Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΕ ΣΗΦΗ ΒΑΛΥΡΑΚΗ:

Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει ήδη μεριμνήσει νια την ενίσχυση του προσωπικού που υπηρετεί στο Προξενικό Γραφείο της Πρεσβείας στο Μπακού προκειμένου να εξυπηρετηθεί το αναμενόμενο -τουριστικό ρεύμα από το Αζερμπαϊτζάν προς την χώρα μας κατά τους θερινούς μήνες.
Αυτό απαντά ο πρωθυπουργός – υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου στη σχετική αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή ο Χανιώτης Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σήφης Βαλυράκης.
Ο κ. Βαλυράκης, μετέφερε στον Υπουργό Εξωτερικών πρόταση τουριστικών φορέων των Χανίων για άνοιγμα απευθείας πτήσεων από το Μπακού στα Χανιά για την φετινή θερινή περίοδο, επισημαίνοντας ότι βασική προϋπόθεση για την υλοποίηση συμφωνίας χανιώτικων και αζερικών τουριστικών γραφείων, είναι η συνεργασία με την πρεσβεία στο θέμα χορηγήσεων ? θεωρήσεων εισόδου στη χώρα, για την οποία και απαιτείται, ενίσχυση του προσωπικού στο προξενικό γραφείο του Μπακού. Παράλληλα ο κ. Βαλυράκης υπενθύμιζε ότι και η Ισπανική κυβέρνηση έχει απευθυνθεί στο Υπουργείο Εξωτερικών ζητώντας τη συνδρομή της πρεσβείας μας στο Μπακού για την έκδοση βίζας σε χώρες μέλη της συνθήκης του Σέγκεν.
Αναλυτικά στην απάντησή του ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου αναφέρει:
«Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει ήδη μεριμνήσει νια την ενίσχυση του προσωπικού που υπηρετεί στο Προξενικό Γραφείο της Πρεσβείας στο Μπακού προκειμένου να εξυπηρετηθεί το αναμενόμενο -τουριστικό ρεύμα από το Αζερμπαϊτζάν προς την χώρα μας κατά τους θερινούς μήνες. Κατά τον ίδιο άμεσο τρόπο καταβάλλονται πάντα από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου προσπάθειες και για την κάλυψη των αναγκών σε τεχνικό εξοπλισμό στις ανά τον κόσμο Διπλωματικές και Προξενικές μας Αρχές. Πέραν της αύξησης του φόρτου εργασίας του Προξενικού Γραφείου στο Μπακού λόγω της αναμενόμενης ροής Αζέρων τουριστών προς την Ελλάδα, έχει ζητήσει και η Ισπανία την ανάληψη από την χώρα μας της αρμοδιότητας χορήγησης θεωρήσεων Schengen στο Μπακού για λογαριασμό της. Τούτο προβλέπεται στο άρθρο 8 του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 13ης Ιουλίου 2009 για την θέσπιση κοινοτικού κώδικα θεωρήσεων. Επί του παρόντος, το ζήτημα τελεί υπό διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο Υπουργείων Εξωτερικών,
Όσον αφορά στο φαινόμενο έκδοσης θεωρήσεων για λογαριασμό τρίτης χώρας και εν προκειμένω της Ισπανίας, επισημαίνεται, ότι και η χώρα μας εκπροσωπείται σε ορισμένες χώρες από τις Αρχές κοινοτικών εταίρων, μελών του συστήματος Schengen. Οι Προξενικές Αρχές της Ισπανίας, επί παραδείγματι, έχουν αναλάβει την έκδοση θεωρήσεων εισόδου, κατ’ εκπροσώπησή μας, σε 16 χώρες.»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα