Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ

Με νέα ανακοίνωσή της η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι “οι Τράπεζες δεν άλλαξαν την κερδοσκοπική πολιτική, απλώς τη διαφοροποίησαν εις βάρος μας, εις βάρος των δανειοληπτών, αφού μας καλούν για ρύθμιση οφειλής, ενώ στην ουσία στήνουν ένα νέο δάνειο, αφού έχουν ενσωματώσει τους συμβατικούς τόκους και τους τόκους υπερημερίας, παγιώνουν το κεφάλαιο, το επιβαρύνουν με νέο επιτόκιο, με αδιαφανείς όρους σύμβασης, χωρίς επαρκή ενημέρωση του καταναλωτή, για τον νέο δανεισμό που έχει προσχωρήσει”.
Ακόμα στην ανακοίνωση, την οποία υπογράφει η πρόεδρος της Ενωσης Ιωάννα Μελάκη, τονίζεται:
“Δεν χρωστάμε σε κανένα εξυπηρέτηση και χάρη. Είχαμε αγοράσει χρήμα, το οποίο τώρα γίνεται πιο ακριβό και για τις Τράπεζες έχει περισσότερες εξασφαλίσεις. Ακόμα για μικροποσά «τάχα της ρύθμισης» ζητούν εγγυητή και ακόμα απαιτούν προσημείωση ακινήτου, ενώ ήδη τους έχουν πουλήσει ασφαλιστική υπηρεσία της οφειλής που εκείνες ονομάζουν «ρύθμιση». Το Γραφείο Ενημέρωσης Δανειοληπτών της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ. δέχεται καθημερινά καταγγελίες για  πρακτικές των Τραπεζών τις οποίες και τις μεταφέρουμε και τις καταγγέλλουμε:
– Έκθεση της προσωπικότητας του καταναλωτή σε τρίτους.
– Παραπλανητική προσέγγιση του οφειλέτη για ρύθμιση του χρέους τάχα  με «ευνοϊκούς όρους».
Επειδή οι νέες πρακτικές των Τραπεζών θεωρούνται από την Ε.Π.Κ.ΧΑΝ.  ότι δεν προσφέρουν ασφαλή, διαφανή και εγγυημένη πρωτοβουλία προς τους καταναλωτές αλλά ακόμα θεωρείται ένα νέο τέχνασμα των Τραπεζών για μεγαλύτερη χρέωση των ήδη υπερχρεωμένων καταναλωτών και αύξηση του δικού τους κέρδους, συστήνουμε στους καταναλωτές υπομονή, καθώς το νέο Νομοσχέδιο για τα «υπερχρεωμένα νοικοκυριά» μέχρι το τέλος του μήνα θα κατατεθεί στη Βουλή αλλά και ακόμα, όπως ανακοινώθηκε, θα γίνει παράταση του χρόνου αναστολής των πλειστηριασμών, τουλάχιστο μέχρι τέλος του έτους, για χρέη μικρότερα των 200.000 ευρώ”.
Επιπροσθέτως  ενημερώνουμε ότι η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ. με υπόμνημά της προς τους αρμόδιους υπουργούς έχει αιτήσει “αύξηση της παράτασης του χρόνου πλειστηριασμού τουλάχιστον για ένα έτος και για ποσό χρέους τουλάχιστον 300.000 ευρώ”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. Επίσης πρέπει να τονισθεί ότι για να μπορέσεις να υπαγχθείς στον νέο νόμο θα πρέπει να έχεις ληξιπρόθεσμες οφειλές τουλάχιστον 90 ήμερων. Οι τράπεζες σε παροτρύνουν να πας να βάλεις έστω και 20 ευρώ απλά για να φαίνεσαι ενήμερος ώστε να μην μπορείς να υπαγχθείς στον νόμο. Παράλληλα όσοι αντιμετωπίζουν αδυναμία πληρωμής θα πληρώσουν το 10% της οφειλής τους σε δόσεις των 4 ετών και εφόσον δεν αλλάξει η οικονομική τους κατάσταση τότε θα διαγράφει το χρέος. Όσο αφορά τις εισπρακτικές εταιρίες με τα δεκάδες τηλέφωνα την μέρα, σε περίπτωση που δεν αντέχετε άλλο θα τους ζητάτε τον αριθμό ταυτότητας και την διεύθυνση εργασίας του, δεν πρόκειται να σας τα δώσουν υπό των φόβο μηνύσεων οπότε κλείνεται το τηλέφωνο γιατί δεν μπορείτε να μιλάτε με αγνώστους. Ο νέος νομός θα περιέχει απαγορεύσεις και για αυτούς, δεν θα μπορούν να σας καλούν πάνω από 2 φόρες τον μηνά (Δεύτερα ? Παρασκευή και τις εργάσιμες ώρες), δεν θα μπορούν να επικοινωνούν με συγγενείς σας και ούτε να βρίζουν γιατί πλέον όλες οι κλήσεις θα καταγράφονται. Επίσης αν σας καλούν με απόκρυψη είναι παράνομο, κλείνεται το τηλέφωνο κατευθείαν. Ο νομός σκόπιμα καθυστερεί για να τσιμπήσουν οι τράπεζες όσο τον δυνατόν περισσότερους με τάχα ευνοϊκές ρυθμίσεις. Μην πέσετε στην παγίδα τους.
    Ένας παθών συμπολίτης σας

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα