτουργίας καταστημάτων, τους οποίους παρέπεμψαν στη δικαιοσύνη για περαιτέρω έρευνα.
Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Ρεθύμνου την Πέμπτη, που άσκησε διώξεις. Στον διευθυντή της υπηρεσίας άσκησε δίωξη για παθητική δωροδοκία και στους δύο ακόμα κατηγορούμενους δίωξη για συνέργεια σε παθητική δωροδοκία.
Όλοι αρνούνται τις κατηγορίες και επειδή το αδίκημα είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα θα δικαστούν στο αυτόφωρο την προσεχή Παρασκευή.
Ο κρατικός λειτουργός υποστηρίζει πως ουδέποτε έχει χρηματιστεί για υποθέσεις της υπηρεσίας και πως και σε αυτή τη περίπτωση ούτε ζήτησε ούτε έλαβε χρήματα. Από την πλευρά της, η μηχανικός υποστηρίζει πως τα χρήματα που της έδωσε ο καταγγέλλων ήταν η νόμιμη αμοιβή της για τις υπηρεσίες που του προσέφερε, ενώ αρνείται τις κατηγορίες και ο τρίτος άνθρωπος, ο ιδιώτης που κατηγορείται ότι θα παρέδιδε, ως ο δεύτερος μεσάζων, τα χρήματα στον διευθυντή.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι δίωξη για ψευδή βεβαίωση ασκήθηκε και σε βάρος υπαλλήλου της εν λόγω υπηρεσίας, που κατηγορείται ότι υπέγραψε για τη θετική γνωμάτευση κατ’ εντολή του διευθυντή, χωρίς να έχει γίνει η απαραίτητη αυτοψία.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα