Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

KAI ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Το Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης με αφορμή τη συμπλήρωση 25 ετών λειτουργίας διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία, το Σάββατο 5 Ιουνίου στην Αθήνα, το 5ο Συνέδριό του με θέμα:
«Οι Μηχανικοί Παραγωγής και Διοίκησης και το Επιχειρηματικό Περιβάλλον: 25 χρόνια Προσφοράς».
Το 5ο Συνέδριο αποτέλεσε τη συνέχεια του επιτυχημένου 4ου Συνεδρίου του Τμήματος που διοργανώθηκε στις 15/5 στα Χανιά.
Το Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1984 και είναι το πρώτο που ιδρύθηκε στην Ελλάδα για να καλύψει τις ανάγκες των εγχώριων βιομηχανιών και επιχειρήσεων σε μηχανικούς με τεχνολογικό υπόβαθρο και διοικητικές ικανότητες. Η ειδικότητα του Μηχανικού Παραγωγής και Διοίκησης έχει ευρύ πεδίο δράσης και σήμερα, οι απόφοιτοί του απασχολούνται σε όλα τα στάδια της παραγωγής σε βιομηχανίες, εταιρίες παροχής υπηρεσιών και κυβερνητικούς οργανισμούς ως μεσαία και ανώτερα διοικητικά στελέχη, φορείς καινοτομικών αλλαγών και σύμβουλοι σε θέματα ανάπτυξης.
Στο Συνέδριο, μεταξύ των άλλων, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τον ρόλο των ΜΠΔ στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον, οι προοπτικές τους στην αγορά εργασίας, οι νέες εξελίξεις στο θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων στο εθνικό και ευρωπαϊκό περιβάλλον. Παράλληλα, έγινε εκτενής ενημέρωση των παραγωγικών φορέων και επιχειρήσεων για το εκπαιδευτικό, ερευνητικό και επιστημονικό έργο του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης.
Στην ημερίδα συμμετείχαν επιχειρηματικά στελέχη, καθώς και εκπρόσωποι του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και του Πανελληνίου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης. Τις εργασίες του Συνεδρίου παρακολούθησε μεγάλος αριθμός φοιτητών και αποφοίτων του Τμήματος. Σχεδόν όλοι οι ομιλητές επικεντρώθηκαν στην ευελιξία των Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης και στον πολύπλευρο ρόλο που μπορούν να έχουν στην κάλυψη των σύνθετων αναγκών της σύγχρονης αγοράς εργασίας, γεγονός που αποτελεί και το κύριο ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα. Στο Συνέδριο τέθηκε η αναγκαιότητα για την ενίσχυση των προσπαθειών προβολής του Τμήματος και περαιτέρω σύνδεση του Τμήματος με επαγγελματικούς φορείς και επιχειρήσεις, σημεία τα οποία θα αποτελέσουν άμεσες προτεραιότητες του Τμήματος.
Τη διοργάνωση του Συνεδρίου υποστήριξαν το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών και η NEXT STEP (IT solutions, Web Development, Advertising), ενώ χορηγός επικοινωνίας του Συνεδρίου ήταν το περιοδικό Μετάδοση Ισχύος.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα