Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΧΑΝΙΩΝ

Την πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να χρηματοδοτήσει την ανέγερση νηπιαγωγείων στα Χανιά και ειδικά στην πόλη, αν εξευρεθούν χώροι, κοινοποίησε στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας
η κ. Αννα Διαμαντοπούλου.
Η κ. Διαμαντοπούλου είχε μια συνάντηση με τον πρόεδρο του συλλόγου δασκάλων και Νηπιαγωγών κ. Νεκτάριο Πετράκη και άλλους εκπαιδευτικούς και τους επισήμανε πως το Υπουργείο στα πλαίσια του προγράμματος ανέγερση 800 νηπιαγωγείων σε όλη την Ελλάδα προγραμματίζει ανάλογη δράση και στα Χανιά αρκεί να βρεθούν οικόπεδα. Οι εκπαιδευτικοί αναφέρθηκαν και στο ζήτημα του Κέντρου Αποκατάστασης Νέων Κρήτης που ανήκει στο Υπουργείο Υγείας και όχι στο Παιδείας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία του. Η κ. Διαμαντοπούλου σημείωσε πως το ζήτημα αυτό θα μπορέσει να αντιμετωπιστεί με νομοθετική ρύθμιση.
ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Η υπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στον σχεδιασμό για το νέο σχολείο. “Νέο σχολείο σημαίνει νέα προγράμματα σπουδών, άλλος τρόπος διδασκαλίας, ελευθερία στην τάξη, τέρμα στην αποστήθιση, διαφορετικές πρωτεραιότητες. Η γλώσσα, τα μαθηματικά, η φυσική αλλά και η αγωγή υγείας, τα καλλιτεχνικά και βέβαια η γνώση της ξένης γλώσσας στο σχολείο και της πληροφορικής με πιστοποιητικά. Ξεκινάμε με 800 σχολεία πιλοτικά, 55 στην Κρήτη και 12 στα Χανιά” ανάφερε.
Ερωτηθείσα αναφορικά με προσλήψεις στην εκπαίδευση τόνισε πως “όλες οι θέσεις που έχουν προκηρυχθεί στο ΑΣΕΠ και έχουν βγει τα αποτελέσματα, όλοι οι επιστήμονες αυτοί θα προσληφθούν φέτος και του χρόνου. Οι δεσμεύσεις είναι απόλυτες και θα συμβεί με το καθεστώς που ίσχυε μέχρι τώρα. Οι δε αναπληρωτές και ωρομίσθιοι φέτος θα έχουν πολύ καλύτερο καθεστώς σε σύγκριση με το παρελθόν”.
Νωρίς χθες το μεσημέρι, η κ. Διαμαντοπούλου είχε συνάντηση με μέλη της ΠΑΣΚΕ εκπαιδευτικών από όλη την Κρήτη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα